Η χώρα μετά την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ έχει μπει και «επισήμως» σε προεκλογική περίοδο. Παρά την κατηγορηματική διπλή διάψευση του κ. Μητσοτάκη, τόσο η κοινότοπη απάντησή του, ότι «οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της συνταγματικής προθεσμίας», όσο και ο χρονικός προσδιορισμός αυτής το 2023, δεν έπεισαν κανέναν.

Γιατί;

Πρώτον, γιατί όχι μόνο δεν φάνηκε να το πιστεύει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και να το υποστηρίζει, αφού την επόμενη κιόλας ημέρα σκηνοθέτησε υπό την τζονγουενική καθοδήγηση του νέου αμερικανόφερτου συμβούλου του, Stan Greenberg, το ψευδογεγονός (pseudoevent) με τον ξέγνοιαστο καβαλάρη Dalton, στην πεδιάδα των Φαρσάλων. Φιλμάκι βγαλμένο από καμπάνια του αντίστοιχου γόνου του George Bush, του χαζού Jr. στο Τέξας.

Εκτός όμως από τον ίδιο τον ΡΜ και το πακέτο των 24 μέτρων/παροχών που εξήγγειλε, την άποψη περί πρόωρης προσφυγής την ασπάζεται και το ισχυρότερο συγκρότημα ΜΜΕ στο χώρο της Κεντροδεξιάς, ο ΔΟΜ του κυρίου Μαρινάκη.

Όταν ΜΕGΑ, ΟΝΕ, TA NEA, ΤΟ ΒΗΜΑ, τα Παραπολιτικά, το in.gr, κ.ά. βάλουν ένα στόχο, -τουλάχιστον την τελευταία 3ετία- τον πετυχαίνουν… Στο τέλος ο ομόσταβλος Πρωθυπουργός, δεν τολμάει να τους χαλάσει το χατίρι. Άλλωστε, όλοι οι εισοδιστές Σημιτικοί ασπάζονται το εκλογικό mantra του Συγκροτήματος, καθώς θεωρούν πως θα προλάβουν να διασωθούν, ανταλλάσοντας τις ακριβοπληρωμένες θεσούλες τους στο Μέγαρο Μαξίμου και τα Υπουργεία με την παχυλότερα αμειβόμενη και ασυλία προσφέρουσα βολή της Βουλής…

Από την Άνοιξη και μετά οι ισορροπίες μπορεί να έχουν αλλάξει σε βάρος τους και τα πράσινα μπουμπούκια να μην προλάβουν ν’ ανθίσουν, προς απογοήτευση του φίλου Γιάννη Πρετεντέρη και των Kyriakistas.

Αν λοιπόν όλοι οι παραπάνω πιέζουν για εκλογές ποιός αντιστέκεται; Ο εγωισμός!

Ποιανού;

Μα του ίδιου του Κυριάκου… Δεν μπορεί να δεχθεί ότι αυτός που ξεκίνησε με προδιαγραφές Μεσσία, με την πρόθεση να εγκαθιδρύσει «Καθεστώς» στην Ελλάδα και να μας κυβερνήσει (συγνώμη, να μας κάνει την τιμή να μας χαρίσει μέρος από τις σύγχρονες διοικητικές του πρακτικές ως Αρχιmanager του Επιτελικού Κράτους των Αρίστων) επί 4+4+2=10 τουλάχιστον χρόνια, θα βάλει την ουρά στα σκέλια σαν τρομαγμένος λαγός ή μπροστά στις μυστικές δημοσκοπήσεις που (δεν) του σερβίρουν οι κ.κ. Τάκης και Στράτος. Δεν μπορεί το υπερ-εγώ ενός Λουδοβίκου να αποδεχθεί ότι θα οδηγηθεί σε πρόωρη εκλογική βάσανο τον ερχόμενο Νοέμβριο, στα 2,5 δηλαδή χρόνια που κατέπεσε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τον τρομάζει η πιθανότητα και μόνο να επιβεβαιωθούν τα ποιοτικά στοιχεία των focus groups του Σεπτεμβρίου, που δείχνουν ότι η πρωθυπουργικότητά του, η επένδυση που έγινε στην ατσαλάκωτη εικόνα του, μπορεί να σμπαραλιαστεί σε μια ανεξέλεγκτη από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ αναμέτρηση.

Φρικάρει κυριολεκτικά από την πιθανότητα και μόνο να ξανακουστεί το αναρθόδοξο και αγανακτισμένο σύνθημα «Μητσοτάκη Γα………σαι», που δόνησε τη Μητρόπολη και το Κατράκειο. Και βέβαια το άμεσο περιβάλλον του, οι «επενδυτές» ανιψιοί και λοιποί συγγενείς, του υπενθυμίζουν ότι δεν είθισται σε Διαχειριστή 72 δις €, να ρισκάρει την πιθανότητα να χαθεί ο έλεγχος του ταμείου.

Γι’ αυτό εδώ και 50 ημέρες ο Μητσοτάκης έχει χάσει τον ύπνο του. Από εκείνο το πρώτο μακρύ βράδυ των πυρκαγιών, όταν ο εφιάλτης της πτώσης τον ξύπνησε και πετάχτηκε έντρομος από τα ιδρωμένα μεταξωτά σεντόνια του, δεν μπορεί να ησυχάσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δίλημμα έχει φωλιάσει βαθιά μέσα στον εγκέφαλό του. Τον βασανίζει φρικτά. Και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι η πολυπόθητη «αυτοδυναμία» θα τον περιμένει χωρίς τη βοήθεια της φίλης της, της «εκτροπής», έστω και αν έχει δυσκολοπρόφερτο το ξενικό όνομα CAMBRIDGE ANALYTICA….