Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πάντα η εκλεκτή της φαμίλιας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Την οποία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την προόριζε για Πρωθυπουργό της Ελλάδος και βέβαια δεν το έκρυβε αυτό.

Έτσι στα χρόνια της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος, που το πολιτικό κατεστημένο έγινε ένα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, τα κόμματα Εξουσίας, με τα μεγάλα Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνα, εφημερίδες και τα τελευταία χρόνια και διαδικτυακές πλατφόρμες) κατέστησαν σώμα σιαμαίων.

Η αλληλεξάρτηση των ΜΜΕ στην Μεταπολιτευτική εποχή και ιδιαίτερα στην Μνημονιακή έγινε ισχυρότερη παρά ποτέ. Αφού ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, αγόραζαν τα τηλεοπτικά κανάλια και τα οποία υποστήριζαν και υποστηρίζουν ανερυθρίαστα την εκάστοτε κυβέρνηση που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους. Ακολούθως δημιούργησαν και ραδιοφωνικούς σταθμούς ή αγόρασαν ήδη υπάρχοντες, αγόρασαν εφημερίδες – πάλαι ποτέ σχετικά ανεξάρτητες – προπαγανδίζοντας υπέρ εκείνων με τους οποίους έχουν σχέσεις ομφάλιου λώρου.

Στηρίζοντας εκτός από κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα με πολιτικά πρόσωπα που τα στελεχώνουν, για να έχουν να λαμβάνουν μελλοντικά πιθανά ωφελήματα… Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα τα “εκθέτουν” σε καθημερινή προβολή, προκειμένου να περάσουν στο υποσυνείδητο των Ελλήνων πολιτών!

Αυτά τα Μέσα – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – προέβαλαν και στήριξαν ενδοτικές κυβερνήσεις του παρελθόντος! Μνημονιακές κυβερνήσεις που εκτέλεσαν και εκτελούν τις προεργασίες των Μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, δημιουργώντας την οικονομική κρίση και απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος…

Ωστόσο σε αυτό το θολό τοπίο, το πλέον υπερπροβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο των τελευταίων χρόνων ήταν και είναι η Βουλευτής των Χανίων της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη!

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προετοίμαζε για Πρωθυπουργό την Ντόρα…

Είναι έτσι σίγουρο, αφού συνήθως οι πολιτικές της απόψεις με τον πατέρα της συνέπιπταν, να την θεωρεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διάδοχό του από την οικογένειά του στην Πρωθυπουργία της χώρας μας!

Κι όποιος ενδεχομένως διαφωνεί με αυτήν την εκτίμησή μου, ας διαβάσει το βιβλίο του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια” (που όπως ισχυρίζεται ο συγγραφέας γράφει όσα του εκμυστηρεύτηκε ο πρώην Πρωθυπουργός), δεν θα έχει κάποιο κενό στο μυαλό του για το τι ακριβώς συμβαίνει!

Αναφέρονται λοιπόν στις σελίδες 208 – 212 και στα όσα είπε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά, όπου αποκαλύπτονται πολλά και για τα εθνικά μας θέματα:

«Και πήγαν στην Ισπανία τότε, στη Μαδρίτη. Και υπέγραψαν μια συμφωνία η οποία είχε μεν αυτά τα στοιχεία, στα οποία παγίως συμφωνούσαμε, αλλά είχε και σκουλαρίκια συμπληρωματικά τα οποία δεν χρειαζόντουσαν. Εγώ ήθελα ένα λιτό κείμενο με τρεις φράσεις. Αυτοί προσέθεσαν (σ.σ. η κυβέρνηση Σημίτη) ότι έχουν θεμιτά συμφέροντα οι Τούρκοι στο Αιγαίο, ένα πράγμα το οποίο είναι μεν αληθές, αλλά προστιθέμενο εκείνη την ώρα δημιουργεί την δυνατότητα παρερμηνειών, πολλών παρερμηνειών. Και μάλιστα ρώτησα εγώ εκ των υστέρων: “Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί βάζετε αυτά μέσα;”. Μου απάντησαν: “Τα ζήτησαν αυτά οι Αμερικάνοι”. Λέω, άμα οι Αμερικάνοι σας κάνουν τα κείμενα, καλά να πάθετε. Αλλά πάλι, λέω, καλύτερα οι Αμερικάνοι, παρά να σας τα κάνουν οι Τούρκοι… (σ.σ. καταλάβατε γιατί σήμερα οι ΗΠΑ έχουν την ίδια φιλότουρκη πολιτική;)…

…Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι θα κάναμε προσπάθεια για την ειρήνη (σ.σ. δηλαδή προς χάρη της ειρήνης παραχώρησε ο Κώστας Σημίτης και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κυριαρχικά ελληνικά δικαιώματα). Εν τω μεταξύ – το λέω στην Ντόρα καθημερινώς, το λέω και στην τωρινή κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή – θα ζούμε με τα προβλήματά μας ώσπου να τα λύσουμε…

…Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής, δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του. Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της…»!

Ποια άλλη ηχηρότερη απόδειξη από την παραπάνω για τις πολιτικές βλέψεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς την κόρη του;

“Ανατροπέας” του Κώστα Καραμανλή η Ντόρα…

Όπως αντιλαμβάνεστε από όσα αναφέρει για τον Κώστα Καραμανλή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (στο βιβλίο του κ. Παπαχελά), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έτρεφε και τα τρυφερότερα των αισθημάτων του για τον ανιψιό του ιδρυτή της ΝΔ.

Αυτή την αντιπάθεια όφειλε να την γνωρίζει ο Κώστας Καραμανλής, ώστε να μην αναθέσει το Υπουργείο Εξωτερικών στην Ντόρα Μπακογιάννη (15 Φεβρουαρίου 2006 – 7 Οκτωβρίου 2009)!

Σε αυτήν την κυβερνητική θητεία της η κ. Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε πολλές φορές απέναντι στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!

Βρέθηκε για το σχέδιο “Ανάν” στην Κύπρο!

Όπως της αποφάσεως Κώστα Καραμανλή για το βέτο της Ελλάδος στο όνομα της “Μακεδονίας”, στο Βουκουρέστι το 2008 στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, από όπου ξεκίνησε η “βελούδινη” ανατροπή της κυβερνήσεως Καραμανλή και στην οποία συμμετείχε η Ντόρα!

Όπως, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη κήρυξε “ανένδοτο” αγώνα κατά του Κώστα Καραμανλή, συμπράττοντας με τον Γιώργο Παπανδρέου (τότε, αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως) για το “άνοιγμα” Καραμανλή στη Ρωσία. Τορπιλίζοντας το μεγαλόπνοο σχέδιο Καραμανλή, για δυο τεράστια ενεργειακά έργα που σήμερα θα τα απολάμβανε ο ελληνικός λαός και δεν θα είχαμε φτάσει στα Μνημόνια. Εννοώντας, τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, που είχε συμφωνήσει ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Τσάρο της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν!

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί η είδηση που αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, πως στο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όταν καιγόταν η Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 και στο οποίο έθετε την παραίτησή του ο τότε υπουργός Εσωτερικών και μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δυο υπουργοί της κυβερνήσεως ζήτησαν την παρέμβαση του Στρατού προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη (;;;)! Την ίδια ώρα δηλαδή, που ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε από τους υπουργούς του να αποφύγουν την αιματοχυσία! Εκείνη την ώρα λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Αλογοσκούφης ζητούσαν την εμπλοκή του Στρατού για να χυθεί αίμα στην Αθήνα; Ποιους άραγε εξυπηρετούσε αυτή η πρόταση;

Που αν εισακουόταν, θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς στους δρόμους της Πρωτεύουσας και μια χώρα που θα εμπλεκόταν σε έναν νέο Εμφύλιο!

Χάνει την Προεδρεία της ΝΔ η Ντόρα και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την διαγράφει από το κόμμα…

Στη συνέχεια όμως αποκαλύφτηκαν όλα! Και πιο συγκεκριμένα όταν στις εσωκομματικές διαδικασίες των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου 2009 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά από την ανακοίνωση της παραίτησης του Κώστα Καραμανλή, υπό το βάρος της εκλογικής ήττας της ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ήταν η μία από τις τρεις υποψηφιότητες!

Αλλά δυστυχώς για εκείνη, στην στροφή της έφαγε την αρχηγία στη ΝΔ ο “άσπονδος εχθρός” της οικογένειας Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς!

Έτσι την 6η Μαΐου 2010, έπειτα από κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή επί σχετικού νομοσχεδίου για τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Μνημόνιο), το οποίο υπερψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη, πράττοντας αντίθετα στην κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωνε ότι η κ. Μπακογιάννη τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Την ίδια ημέρα, έπειτα από συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Κόμματος της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη διαγραφόταν και από την γαλάζια Παράταξη!

Δεν μασάει κουτόχορτο η Ντόρα Μπακογιάννη…

Στη συνέχεια οι καιροί τα έφεραν έτσι, που από το πουθενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε Πρόεδρος της ΝΔ και ακολούθως Πρωθυπουργός!

Σε αυτήν την νέα πολιτική σελίδα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αφού έδωσαν τα χέρια προς εξυπηρέτηση των πολιτικών συμφερόντων τους. Όπως επί παραδείγματι, είχαν συμφωνήσει να στηριχτεί τελικά από τη ΝΔ, η υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη! Όταν έφαγαν σε μια νύχτα για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας τον Γιώργο Πατούλη! Γνωρίζοντας η κ. Μπακογιάννη πως ο Δήμος της Αθήνας δημιουργεί πρόκριμα για την αρχηγία της ΝΔ!

Στο μετέπειτα χρονικό διάστημα η κ. Μπακογιάννη, έβαλε πολλές φορές πλάτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Όπως στις 31 Αυγούστου 2020, όταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” μαζί με τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία εκπομπή προκληθείσα από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα σουλάτσα του Oruc Reis στο Αιγαίο μας, η κ. Μπακογιάννη είπε επί λέξει τα εξής:

«Δεν γνωρίζω αν έκανε έρευνες, γιατί δεν είμαι τεχνικός. Υπάρχουν τεχνικοί που λένε πως με αυτήν την φασαρία σεισμογραφικές έρευνες δεν μπορούν να γίνουν. Υπάρχουν άλλοι που λένε ότι από την ώρα που έβαλε καλώδια κάτι έπιασε. Δεν το ξέρω, αλλά δεν με ενδιαφέρει και στην φάση αυτή…»!

Ωστόσο ποτέ η Ντόρα Μπακογιάννη δεν κατάπιε το γεγονός πως βρίσκεται εκτός κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ποτέ δεν συναίνεσε στην υλοποίηση δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την μη υπουργοποίησή της, προκειμένου – τάχατες – να μην κατηγορηθεί για νεποτισμό ο Πρωθυπουργός!

Και αυτό φαίνεται από παλαιότερη δημόσια δήλωσή της:

«Υπήρξαν στιγμές που ήταν δύσκολες. Όταν, ας πούμε, πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις ότι για λόγους οικογενειακούς και τα λοιπά δεν έπρεπε να συμμετέχω στην κυβέρνηση. Ήταν δύσκολο στην αρχή για μένα να το διαχειριστώ για να είμαι τελείως ξεκάθαρη. Μετά όμως κατάλαβα ότι μπορούσα να είμαι χρήσιμη κι αποτελεσματικά χρήσιμη χωρίς να είμαι στην κυβέρνηση. Από εκείνη τη στιγμή ξαναβρήκα πλήρως την ισορροπία μου και είμαι μια χαρά»!

Ευτυχώς δεν έγινε Πρωθυπουργός η Ντόρα…

Αλλά όπως ανέφερα στην εισαγωγή του σημερινού κειμένου μου η Ντόρα Μπακογιάννη, τυγχάνει και σήμερα μιας ειδικής μεταχείρισης από τα ΜΜΕ! Παρ΄ ότι αυτήν την στιγμή, είναι μόνο μια Βουλευτής της εθνικής αντιπροσωπίας της Βουλής όπως και οι άλλοι 299. Η οποία δεν είναι Υπουργός, για να δικαιολογείται η υπερπροβολή της από τα ΜΜΕ. Ωστόσο, να δεχτώ πως αυτή η υπερπροβολή – μεγαλύτερη κι από Υπουργών – της παραχωρείται απλόχερα επειδή υπήρξε πρώην ΥΠΕΞ. Επειδή είναι αδελφή του νυν Πρωθυπουργού και κόρη πρώην Πρωθυπουργού. Να δεχτώ επίσης, πως πρέπει να έχει άποψη ως πολιτικό πρόσωπο (αφού είναι και Βουλευτής), για όλα τα πολιτικά ζητήματα και βεβαίως πρέπει να την εκφράζει. Αλλά τέτοια υπερπροβολή στα ΜΜΕ είναι πρωτόγνωρη… Όταν μάλιστα οι διατυπωμένες απόψεις της – που πάντοτε εξέφραζε και αυτό πρέπει να της το πιστώσουμε – είναι σε πολλούς ιδιαίτερα περίεργες…

Από τη δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), τις οποίες διακαώς επιθυμούν ΗΠΑ, Γερμανία και Αγγλία, αλλά και πολυεθνικές εταιρείες για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια αλλοδαπών, που τα εμπορεύματα θεωρούνται ότι είναι πέραν από τα όρια του τελωνιακού εδάφους! Που δεν θα υπόκεινται στον κοινό τελωνιακό έλεγχο, που δεν θα έχουν την ίδια φορολογία και τα οφέλη θα τα εισπράττουν ξένες δυνάμεις! Δημιουργία ΕΟΖ, σε ευαίσθητες περιοχές της Πατρίδος μας, όπως η Θράκη! Όπου ο σημερινός Πρωθυπουργός την τοποθέτησε ως Πρόεδρο διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης μας (;;;). Με αντιπρόεδρο τον Γιώργο Κατρούγκαλο (;;;) και γραμματέα τον Ανδρέα Λοβέρδο (;;;)!

Πρόεδρο στην Θράκη μας για την ανάπτυξή της την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει διατυπωμένη άποψη για την διαφορά μας στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία! Όπου ισχυρίζεται πως θα πρέπει να διευθετηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!

Μακριά από τις κυβερνητικές φωτιές η Ντόρα Μπακογιάννη…

Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέχει συστηματικά από την δημοσιότητα, που τόσο πολύ λατρεύει!

Λέτε να άλλαξαν στρατηγική και πλεύση τα Συστημικά κανάλια; Όχι βέβαια!

Εκτιμώ πως σήμερα, που η οργή του ελληνικού λαού προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια, τις ανθρώπινες αντοχές, πρέπει το πολιτικό προφίλ της κυρίας Μπακογιάννη να μην πληγεί από τον Covid19 και τις παρενέργειές του, αλλά και από την μυρουδιά της καμένης ελληνικής γης!

Γιατί εκτιμώ, πως βλέπει έτσι, να ενισχύονται με την ραγδαία πολιτική φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της, της διεκδίκησης δηλαδή της αρχηγίας της ΝΔ από τον υιό της και Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη!

Δηλαδή μετά από Δήμαρχο Καρπενησίου που τον έκανε, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος στη συνέχεια και Δήμαρχο Αθηναίων σήμερα, το επόμενο βήμα θα ήταν για τον Κώστα Μπακογιάννη η διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ και συνεπώς η Πρωθυπουργία!

Έτσι, αφού η Ντόρα Μπακογιάννη απέτυχε να γίνει Πρωθυπουργός, αγωνίζεται για την εκπλήρωση των πόθου της, να δει δηλαδή Πρωθυπουργό τον γιο της!

Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο Γιώργος Πατούλης είχε εξασφαλίσει την στήριξη της ΝΔ για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας, αλλά όλα ανατράπηκαν με την ηχηρή παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη;

Και έτσι ο Γιώργος Πατούλης οδηγήθηκε στην Περιφέρεια της Αττικής, που τον απομάκρυνε από τον αρχικό σχεδιασμό του, που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, αρχηγός ΝΔ και τελικά Πρωθυπουργός;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ντόρα Μπακογιάννη λοιπόν, τώρα που τσουρουφλίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιμένει τις ραγδαίες εξελίξεις και αναμένει στο παρασκήνιο…