Σε είδος πολυτελείας μετατρέπονται τα αυγά – Στα ύψη η τιμή τους (βίντεο)

«Τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ»

Σε είδος πολυτελείας μετατρέπονται τα αυγά – Στα ύψη η τιμή τους (βίντεο)

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι καταναλωτές, καθώς καταγράφεται αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ με τις τιμές των αυγών να εκτοξεύονται όταν βγαίνουν από το «καλάθι του φτωχού».

«Δεν μπορεί ένα αυγό που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση. Δεν γίνεται», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Χαρακτηριστικά συγκεκριμένη εταιρεία σε συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, έχει το εξής παράδοξο: εκτός καλαθιού η 6άδα κοστίζει 1,25 ευρώ και την τιμή ανά μονάδα στα 0,21 ευρώ.

Τη Δευτέρα που βγήκε από το καλάθι η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 2,73 ευρώ και τιμή ανά μονάδα στα 0,45 ευρώ.

Σε παρόμοιο μοτίβο κινείται και η κατάσταση σε αυγά ιδιωτικής ετικέτας.

«Υπάρχει ελεύθερη αγορά, εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός», συμπλήρωσε ο κ. Ραυτόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.