ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Σύντομα θα δούμε στα 2,2 ευρώ την αμόλυβδη και 1,5 το πετρέλαιο θέρμανσης»: Τρομάζει η άνοδος των τιμών στα καύσιμα

Στενάζει η ελληνική οικονομία από την ακρίβεια

«Σύντομα θα δούμε στα 2,2 ευρώ την αμόλυβδη και 1,5 το πετρέλαιο θέρμανσης»: Τρομάζει η άνοδος των τιμών στα καύσιμα

Η άνοδος της βενζίνης συνεχίζει να ανεβαίνει και οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον τρομάζουν  τους πολίτες την ώρα μάλιστα που η ακρίβεια χτυπά ανελέητα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας για την αύξηση της τιμής της βενζίνης εκτίμησε ότι σύντομα θα δούμε την αμόλυβδη στα 2,2 ευρώ το λίτρο.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττική έκανε λόγο για «νευρική περίοδο για τα καύσιμα. Μέσα σε 2,5 μήνες έχουν αυξηθεί 20 λεπτά οι τιμές. Δυστυχώς, θα είναι μια παρατεταμένη περίοδος ανόδου των τιμών και θα ξαναδούμε την τιμή της βενζίνης στα 2,20 ευρώ ανά λίτρο».

Οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού έχουν σκαρφαλώσει στα 95 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 30% από την 1η Ιουνίου, παράγοντας που συμπαρασύρει τα υγρά καύσιμα σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις της αγοράς προς το παρόν αναφέρουν ότι η τιμή του πετρελαίου στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης (15 Οκτωβρίου) θα κυμαίνεται κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης το 2022 ήταν 1,41 ευρώ (δηλαδή όχι πολύ μακριά από τις εκτιμήσεις για εφέτος) και προέκυψε μετά από την κρατική οριζόντια επιδότηση ύψους 0,2 ευρώ ανά λίτρο συν ΦΠΑ και την πρόσθετη επιδότηση 7,5 σεντς ανά λίτρο από τα διυλιστήρια. Εφέτος δεν προβλέπεται οριζόντια επιδότηση από τον προϋπολογισμό, μένει όμως να ανακοινωθεί ενδεχόμενη έκπτωση από τα διυλιστήρια.

Πρόκειται για πρόσθετη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά που καλούνται ήδη να αντιμετωπίσουν τον πολύ υψηλό πληθωρισμό, όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στα τρόφιμα και αλλού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.