Στις 7 Ιουλίου 2019 το κόμμα της ΝΔ εκλέχθηκε ως πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές που έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα.

Η νίκη αυτή της ΝΔ εδράστηκε, κυρίως, στην θέληση των Ελλήνων να αποχωριστούν την εξουσία της “πρώτης φορά αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ. Εκμεταλλευόμενη αυτή την λαϊκή αποστροφή προς την αριστερά, οι φιλελεύθεροι της ΝΔ βρέθηκαν στην κυβέρνηση υποσχόμενοι.. σχεδόν τα πάντα.

Αρχικά υποσχέθηκαν ότι θα σταματήσουν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία. Μόλις όμως έγιναν κυβέρνηση, θυμήθηκαν, ότι δήθεν, η Συμφωνία δεν αλλάζει αλλά μόνο διορθώνεται και έκτοτε τα Σκόπια παντού εμφανίζονται ως “Μακεδονία”.

Υποσχέθηκαν ότι θα σταματήσουν το τεράστιο κύμα εισόδου “προσφύγων” και ότι θα  αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα. Στα 3 όμως χρόνια εξουσίας της ΝΔ το ποσοστό απόδοσης ασύλου γιγαντώθηκε. Η ελληνική ιθαγένεια παραχωρείται αφειδώς μέσω εξετάσεων. Τα νησιά ούτε αποσυμφορήθηκαν αλλά γέμισε και η ενδοχώρα κέντρα υποδοχής μεταναστών. Όσο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καλύτερα να μην μιλήσουμε γιατί απλά την ζούμε καθημερινά.

Στον οικονομικό τομέα η ΝΔ υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει την φορομπηχτική και την επιδοματική πολιτική της αριστεράς, βοηθώντας έτσι την μεσαία τάξη. Αυτή τη μεσαία τάξη που με αφορμή την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, κυριολεκτικά, διέλυσε. Λουκέτα στα μαγαζιά, επιδόματα πείνας, ακρίβεια, πληθωρισμός, ανεργία. Πολιτική ενίσχυσης των αλυσίδων, των πολυεθνικών, των καρτέλ. Ξεπούλημα της Εθνικής και ιδιωτικής περιουσίας. Υπερχρέωση των επιχειρήσεων μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών και αποκλεισμός τους από την χρηματοδότηση αν δεν  συνενωθούν, δηλαδή, ξεπουληθούν σε κάποια μεγαλύτερη. Ο ΦΠΑ δεν αγγίχθηκε και ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε για να αυξηθεί μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Το μεγαλύτερο όμως έγκλημα και παράλληλα ψέμα αυτής της κυβέρνησης βρίσκεται στην ακρίβεια στον ενεργειακό τομέα. Μια ακρίβεια που προήλθε από την “πράσινη ανάπτυξη”, το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων και την υποταγή στις θολές, δήθεν, οικολογικές πολιτικές των Βρυξελλών και του Μπάιντεν.

Όμως ας μην είμαστε αρνητικοί σε όλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατάφερε και κάτι ολόδικό της. Δια στόματος Πρωθυπουργού, μάθαμε ότι,” Η Ελλάδα άλλαξε”. Ναι, προς το χειρότερο. Με τον πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο μέλος της κυβέρνησης, τις κρατικές επιτροπές Λοατκι, τις θετικές διακρίσεις, την αντιμετώπιση του δημογραφικού μέσω των μεταναστών, την πολιτική ορθότητα. Η ΝΔ πράγματι, κατάφερε, αυτά που ούτε η αριστερά δεν τόλμησε να εφαρμόσει όσο ήταν κυβέρνηση.

Ας την χαίρονται λοιπόν, οι εταίροι της στην παγκοσμιοποίηση, οι ΜΚΟ, οι πολυεθνικές, οι ημέτεροι επιχειρηματίες της. Ο ελληνικός λαός, αυτά τα 3 χρόνια πολιτικά ορθής φαγούρας, θέλει να τα ξεγράψει και θα το κάνει όποτε τολμήσει να κάνει εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιωάννα Καραδήμα είναι επιχειρηματίας, υποψήφια Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.