ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

«Βυθίζεται» στο σκοτάδι η Γερμανία: Κλείνουν τα φώτα, «κόβουν» το φαγητό και κάνουν ντους με κρύο νερό!

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού ακόμα, αλλά πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια οξεία έκτακτη ανάγκη»

«Βυθίζεται» στο σκοτάδι η Γερμανία: Κλείνουν τα φώτα, «κόβουν» το φαγητό και κάνουν ντους με κρύο νερό!

Όπως έγινε γνωστό, μέσα σε δύο μήνες  διπλασιάστηκε η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Γερμανία με τα πράγματα να γίνονται δραματικά για την άλλοτε ισχυρή οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα μάλιστα με την Deutsche Welle, το παγωμένο ντους τείνει να γίνει γερή καθημερινότητα, όπως και σε άλλες χώρες της Δύσης, τις οποίες καταστρέφουν οι ίδιοι της οι πολιτικοί.

Χαρακτηριστικό είναι το θέαμα στην Κολωνία, όπου ο καθεδρικός ναός της πόλης, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Γερμανία, δεν φωτίζεται πλέον την νύχτα.

Η κίνηση είναι ένα από τα πιο ορατά σημάδια ότι διαφαίνεται μια τεράστια ενεργειακή κρίση λόγω της μείωσης των προμηθειών από την Ρωσία!

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού ακόμα, αλλά πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια οξεία έκτακτη ανάγκη», δήλωσε ο Andrea Blome, ο οποίος είναι υπεύθυνος της επίσημης ομάδας ενεργειακής κρίσης της Κολωνίας.

«Φυσικά, τώρα εξοικονομούμε ηλεκτρική ενέργεια πάνω απ’ όλα, επειδή η ζέστη δεν είναι τόσο περιζήτητη το ζεστό καλοκαίρι. Έτσι τώρα εστιάζουμε στον φωτισμό: συμπεριλαμβανομένων του γηπέδου ποδοσφαίρου, του καθεδρικού ναού και της ιστορικής πόλη, των γεφυρών Hall και του Ρήνου. Ο φωτισμός τους σβήνει στις 11:00 το βράδυ», είπε.

Δείτε το βαθύ σκοτάδι στο κορυφαίο μνημείο της Γερμανίας:

Η πόλη κλείνει τώρα τα φώτα τη νύχτα σε περισσότερα από 130 δημόσια κτίρια, ενώ τα φώτα του δρόμου θα χαμηλώσουν επίσης από τις 23:00 και μετά.

Ο Alexander Zeeh, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού του υδραυλικού εξοπλισμού Grohe Germany, δήλωσε στην DW ότι η ζήτηση για συσκευές εξοικονόμησης νερού έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Ιδιαίτερα, είπε, για κεφαλές ντους και νιπτήρες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Γερμανοί έχουν κατανοήσει το μήνυμα: «Σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία, αλλά κυρίως για να προστατεύσουν το δικό τους πορτοφόλι. Οι άνθρωποι σε όλη την χώρα κάνουν ήδη πιο σύντομο, πιο κρύο ντους, περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας των υπολογιστών και των τηλεφώνων τους και αντικαθιστούν τα μαγειρεμένα δείπνα με κρύα σνακ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ούτε μαγειρεύουν δηλαδή, και τρώνε και πλένονται με κρύο νερό! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.