Τα θετικά μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για την ελληνική οικονομία, δηλαδή από τις αγορές και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κερδίσει μόνο τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας του.

Έχει να παρουσιάσει και τα πρώτα απτά αποτελέσματα της δουλειάς της κυβέρνησής του και της ταχύτητας με την οποία κινείται στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται. Μειώνει τους φόρους για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις νωρίτερα από ό,τι υπόσχεται, κατέθεσε ήδη το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, προχωρά τις αποκρατικοποιήσεις, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις επενδύσεις. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι η στρατηγική του Μητσοτάκη, να γίνουν πρώτα οι μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την επιχειρηματολογία μας και μετά να ζητήσουμε τη μείωση των πλεονασμάτων, δείχνει ότι είναι αποτελεσματική.

Ηδη, από το κλίμα που διαμορφώνεται μετά το Eurogroup της Παρασκευής, στο οποίο για πρώτη φορά εκπροσώπησε τη χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, φαίνεται πως προκύπτουν δύο θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας.

Πρώτον, αρχίζει να συζητείται η μείωση από το 2021 των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα. Και, δεύτερον, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, πράγμα που θα σημάνει μείωση του κόστους εξυπηρέτησης για το Ελληνικό Δημόσιο, αφαίρεση του ποσού από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και αναθεώρηση επί τα βελτίω της βιωσιμότητας του χρέους.

Βλέπουμε ότι, σε αντίθεση με τους παραλογισμούς της πρώτης καταστροφικής περιόδου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει ήδη πολλά θετικά και σε λίγο χρόνο. Εχει ανεβάσει την ψυχολογία στην αγορά, ενώ οι προσδοκίες των πολιτών για καλύτερες ημέρες στην οικονομία βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστούν οι ρεαλιστικές και αποφασιστικές κινήσεις, μπαίνουμε σε δυναμική ανάπτυξης και αυτό σημαίνει ότι θα ωφεληθούν και οι πολίτες και η ελληνική οικονομία.