Στις 10 Ιουνίου 1944 ο 26χρονος τότε Φριτς Λάουτενμπαχ, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος της αστυνομίας, έλαβε διαταγή να μετακινήσει το λόχο του από τη Λειβαδιά προς τα χωριά Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών στη δυτική πλευρά του Ελικώνα.

Σα δόλωμα οι Γερμανοί είχαν δύο επιταγμένα ελληνικά φορτηγά γεμάτα με άνδρες των SS μεταμφιεσμένους σε χωρικούς, που προπορεύονταν της κύριας φάλαγγας.

Ταυτόχρονα ο 10ος και 11ος λόχος του 3ου τάγματος από την Άμφισσα κατευθύνονταν προς το Δίστομο για να συναντήσουν το 2ο λόχο. Οι τρεις λόχοι συναντήθηκαν χωρίς να έχουν εντοπίσει αντάρτες εκτός από 18 παιδιά που κρύβονταν σε γύρω στάνες.

Έξι από τα παιδιά που προσπάθησαν να δραπετεύσουν εκτελέστηκαν. Οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και τα Γερμανικά στρατεύματα δε δέχθηκαν κάποια πρόκληση (παρόλο που μεταπολεμικά το ισχυρίστηκαν οι Γερμανοί κατηγορούμενοι της σφαγής), για λόγους αντεκδίκησης ο 2ος λόχος του 8ου Συντάγματος της 4ης Αστυνομικής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Γρεναδιέρων των SS άρχισε τη σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους.

Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού!

Η παραπάνω ιστορική αναφορά είναι μια ελάχιστη καταγραφή των αμέτρητων θηριωδιών που διέπραξε η Γερμανία κατά της πατρίδος μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου σύμμαχο είχε την Τουρκία!

Έτσι ποτέ μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν ξέχασε, πως υπαίτια των καταστροφικών συνεπειών της κατά το τέλος του Β΄ Π.Π., ήταν η Ελλάδα!

Όπως επίσης δεν ξέχασε η Γερμανία, ότι από τα ελάχιστα κράτη που συμμάχησαν με την Χιτλερική Γερμανία ήταν η Τουρκία!

Αυτοί που ξέχασαν, ήταν οι Συμμαχικές Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα! Φρόντισαν λοιπόν και ανοικοδόμησαν την καταστραμμένη Γερμανία, για να μπορεί σήμερα να διαφεντεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο!

Οι Γερμανοί ποτέ δεν ζήτησαν από την Ελλάδα ειλικρινή συγνώμη και αρνούνται πεισματικά να προβούν στις κατοχικές αποζημιώσεις!

Ας υποχρεώσουν τον επόμενο Καγκελάριο να καταβάλλει τις κατοχικές αποζημιώσεις…

Κατοχικές αποζημιώσεις που πολύ εύγλωττα οριοθέτησε σε παλαιότερο άρθρο του ο Δαμιανός Βασιλειάδης:

Οι επανορθώσεις για τις υλικές καταστροφές, λεηλασίες και αρπαγές των υποδομών της χώρας κατά τη διάρκεια της κατοχής. Σύμφωνα με απόφαση της Διασυμμαχικής Επιτροπής του 1946 που συνήλθε στο Παρίσι, η Γερμανία οφείλει να πληρώσει στην Ελλάδα, 7,1 δισ. δολάρια, σε τιμές του 1938. Με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας την Ελλάδας, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 108,43 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.

Το κατοχικό δάνειο, που αναγκάστηκε η Εθνική Τράπεζα να συνάψει με την Ιταλία και Γερμανία στις 14.3.1942. Το δάνειο αυτό ανερχόταν στο ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1938. Σήμερα, ανέρχεται στα 56 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους, σύμφωνα πάλι με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας.

Με συμφωνηθείσες τροποποιήσεις και την υπογραφή της κατοχικής κυβέρνησης το δάνειο αυτό μετατράπηκε από αναγκαστικό σε συμβατικό ιδιωτικού δικαίου με υποχρέωση της Γερμανίας να το εξοφλήσει.

Μάλιστα ο ίδιος ο Χίτλερ άρχισε την εξόφλησή του το 1943. Νεότερα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της κυβέρνησης ανεβάζει το συνολικό ποσό των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου στα 278, 7 δις ευρώ περίπου.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι το ποσό, αλλά η αναγκαιότητα για διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό και ο Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο βιβλίο του για τις οφειλές της Γερμανίας φέρει τον συμβολικό τίτλο: Και ένα μάρκο να ήταν… ισχυρίζεται ότι η Γερμανία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Οι αποζημιώσεις για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων. Υπάρχει μόνο η διεκδίκηση των θυμάτων και των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικύρωσε και ο Άρειος Πάγος το 2000, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπάρχουν ωστόσο και δεκάδες χιλιάδες απαιτήσεις των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών.

Όμως δεν επικυρώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, βάσει μιας παρωχημένης διατάξεως του κώδικα πολιτικής δικονομίας (άρθρο 923), που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης να εγκρίνει ή απορρίπτει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Οι πολιτιστικοί θησαυροί. Η καταγεγραμμένη λεηλασία, καταστροφή και κλοπή των πολιτιστικών θησαυρών της Ελλάδας!

Σχέσεις στοργής μεταξύ Γερμανίας – Τουρκίας…

Είναι πανθομολογούμενο, ότι η Γερμανία της Άγκελα Μέρκελ (κυρίως) είναι το πιο φιλότουρκο κράτος της Ευρώπης! Από την εποχή της Ναζιστικής Γερμανίας αναπτύχθηκαν σχέσεις στοργής της Γερμανίας με την Τουρκία!

Άλλωστε η Άγκελα Μέρκελ απέδειξε τα φιλότουρκα αισθήματά της πολλές φορές στα 16 χρόνια που ηγήθηκε της Καγκελαρίας του Βερολίνου, με την ταυτόχρονη εκδήλωση μίσους κατά της Ελλάδος!

Όπως στην περσινή επιθετικότητα της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο Πέλαγος! Όταν φρέναρε σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων στην ΕΕ που ασκεί νομοθετική και δημοσιονομική εξουσία σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συντονίζει ή χαράζει τις γενικές πολιτικές των κρατών μελών) τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο του 2020 και τον Μάρτιο του 2021 την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας για τις επιθετικές της ενέργειες κατά της Ελλάδος και της Κύπρου!

Όπως αυτό το ανθελληνικό κράτος της Γερμανίας, κατάφερε να εισέλθει η Τουρκία στο σχέδιο Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ (PESCO). Αυτό το σχέδιο αφορούσε μόνο τα μέλη – κράτη της ΕΕ και παρείχε στρατιωτική συνεργασία μεταξύ αυτών των κρατών – μελών!

Πετυχαίνοντας η Γερμανία να χρηματοδοτηθεί ο στρατός της Τουρκίας από έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, μάλιστα σε εποχές πολύ δύσκολες για την Τουρκία!

Με τελευταίο δώρο της Άγκελα Μέρκελ προς τον επιστήθιο φίλο της Ρ. Τ. Ερντογάν, στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες (24-25 Ιουνίου),

Όπου αποφάσισε την χρηματοδότηση της Τουρκίας με πρόγραμμα στήριξης 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Υποστηρίζοντας η Άγκελα Μέρκελ, πως αυτή η απόφαση είναι προς το “στρατηγικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο όμως η Γερμανία ενίσχυσε την Τουρκία με μια μεγάλη οικονομική βοήθεια, που είναι σίγουρο πως θα κατευθυνθεί κατά των συμφερόντων της Πατρίδας μας!

Τι Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ, τι Δ΄ Ράιχ της Μέρκελ…

Και ενώ η Άνγκελα Μέρκελ πολιτικά “συνταξιοδοτείται”, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να της απευθύνει επίσημη πρόσκληση για να επισκεφτεί την Αθήνα!

Όχι οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου! Αλλά ανήμερα της Εθνικής επετείου, που η Ελλάς είπε το θρυλικό “ΟΧΙ” στον Χιτλερικό-φασιστικό Άξονα!

Προσκάλεσε την Ανατολικογερμανίδα – πολιτικό παιδί του τελευταίου κομμουνιστή ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας Έριχ Χόνεκερ – να πει το τελευταίο της αντίο στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2021!

Προσκάλεσε αυτήν, που από μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού θεωρείται πως ήταν σχεδιαστής, συντονιστής και εκτελεστής του προγράμματος του Δ΄ Ράιχ, που “αιματοκύλησε” οικονομικά την Ελλάδα μέσω των Μνημονίων που μας επέβαλε!

Τα οποία εξαθλίωσαν τους Έλληνες και υποθήκευσαν την ανεξαρτησία μας στο νέο γερμανικό καθεστώς της Άνγκελα Μέρκελ!

Αυτή η θρασύτατη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και στο κόμμα της ΝΔ και έχει δημιουργήσει συσσωρευμένη οργή στον ελληνικό λαό!

Που δεν θα ξεχάσει ποτέ τις θηριωδίες των Γερμανών στην Ελλάδα! Τις οποίες ξεχνάει ο πολύ προκλητικός στην εθνική μνήμη, Κυριάκος Μητσοτάκης!

Όταν μάλιστα η απερχόμενη Καγκελάριος του Βερολίνου, σαρκαστικά απάντησε όταν ερωτήθηκε, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, για το ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς καριέρας της στην Καγκελαρία, εκείνη – επαναλαμβάνω σαρκαστικά – είπε, πως ήταν όταν ζήτησε τόσα πολλά από τους Έλληνες!

Βάλτε τον ήρωα Κωνσταντίνο Κουκίδη στις καρδιές σας…

Θα κλείσω αυτό το σημερινό πόνημά μου προς την ανεπιθύμητη στην Ελλάδα Άνγκελα Μέρκελ, με μια πολύ σημαντική καταγραφή από το www.agiameteora-friends.net

«Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα!

Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά της Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου της Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό!

Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.

Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.

Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος… απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση. “ΟΧΙ”!

Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ’ αυτά οι Έλληνες…

Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού.

Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.

Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.

Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στον Χίτλερ:

“Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράιχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάιλ, μάιν Φύρερ”!

Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην Daily Mail με τίτλο:

“A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο)!

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα, κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων, αλλά τι σημασία έχει;)!

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.

Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει. Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ’ όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.

Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας!»!

Θυμάσαι σύνορκε Μάκη;

Να προσθέσω, πως δυο τουλάχιστον φορές κατά το παρελθόν, στα χρόνια του ΛΑΟΣ, μαζί με τον σημερινό Υπουργό Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη, είχαμε τιμήσει τον ήρωα με κατάθεση στεφάνου στο λιτό μνημείο του, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα ήθελα να γνωρίζω, αν ο κ. Μάκης Βορίδης θα προβεί σε μια τέτοια πατριωτική κίνηση και επί των ημερών του στη ΝΔ!