ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες που δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους λόγω της… κακοκαιρίας που δεν «ήρθε»!

«Περιμέναμε την κακοκαιρία αλλά δεν ήρθε ποτέ. Πανικοβληθήκαμε χωρίς λόγο»

Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες που δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους λόγω της… κακοκαιρίας που δεν «ήρθε»!

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι επαγγελματίες, καθώς λόγω των «τρομολαγνικών» προειδοποιήσεων από την κυβέρνηση για την κακοκαιρία EVA, που εν τέλει αποδείχθηκε μια απλή φθινοπωρινή βροχούλα, κράτησαν τα καταστήματά τους χθες Κυριακή κλειστά.

Μάλιστα, τα μηνύματα από το 112 δε που στάλθηκαν δεν ήταν και τόσο πετυχημένα, και όπως λένε οι πολίτες θα γίνει σαν «τον ψεύτη βοσκό με τον λύκο»

Η κακοκαιρία χτύπησε λίγες περιοχές και για λίγη ώρα όμως ανέτρεψε τον σχεδιασμό των πολιτών και των καταστημάτων.

«Άκουσαν τους μετεωρολόγους αλλά αδίκως. Ένα Σάββατο περιμένουμε να δουλέψουμε».

Τα καταστήματα που θα άνοιγαν έμειναν κλειστά την Κυριακή λόγω της πληροφορίας για την επερχόμενη κακοκαιρία με το υπουργείο Ανάπτυξης να βγάζει ανακοίνωση:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Επικράτεια αύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας».

«Περιμέναμε την κακοκαιρία αλλά δεν ήρθε ποτέ. Πανικοβληθήκαμε χωρίς λόγο».

Από την άλλη, οι μετεωρολόγοι θα πουν πως τα στοιχεία μέχρι την τελευταία στιγμή έδειχναν πως η απόφασή τους να προειδοποιήσουν για έκτακτα φαινόμενα ήταν σωστή.

Άλλωστε σε διάφορες περιοχές σημειωθήκαν υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων, ενώ θα τονίσουν πως είναι πάντα καλυτέρα να είμαστε προετοιμασμένοι. Άλλοι έκαναν λόγο για άσκοπη χρήση του 112.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό της Μήλου και ήταν 26 χιλιοστά, ενώ ακολούθησαν Έλος Χανίων (19), Λίνδος Ρόδου (15), Σκιάθος (15) και Γλώσσα Σκοπέλου (14 χιλιοστά).

«Συμφωνώ ότι το 112 δεν είναι για χόρταση. Δεν ξέρω κάτω από ποιες προϋποθέσεις βγαίνει, δεν είμαι εγώ αρμόδιος γι’ αυτό. Εδώ στο mega είχαμε πει ότι θα είναι κακοκαιρία. Ποτέ δεν είπα ότι θα έρθει η καταστροφή του κόσμου», είπε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, και συμπλήρωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είμαι υπεύθυνος ούτε για το πότε θα σταματήσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε σε τοπικό επίπεδο παρά να μην σταλεί ποτέ κανένα μήνυμα και να έχουμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.