Τελικά φαίνεται πως με την κάκιστη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο δεν κατοχυρώσαμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά μάλλον κατοχυρώσαμε το… να μην χρησιμοποιούμε εμείς το όνομα Μακεδονία.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το επίσημο σήμα για τα προϊόντα της μακεδονικής γης, το οποίο πουθενά δεν γράφει το «Μακεδονία» και θα είναι πλέον το… «Μ»!

Ένα ξερό «Μ» που δεν σημαίνει τίποτα.

Και μάλιστα ένα «Μ» του οποίο η καλλιτεχνική απεικόνιση θυμίζει απελπιστικά… το σήμα της ΝΔ! Η παρουσίαση του σήματος έγινε στο Τhessaloniki Summit και πλέον η Μακεδονία είναι απλά «Μ». Αντίθετα τα Σκόπια έχουν το «Βόρεια Μακεδονία», δηλαδή οι Σκοπιανοί έχουν το όνομα και εμάς μας έμεινε το… «Μ».

Μη σας πούμε σε ποια λέξη αντιστοιχεί το γράμμα, θα μας… κυνηγάνε.

Το σήμα αφορά τα μακεδονικά προϊόντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας.

Και τι σημαίνει ένα απλό «Μ» στις διάφορες χώρες του κόσμου που δεν θα έχουν ενημερωθεί για την καμπάνια του ΣΕΤΕ;

Το σήμα θα συνοδεύει συσκευασίες, προωθητικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο κάθε εμπορικού σήματος προϊόντος ή κάθε λογότυπου ελληνικής εταιρείας, που έχει λόγους να τονίσει την ελληνική καταγωγή της μακεδονικής της ταυτότητας, αλλά δεν θα γράφει πουθενά ότι πρόκειται για την «Μακεδονία»!

Ποια ελληνική καταγωγή θα προσδίδει στην Μακεδονία μας αυτή η φαεινότατη ιδέα;

Ο… Χαβανέζος, ή ο κάτοικος των νησιών Φίτζι θα ξέρει ότι αυτό το «ένδοξο» γράμμα «Μ» σημαίνει πως η Μακεδονία είναι ελληνική, ότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνας;

Φυσικά και όχι.

Το πρόβλημα με το νέο σήμα είναι απλό: Δείχνει ότι εμείς φοβόμαστε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Μακεδονία» και να προστατέψουμε την Ιστορία μας. Προκαλεί εντύπωση δε, το πως η κυβέρνηση «πλάσαρε» το σήμα αυτό ως «λύση» για τα μακεδονικά προϊόντα.

Πραγματικά πιστεύουν ότι ο κόσμος θα το πιστέψει;

Προεκλογικά ο Κ.Μητσοτάκης έλεγε πως θα επαναδιαπραγματευτεί «προς το καλύτερο» σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πίεζε για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιώντας την βιασύνη των Σκοπίων να ενταχθούν στην ΕΕ.

Έτσι θα το κάνει; Χρησιμοποιώντας το… πρώτο γράμμα σημαντικών ελληνικών ιστορικών όρων;

Τον Μ.Αλέξανδρο πως θα τον λέμε δηλαδή; Ο «Α»; Την Ολυμπιάδα θα την αποκαλούμε η «Ο»;

Και εν τέλει γιατί έγινε αυτό; Με την Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήσαμε το δικαίωμα της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια. Τώρα όμως φαίνεται να «αυτοπαραχωρούμε» δικαίωμά μας να κάνουμε εμείς χρήση του όρου «Μακεδονία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαντέψτε ποια θα είναι η εικόνα μετά από 20 χρόνια…