
Στην υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» οφείλουν να προχωρήσουν, όσοι δεν το έχουν κάνει, μέχρι αύριο Δευτέρα (17/11), καθώς ο κίνδυνος για «τσουχτερά πρόστιμα» εγκυμονεί.
Παράλληλα επισημαίνεται πως οι υπόχρεοι για να το κάνουν, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Εάν υπάρχουν λάθη, τότε θα πρέπει αυτά τα διορθωθούν ή θα πρέπει οι υπόχρεοι να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο Φορέα που έχει στείλει τα στοιχεία, πριν προχωρήσουν στην οριστικοποίηση της δήλωσης τους.
Είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν το ποσό που δηλώνουν από ποια πηγή προέρχονται τα χρήματα. Δηλαδή είναι μισθός/ ενοίκια/ πώληση περιουσιακού στοιχείου κλπ.
Θα πρέπει να τσεκάρουν εάν είναι συμπληρωμένα σωστά τα στοιχεία για τα οχήματα, όπως για τις πινακίδες, τα κυβικά κλπ.
Διευκρινίζεται πως από την πλατφόρμα του Πόθεν Έσχες αντλούνται αυτόματα:
Μάλιστα όσον αφορά στους παντρεμένους (συζύγους και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης), αλλά και όσους δεν εργάζονται ή δεν έχουν κάποια πηγή εισοδήματος, επισημαίνεται πως θα πρέπει να υποβάλλονται ξεχωριστές δηλώσεις για το Πόθεν Έσχες.
Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσει τα παραπάνω στοιχεία μόνος του εάν έχει λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.