Στην Ελλάδα την «χώρα των θαυμάτων» και της «φαιδράς πορτοκαλέας» έχουμε συνηθίσει να τα περιμένουμε όλα, ακόμα και τα πιο απίθανα πράγματα.

Όμως αυτά που συνέβησαν με αφορμή την ταινία «Joker» (που παρεμπιπτόντως είναι μακράν από τους καλύτερους σούπερ κακούς που έχουν τυπωθεί ποτέ σε κόμικ) ξεπεράσανε την όποια νοσηρή μας φαντασία.

Υπάρχει μια Graphic Novel της DC Comics που ονομάζεται «The Killing Joke» με πρωταγωνιστή φυσικά τον Joker. Ταιριάζει βέβαια απόλυτα στην περίπτωσή μας διότι όντως ήταν «αστείο που σκοτώνει», είναι το αστείο που «τελείωσε» την ελληνική πολιτική σκηνή και ίσως και την ελληνική κοινωνία.

Τι να πρωτοπεί κανείς. Για την Αντιπολίτευση που επιτέθηκε στην κυβέρνηση; Για την κυβέρνηση που απάντησε; Για τις καταγγελίες κατά της Αστυνομίας;

Ας δούμε τα πράγματα με την σειρά.

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία «Τζόκερ», οι δύο γυναίκες το Σαββατοκύριακο, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, Σάββατο το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι και Κυριακή το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο εμπορικό κέντρο, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά του εμπορικού κέντρου οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Τώρα ξεκινάει το σόου…

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram για την έφοδο της ΕΛ. ΑΣ στους δύο κινηματογράφους.

Αναφέρει πως ο ίδιος είδε τον Τζόκερ και προσθέτει : «Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω..».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απάντησε στον Α.Τσίπρα ούτε λίγο ούτε πολύ απολογήθηκε στον Α.Τσίπρα.

«Δεν ρώτησαν ούτε ενημέρωσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κινήθηκαν αυτοβούλως και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή» είπε η κυρία Μενδώνη.

Eν ολίγοις τους «άδειασε». Σε ότι αφορά την Αστυνομία, κατηγορήθηκε (το εύκολο θύμα σε αυτή την χώρα) για τον τρόπο που μπήκε στα σινεμά, δηλαδή με τον οπλισμό της!

Και τι να έκαναν οι αστυνομικοί; Να τα άφηναν στο περιπολικό; Έτσι προβλέπεται από τον κανονισμό σε αυτή την χώρα. Δεν είναι Βρετανία, όπου οι αστυνομικοί κυκλοφορούν άοπλοι (και το πληρώνουν ακριβά σε μια χώρα όπου υπάρχει βαριά και επικίνδυνη εγκληματικότητα).

Όσο για το αν έπρεπε να μπουν στο σινεμά οι αστυνομικοί, τους φώναξαν, τους ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος και αυτό όφειλαν να κάνουν, πολύ απλό.

Αν δεν αρέσει ο νόμος, ε τότε, να αλλάξει, εξίσου απλό.

Να μην προχωρήσουμε και στις διάφορες δηλώσεις που ακούστηκαν γιατί θα μακρηγορήσουμε.

Ποτέ δε θα περίμενε κανείς όμως ότι όλο το πολιτικό σύστημα θα ασχολούνταν με μια ταινία και όμως το είδαμε και αυτό. Ξαφνικά δεν έχουμε σοβαρά πράγματα για να ασχοληθούμε και μιλάμε για το κάπνισμα και για τον διαβολικό κλόουν.

Βέβαια η αλήθεια δεν είναι αυτή. Και η κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ξέρουν ότι δεν ήταν θέμα άξιο λόγου για να τσακωθούν αλλά ακριβώς για αυτό και το επέλεξαν. Τα δύσκολα θέματα όχι μόνο κάνουν… τζιζ, αλλά ξέρουν και οι δύο ότι έχουν ευθύνη για το ότι ποτέ δεν λύθηκαν και βασικά για το ότι δημιουργήθηκαν.

Προφανώς μας χρειάζεται λίγο… smile gas (το αέριο γέλιου με το οποίο σκοτώνει ο Τζόκερ τα θύματα του, απλά πεθαίνουν στα γέλια) γιατί σαν κοινωνία πήραμε πολύ σοβαρά τον εαυτό μας, τόσο πολύ που όλα μας φαίνονται σημαντικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!