ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Απογειώθηκε στο 12,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο – Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις διαλύουν τους Έλληνες

Πέρσι τέτοια εποχή ήταν στο 1,9%!

Απογειώθηκε στο 12,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο – Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις διαλύουν τους Έλληνες

Στο 9,9% διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο του 2022 ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα να αγγίζει το 12,1%!

Στην Ελλάδα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 12,1% το Σεπτέμβριο του 2022, από 11,2% τον Αύγουστο και 1,9% το Σεπτέμβριο του 2021.

Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν μία οικονομική συρρίκνωση άνευ προηγουμένου που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν με μισθούς πείνας των 700 και 800 ευρώ.

Το Σεπτέμβριο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+4,19 ποσοστιαίες μονάδες) ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+2,47 π.μ.), τις υπηρεσίες (+1,80 π.μ.) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,47 π.μ.).

Αναλυτικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 9,9% το Σεπτέμβριο του 2022, από 9,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το Σεπτέμβριο του 2021, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν στο 3,4%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 10,9% τον Σεπτέμβριο του 2022, από 10,1% τον Αύγουστο και 3,6% το Σεπτέμβριο του 2021.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία (6,2%), στη Μάλτα (7,4%) και στη Φινλανδία (8,4%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (24,1%), στη Λιθουανία (22,5%) και στη Λετονία (22,0%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε είκοσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.