Για πολλά χρόνια λειτουργούσα και ως λογογράφος της Παράταξης. Δεν σας κρύβω πως η δουλειά αυτή που γίνεται εν κρυπτώ, είναι από τις πιο επίπονες στην πολιτική γιατί χρειάζεται πολύ διάβασμα, σύγκριση στοιχείων, σύνθεση απόψεων (αυτό εμπεριέχει επικινδυνότητα, αν δεν συμπεριληφθούν έστω και λέξεις ή φράσεις εκ των σημειωμάτων κορυφαίων ηγετικών στελεχών) και βέβαια πολύ μα πάρα πολύ γράψιμο.
Ποια είναι η κορυφαία στιγμή για έναν λογογράφο;
Όταν η ομιλία του αναγιγνώσκεται, παρουσιάζεται ή εκφωνείται στη Βουλή. Και μάλιστα από έναν προικισμένο ρήτορα (αυτοί σπανίζουν σήμερα και βέβαια όταν βγαίνουν εκτός κειμένου, τότε γίνονται απολαυστικοί).
Περνάμε από το πολιτικό χρονογράφημα στο σήμερα. Σάββατο 21 Αυγούστου καίγονται για 6η ημέρα τα Βίλια το –πρώην- καταπράσινο προάστιο της Αττικής. Την Τετάρτη 25 Αυγούστου στη Βουλή θα γίνει η συζήτηση για τις Πυρκαγιές του ’21. Δυστυχώς δεν είμαι κοινοβουλευτικός και δεν θα έχω τη χαρά να συμμετάσχω. Γι’ αυτό θα εκμεταλλευτώ τη φιλοξενία του site και την ανοχή σας και θα σας παρουσιάσω τρία αλλεπάλληλα κείμενα (κάτι σαν κείμενα φωτιάς, για να είμαστε επίκαιροι) τα οποία θα παρουσιαστούν σαν πρωτολογική δευτερολογία και τριτολογία έμμεση παρέμβαση προς τέρψιν των δημοκρατικών πολιτών που δεν τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν γιατί στη Banana Republic που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία τα πρόβατα/οπαδοί πιστεύουν πως οι «Αρχηγοί τους ‘’τα λένε’’ από στήθους», (ακόμη και όταν δεν είναι θηλυκές).

Γιατί κάηκαν η Βαρυμπόμπη, η Βόρεια Εύβοια και καίγονται τα Βίλια;
Γιατί κινδυνεύει να καεί όλη η χώρα; Γιατί οι πυρκαγιές σταματούν στη θάλασσα;
Αρέσει στις φλόγες να κάνουν μπάνιο;
Προφανώς όχι.
Τί συμβαίνει και όλες οι φωτιές έχουν υπερδιπλάσια διάρκεια;
Για όσα προβατάκια δεν λιάζονται ανέμελα στις παραλίες, για όσους δεν φοβούνται ότι η στάχτη δεν πέφτει μόνο στα μάτια από τα ΨΕΥΔΟΚΑΝΑΛΑ, αλλά απειλεί τα δάση και τα σπίτια τους, σε όσους αντιλαμβάνονται την ΠΑΤΡΙΔΑ ως ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΟΛΟ, η ερώτηση είναι μια:
Πρόκειται για ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ή ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;
ΑΠΟ ΤΑ 2 ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 2.
Δηλαδή και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ
Τί συνέβη; Στην στρατηγική για την πυρόσβεση αντιπαρατέθηκαν δύο επιχειρησιακά δόγματα: Αυτό που κυριάρχησε τα τελευταία 40 χρόνια, το ΔΟΓΜΑ της ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, γιατί πολλές φορές δεν ήταν ούτε προληπτική, ούτε δράση, αλλά αυτές οι περιπτώσεις ήταν η εξαίρεση δεν ήταν ο κανόνας).
Την τελευταία διετία όμως επιβλήθηκε το ΔΟΓΜΑ 112, το ΔΟΓΜΑ της ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ! Το 112, το ΔΟΓΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, έκαψε τη μισή Ελλάδα και θα συνεχίσει να την κατακαίει γιατί ο άνθρωπος εκτός από περιορισμένων ικανοτήτων, είναι και ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ…
Ας δούμε πως, χρησιμοποιώντας δύο υποθετικά σενάρια:
CASE STUDIES
1ο ΔΟΓΜΑ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ επί 4 Δεκαετίες (ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ) «ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ!»
ΗΜΕΡΑ 1η
Βήμα 1ο: ΩΡΑ 12 Σπίθα
Βήμα 2ο: ΩΡΑ 12.05 Φλόγα (τηλέφωνο στο 199)
Βήμα 3ο: ΩΡΑ 12.30 Μικρή εστία. Άφιξη Πυροσβεστικού Οχήματος (με 2 τουλάχιστον πυροσβέστες).
Βήμα 4ο: ΩΡΑ 12.40 Εξέλιξη (α) Κατάσβεση (στο 99% των περιπτώσεων). Οι πολίτες της χώρας δεν αντιλαμβάνονται τίποτα, παρά μόνο οι περίοικοι.
Βήμα 5ο: ΩΡΑ 12.45 Εξέλιξη (β) Ενίσχυση της πυρκαγιάς λόγω ανέμων ή μη προσπελασιμότητας (1%).
Βήμα 6ο: 1.15 Εξέλιξη (γ) Κλήση εναέριων μέσων με παράλληλη χρήση επίγειων. Συνδυαστική και συντονισμένη δράση από εδάφους πρώτα και αέρος συμπληρωματικά. Αναστατώνεται η περιοχή, αλλά η υπόλοιπη Ελλάδα κοιμάται ήσυχη.

ΗΜΕΡΑ 2η THE FIRE IS OVER!
12μμ: Καταμέτρηση ζημιών
1μμ: «Απελευθέρωση» πυροσβεστών και μέσων. Πάμε για άλλες κατασβέσεις!!!

2ο ΔΟΓΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ από το καλοκαίρι του 2019 έως σήμερα. Σε 2 μόλις χρόνια κατέρριψε κάθε ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ, με 1.100.000 καμένα στρέμματα ελληνικής γης. Η «προσπάθειά» του συνεχίζεται «αταλάντευτα».
Όλα αυτά έως σήμερα…
Κάθε ημέρα εγγράφει και υπογράφει ο ΑΝΟΥΣ άλλη μια περιβαλλοντική τραγωδία, γιατί η μόνη έγνοια που έχει στο μυαλό του είναι να συγκρίνεται με τον αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό και καταδικασμένο εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ… και την τραγωδία στο ΜΑΤΙ. Θέλει να συγκρίνεται αυτός, ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ και να τον κερδίζει…
Με αφορμή μια μοναδική σε απώλειες ανθρώπινων ζωών καταστροφή και με πολιτικά κίνητρα, άλλαξε ένα επιχειρησιακό πολυκλαδικό δόγμα και το υποκατέστησε με ένα SMS (υπερβολή μας, αλλά αναγκαία για να αναδειχθεί το μέγεθος της εμμονικής βλακείας του «ανδρός».
ΤΟ ΔΟΓΜΑ 112
ΗΜΕΡΑ 1η
12.00 Σπίθα (συνήθως απαρατήρητη).
12.05 Φλόγα (τηλέφωνο στο 199 /συνήθως από ενεργό πολίτη – λιγοστεύουν και αυτοί επικίνδυνα…).
13.05 Μικρή εστία Άφιξη πτητικού μέσου ή μέσων / 1ος γύρος ρίψεων (1 ολόκληρη ώρα μετά…).
13.06 Αποστολή μηνύματος ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ 112 από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
13.30 Τα πυροσβεστικά οχήματα λειτουργούν παθητικά ή φοβικά κατ’ εντολήν. Καταφθάνουν μεν, αλλά έχουν αυστηρές εντολές από τους ανωτέρους τους στο ρόλο του περιορισμού της πυρκαγιάς. Γι’ αυτό και πολλά πυροσβεστικά φαίνονται να είναι ανενεργά, να «κάθονται»: Ακολουθούν εντολές…!
14.00: Παρατήρηση (εξ αποστάσεως;) της εξελισσόμενης κατάσβεσης η οποία κατευθύνεται εξ αποστάσεως, από το Κέντρο Επιχειρήσεων και από ένα ελικόπτερο ON THE SPOT, που κινδυνεύει με εμβολισμό του από τα Ιλιούσιν….
14.05: 2ος γύρος ρίψεων
15.05: Η φωτιά έχει φουντώσει και γίνεται ΠΥΡΚΑΓΙΑ…
17.05: Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΛΛΑ -ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ- δεν έχει ΣΒΗΣΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ, ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ, ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ. Οι διαθέσιμες δυνάμεις δεν επαρκούν… Η κρίση μεγαλώνει.
Γιατί;
Απλά δεν δύνανται 5 πυροσβεστικά οχήματα να καταπολεμήσουν 10 χλμ πύρινου ολέθρου.
Πώς;
1 ανά 2 χιλιόμετρα;
Την πιο σύνθετη εξήγηση φαντάζομαι πως θα τη δώσει το πόρισμα της αναπόφευκτης Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής από Σεπτέμβριο).

ΗΜΕΡΑ 2η: Απορεί ο SKAI και οι μιντιακοί συνεργοί της συστημικής παραπληροφόρησης για τις «συνεχείς αναζωπυρώσεις που μαίνονται κατακαίοντας τα πάντα». Και μένουν με την απορία και οι τηλεθεατές. Όμως, αφού δεν καίγεται ο νομός τους, αρκούνται στην αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να προστατεύσει τη ζωή των πολιτών του και εξαντλούν την «ατομική ευθύνη» ενημέρωσης σε γκρίνια με ένα φραπόγαλο στο χέρι…

ΗΜΕΡΑ 3η: ΩΡΑ 15.05: Η ΦΩΤΙΑ έχει μεν περιοριστεί , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ!
Οι απορίες συνεχίζονται…
Οι απαντήσεις εξακολουθούν να αναζητούνται.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ Η ΦΩΤΙΑ; Οι απαντήσεις αναζητούνται. Εξακολουθούν να απορούν οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι…
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ…
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ…. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!
Αναλύω όμως:
Τί κάνει ξεχωριστή κάθε πυρκαγιά;
α) η τοπογραφία/το ανάγλυφο του δάσους
β) ο άνεμος
γ) η έκτασή της τη στιγμή που προκαλείται
δ) η διαθεσιμότητα μέσων
ε) και άλλα πολλά (υπάρχουν πολλοί ειδικότεροι εμού να τα αναλύσουν).
Οι παραπάνω παράμετροι στην πολυπαραγοντική εξίσωση οποιασδήποτε MEGA FIRE είναι βασικοί. Αλλά αν θέλετε να τα κάνουμε και πιο απλά. Η μετατόπιση της προτεραιότητας από τα χαμηλά στα ψηλά, από το έδαφος στον αέρα, από τα πυροσβεστικά οχήματα στα πυροσβεστικά αεροπλάνα, από το «ΣΠΕΥΣΑΤΕ/ΔΡΑΣΤΕ/ΣΒΗΣΤΕ» στο «ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ».
Αυτά μπόρεσε και τα ανέλυσε ο κόσμος εμπειρικά. Μόνο που η γνώση, η εμπειρία τους, τούς κόστισε ένα σπίτι για να μάθουν τί εστί ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ made by KOOLIS.
Οι Kyriakistas απορούν:Γιατί έχει ξεσπάσει το σύμπαν με τόση οργή εναντίον της Κυβέρνησης;
Οι πολίτες απαντούν:
Γιατί οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι ξεσκέπασαν τις ανεπάρκειες του κυβερνητικού «μηχανισμού».
Άρα, εκεί που απέτυχαν τα παντελώς αναξιόπιστα media ήταν το σημείο που άρχισε η κοινή λογική, τα πολύ απλά, που καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης.
Το «έργο Μητσοτάκη» σιγά-σιγά αποκαλύπτεται… το εκθέτει η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. Το επιχείρημα ΑΝΕΜΟΣ κατέρρευσε από την ΕΜΥ, αφού κανένας από τους «πολλαπλασιαστές πυρός», όπως ο ισχυρός άνεμος, δεν ίσχυε ως «ακραίο φαινόμενο» στις φωτιές που κατέκαψαν φέτος την Ελλάδα! Ούτε λοιπόν τους ήταν άγνωστη η τοπογραφία στη Βαρυμπόμπη και τα Βασιλικά κτήματα στο Τατόϊ, ούτε βέβαια στα Βίλια δεν έχουν κανένα επιχείρημα για την πιο κρίσιμη παράμετρο, τον «άνεμο», που δεν ξεπέρασε πουθενά τα 3 μποφόρ! Κατακαίγονται τα προάστια της Αθήνας με άπνοια! Πώς θα το δικαιολογήσει η Αριστοτελεία;
ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΥΡΟΣΒΣΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ή ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ…
Μπράβο Κυριάκο!!!
Έχει ευθύνες γι’ αυτό;
Για τα παραπάνω έχει την αυτονόητη αντικειμενική πολιτική ευθύνη η οποία όμως διογκώνεται από τα πραγματικά περιστατικά τα οποία είναι χειρότερα.
Υπάρχουν και χειρότερα;
Βεβαίως! Πόσο π.χ. απέχει η 112 Πτέρυγα Μάχης και η 353 Μοίρα της Πυροσβεστικής της Ελευσίνας εν πτήσει από τα Βίλια; Μόλις 2 λεπτά. Και όμως! Καίγονται για 5η ημέρα. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΝΟΙΑ. ΟΙ άλλες ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Από τη βάση στο Τατόι όπου απογειώνονται για να επιχειρήσουν μέσα στο δάσος της Βαρυμπόμπης 2 πυροσβεστικά και 2 ελικόπτερα. Τελικά τί συνέβη; Έπιασε φωτιά το αεροδρόμιο! Τραγελαφικό;
Όπως όλη η Κυβέρνηση των Αρίστων… Υπερβολές;
Όμως, αφού και οι πολιτικοί (οι ίδιοι επί Σημίτη) επιχειρησιακοί ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ είναι οι ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για το ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, οι ευθύνες αλλάζουν επίπεδο και από πολιτικές εξειδικεύονται σε επιχειρησιακές… .Λένε πώς you can’t teach an old dog new tricks. (Παλιά αγγλική παροιμία…)
Πώς απαντούν οι Kyriakistas νεοεμπρηστές στο ότι κράτησαν και αναβάθμισαν τους ίδιους για τους οποίους βροντοφώναζαν για την εγκληματική ανικανότητα που επέδειξαν στη θανατηφόρα πυρκαγιά του Ματιού;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
Συνοψίζουμε: οι διαφορές του ΔΟΓΜΑΤΟΣ 112 που κατακαίει την Ελλάδα είναι 2 και είναι βασικές με το προηγούμενο πιο ορθό λογικό ΔΟΓΜΑ:
Πρακτικά το νερό δεν το ρίχνουν πλέον από κοντά, από το έδαφος απευθείας στη φωτιά, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (κάτι σαν θαύμα). Όμως, τα Canadair και τα Pezetel μέχρι: α) να ειδοποιηθούν, β) να εφοδιαστούν με νερό και γ) να πετάξουν προς την πυρκαγιά, η οποία έχει ήδη «εξελιχθεί» σε «ανεξέλεγκτη» πλέον, αφού χρειάζονται κατ’ ελάχιστο μία ώρα για να φθάσουν στο σημείο επέμβασης, χρόνο κατ’ ελάχιστο διπλάσιο από τα επίγεια μέσα. Μέσα σε αυτό το κρίσιμο διάστημα η σπίθα/φλόγα από ελεγχόμενη εστία, έχει γίνει σε μερικές ώρες ένα «πύρινο μέτωπο», που γεμίζει μεν τις οθόνες των καναλιών με εντυπωσιακές εικόνες INFERMO, αλλά ταυτόχρονα γκριζάρει με αποκαΐδια το δασικό χάρτη της πατρίδας μας. Και το χειρότερο; Τις ήδη μαύρες ζωές μας.
Δικαιολογείται ο Πρωθυπουργός;
Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή πως ο Μητσοτάκης είχε τις καλύτερες των προθέσεων.
Τί ήθελε;
Να μην έχει νεκρούς με οποιοδήποτε κόστος.
Σωστό!
Τί δεν υπολόγισε;
Το απεριόριστο κόστος στο βιός των Ελλήνων και την ατελείωτη φυσική καταστροφή, που δεν έχει τελειώσει ακόμη… και πολύ φοβάμαι πως δυστυχώς θα συνεχίζεται -όπως διαφαίνεται όλο το καλοκαίρι του ’21…
Τί κάνει την ευθύνη του να ξεπερνάει τα όρια και της επιχειρησιακής παρέμβασης;
Ότι όχι μόνο αγνόησε τους επιχειρησιακούς και τις εισηγήσεις τους ως Αντιπολίτευση, όταν τον Φεβρουάριο του ’19 παρουσιάσανε ένα πλήρες «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙ-ΜΑΤΙ», αγνόησε και το Σχέδιο και τις εισηγήσεις των ειδικών ως Πρωθυπουργός…
Γιατί;
Γιατί πιστεύει πως είναι πιο ειδικός από τους ειδικούς.
Γιατί θεώρησε πως «ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ». Ο Μητσοτάκης ξέρει «καλύτερα». Πιστεύει πως το Σχέδιο που του παραδώσανε ήταν ΠΑΛΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ενώ αυτός και το επιτελείο του των ΑΡΙΣΤΩΝ είναι SUPER MODERN GUYS…
Με αυτά και αυτά, δημιούργησε ένα ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, το οποίο ΚΑΗΚΕ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ! Αυτός λοιπόν έχει την ατομική, πολιτική, διοικητική, επιχειρησιακή, κυβερνητική ευθύνη. ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ 112. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΠΝΟΙΑ!
Πάμε ξανά, για να το εμπεδώσετε.
Γιατί κράτησε στις θέσεις τους τούς τότε «επικίνδυνους» Τσουβάλα και Κολοκούρη, αλλά τους αναβάθμισε σε Γ.Γ. του ΥΠ. ΠΡΟ ΠΟ και Αρχηγό της Πυροσβεστικής αντίστοιχα;
Παράδοξο;
Περίεργο;
Ύποπτο;
Όλα τα παραπάνω.
Γιατί;
Γιατί ήταν υπάκουοι…
Γιατί αφού στην αρχή τους κυνηγούσε τους αναβάθμισε;
Τί άλλαξε;
Έγινε κάποιο deal;
Δεν είμαι σκανδαλοθήρας, αλλά κάτι μου λέει πως μπορεί να ξέρει κάποιος κύριος Λαβράνος… (Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπω στα tweets μου).
Έκαναν τα «στραβά μάτια» ή είχαν «γρήγορα στυλό» στις υπογραφές ύποπτων συμβάσεων, όπως μπορεί να καταγγέλλει ο Βαξεβάνης ή η Αντιπολίτευση; Δεν θέλω να το πιστέψω…
Και τώρα;
Πριν επανέλθει το τρομοέργο Covid,
πριν καταφθάσουν οι Αφγανοί από την Καμπούλ και
πριν μας καταπνίξουν οι πλημμύρες
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ να μην μας φυσήξουν τα μελτέμια του Αυγούστου. Η Κλιματική Αλλαγή να «σπρώξει» τους ανέμους τον Σεπτέμβριο, αφού πέσουν τα πρωτοβρόχια και υγρανθεί λίγο η φύση, μπας και σωθούμε… Γιατί αν ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΠΝΟΙΑ έσπασε όλα τα ρεκόρ με Ο μποφόρ σκεφθείτε τί θα πετύχει ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ με 8 μποφόρ.

Νίκος Καραχάλιος

ΥΓ. 1: Ο Μητσοτάκης παρότι άλλαξε μέρος του επικοινωνιακού (πολιτικού επιτελείου, άφησε στις θέσεις τους και τούς επιχειρησιακούς με την ξεπερασμένη μεθοδολογία τους, αφού εφαρμόζουν πιστά το ΔΟΓΜΑ του 112, το ΔΟΓΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ κατά γράμμα.
Ο κλασικός ορισμός της βλακείας αφορά έναν άνθρωπο που επιδιώκει την ίδια λύση στο ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά, περιμένοντας ότι η αρχική αποτυχία θα μετατραπεί -από κάποιο θαύμα;- σε επιτυχία.[ Ίσως βέβαια με τους ρυθμούς του Κυριάκου των Καμένων, το «πρόβλημα πυρκαγιές» να έχει λυθεί εντός λίγων εβδομάδων, αφού πρώτα θα έχει εξαλείψει το «πρόβλημα δάση»…]

ΥΓ.2: Από αυτά που καταλαβαίνω, ο Νίκος Χαρδαλιάς –λογικός και πρακτικός άνθρωπος- αφού αποδόμησε με πρωτοφανή ειλικρίνεια τα δεδομένα της Μητσοτακικής διακυβέρνησης ως fake news (εξ’ ου και ανόητες ανακοινώσεις Σκέρτσου) και είδε τον Άκη τον Πρασινομάτη να αναβαθμίζεται ψευδόμενος, AGAINST ALL ODDS, δεν άντεξε άλλο και κατέληξε στην Εντατική με 2 stents. Ευτυχώς τώρα είναι καλά..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΥΓ.3: Εμείς δεν είμαστε…