Διπλωματικός “πυρετός” επικρατεί στις χώρες της Μέσης Ανατολής, σε Ουάσινγκτον, ΕΕ και Κίνα για την επερχόμενη “Συμφωνία του Αιώνα”, μια συμφωνία που μας προϊδεάζει για μια πολύ μεγάλη αλλαγή στην Μέση Ανατολή, τα απόνερα της οποίας θα αγγίξουν πολλές ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Σαφέστατα η “Συμφωνία του Αιώνα” δεν αφορά μόνο το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους αλλά ολόκληρη την περιοχή καθώς και Ελλάδα-Κύπρο και Τουρκία.

Πρώτα απ’ όλα οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίζουν τον αγωγό φυσικού αερίου East-Med. Πριν λίγο καιρό ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, επισκέφθηκε τον Λίβανο όπου επιθεώρησε συγκεκριμένη εγκατάσταση. Και εδώ το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται επικίνδυνα.

Τί θέλουν οι ΗΠΑ από τον Λίβανο;

Μα φυσικά την εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ και στρατιωτική βάση σε συγκεκριμένο σημείο η οποία μπορεί να επανδρωθεί από μέλη των Η.Ε. και θα επιτηρεί τον θαλάσσιο χώρο. Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν πως οι σιίτες Ιρανοί ή Χεζμπολάχ δεν θα εξαπολύσουν κάποιον αντιπλοϊκό πύραυλο ανατινάζοντας τις εξέδρες γεώτρησης όπως άλλωστε έχει πει κατά καιρούς ο Χ.Νασράλα. Γι αυτό λοιπόν ο Μ.Πομπέο επιθεώρησε συγκεκριμένο παράκτιο χώρο.

Μια δεύτερη πληροφορία που ακούγεται έντονα από ισραηλινά ΜΜΕ είναι η σύνδεση Γάζας με αγωγό πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία μαζί με μπόνους 40 δισ. δολαρίων σε 3 αραβικές χώρες και 24 δισ επενδύσεις στην περιοχή αν συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενοι σε λύση.

Φυσικά αυτό θα συμβεί αν οι δυο πλευρές συμφωνήσουν σε κράτος Παλαιστινίων καθώς οι Αμερικανοί παίζοντας ένα σκληρό παιχνίδι πόκερ, διαδίδουν πως δεν υποστηρίζουν λύση δύο κρατών.

Αντίθετα, αν αυτό επιτευχθεί θα είναι αποτέλεσμα της μεταξύς τους διαπραγμάτευσης, δηλαδή του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Συνεπώς το Ισραήλ μπαίνει σε μια διαπραγμάτευση με ένα ακόμη ατού. Και αν δεν υπάρξει κράτος Παλαιστινίων τότε τι; Πολλά ακούγονται για ενσωμάτωση με Ιορδανία ή ακόμη και Αίγυπτο. Τρελό σενάριο ή όχι, υπήρξαν διαπραγματεύσεις Ισραήλ-ΗΠΑ-Αιγύπτου για την εκχώρηση, πώληση ή ενοικίαση μέρους του Σινά για να μεταφερθούν οι Παλαιστίνιοι εκεί.

Οι Αμερικανοί και κυρίως οι ισραηλινοί προετοιμάζουν σιγά σιγά τον κόσμο και τους λαούς της περιοχής για μια συμφωνία που αναμένεται να αλλάξει τον ρου της ιστορίας αλλά και της ανθρωπότητας.

Ειδικά το τελευταίο το πιστεύουν πολλοί εντός Ισραήλ λέγοντας πως ο αγωγός East-Med, ο οποίος φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη σύναψης συμφωνίας ειρήνης και φιλίας, δηλαδή της “Συμφωνίας του Αιώνα”, θα βοηθήσει στην εκπλήρωση συγκεκριμένης βιβλικής προφητείας!

Δεν το πιστεύουν όμως αυτό συγκεκριμένα μερίδα ισραηλινών αλλά και ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος αν και δεν το λέει αυτό δημόσια, εντούτοις φοβάται πως η “Συμφωνία του Αιώνα” δεν εδραιώνει μόνο τον East-Med αλλά φέρνει και εκδίωξη/εκπαραθύρωση του από την περιοχή με διάλυση της Χαμάς και έγκριση ανέγερσης του 3ου Ναού.

Γι αυτό και δείχνει εκτός ελέγχου και συνεχείς επιθέσεις σε Ισραήλ. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και ο “τίτλος” του ως “προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων” και ειδικά των Παλαιστινίων.

Συνεπώς η “Συμφωνία του Αιώνα” είναι πρώτα απ όλα συμφωνία εδραίωσης του East-Med και ακολούθως, συμφωνία αλλαγής συνόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!