Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη με τους γείτονες Τούρκους να περιμένουν στη γωνία για να κάνουν «ντου», με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών να δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό και με καθημερινές προκλήσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, το ΣΚΑΙ, ή καλύτερα ο Ατζουν που διοικεί πλέον το ΣΚΑΙ, έφερε στους δέκτες μας το Survivor 3.

Ένα Survivor που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μιας και το Ελλάδα-Τουρκία είναι γεγονός. Ακόμα και η μουσική υπόκρουση που επιλέχθηκε φαντάζει τύμπανα πολέμου!

Ψάξαμε σαν έθνος, γιατί το εθνικό φρόνημα πλασάρουν, και βρήκαμε, όχι που δυσκολευτήκαμε, τους πιο καλογυμνασμένους που παίζουν στην πιάτσα αυτή την περίοδο, να έχουν και ένα ψώνιο παραπάνω, μια χωρίστρα, φουλ τεστοστερόνη και μούσκουλα.

Πού να ξέραμε ότι ο Ατζουν το έστηνε στρατηγικά στο μυαλό του καιρό τώρα και ήρθε ετοιμοπόλεμος, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Άλλωστε οι απέναντι διανύουν την 12η τηλεοπτική περίοδο του παιχνιδιού και είναι πιο μάχιμοι και διαβασμένοι από ποτέ.

Δώδεκα θηρία από την αντίπερα όχθη, με βλέμμα διψασμένο και περιμένοντας τον μαυροφορεμένο Ατζουν να δώσει το σύνθημα: «Πετάξτε στην θάλασσα τους Ελληνες». (το ακούσαμε στο πρώτο επεισόδιο).

Δώδεκα θηρία που μπροστά στην κάμερα τουλάχιστον είναι κάτι παραπάνω από προκλητικοί σε ένα ουδέτερο έδαφος όπως αυτό της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Με το καλημέρα πήρανε «φαλάγγι» την ελληνική σούπερ-υπέρ-αποστολή, κερδίσανε την πρώτη ημέρα το κατάλυμα, κερδίσανε και την ασυλία και προχωρούν με αέρα.

Μετά το άπατο Survivor 2, η παραγωγή είπε να κάνει μια μίξη των παικτών που είδαμε στις προηγούμενες σεζόν.

Θα βλέπουμε έναν δεσμοφύλακα στις φυλακές Κορυδαλλού (!), παρατσιμπημένο και παραφουσκωμένο, (βλέπε μισθοφόρο που πήρε σβάρνα όλα τα ριάλιτι), μια ιδιοκτήτρια μπουτίκ στη Μύκονο (!), έναν περίεργο τύπο (βλέπε προπονητή ραγκμπι) με μια μπαντάνα στο κεφάλι που είναι και ράπερ ταυτόχρονα («ότι του φανεί του Λωλοστεφανή»), μια σειρά από κοριτσάκια άλλα πιο γυμνασμένα, άλλα απλά χαρωπά κτλ.

Κι αν αυτό δεν είναι «εθνική πεταλουδίτσας» τότε τι είναι;

Λαϊκός ήρωας σαν τον Ντάνο μη περιμένετε να βρείτε! Δεν υπήρξε στο Survivor 2 που επιστρατεύτηκε η Queen Ντίνα για να ξελασπώσει την παραγωγή, με το αζημίωτο μιας και εξαγνίστηκε και πήρε και εκπομπή και θα υπάρξει ούτε τώρα.

Ανάσα αισιοδοξίας έδωσε στο πρώτο επεισόδιο ο Κύπριος φίλος του Τανιμανίδη, ο Κυριάκος Πελεκάνος τα λόγια του οποίου συζητήθηκαν με το καλημέρα: «Εκπροσωπώ ένα ολόκληρο νησί. Όποιος Κύπριος και να ήταν στη θέση μου θα πάλευε. Είναι ιδιαίτερο για μας γιατί μεγαλώσαμε αλλιώς. Μεγαλώσαμε να βλέπουμε την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο, με το “Δεν ξεχνώ” στα τετράδιά μας, να πηγαίνουμε στρατό για δύο χρόνια και να βλέπουμε την πράσινη γραμμή. Άρα για μας είναι διαφορετικό».

Χαμένοι ανάμεσα σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, ελληνικά, τούρκικα, σε γιαλαντζί μεταφράσεις από την παραγωγή η τηλεθέαση αναμένεται να πιάσει για άλλη μια σεζόν πάτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι όλα αυτά μέχρι να σηκώσει το τηλέφωνο ο σουλτάνος και ο κολλητός του Τούρκος παραγωγός θα εφαρμόσει «οθωμανικά» παιχνίδια!