Προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε μια διπλωματική – πολιτική κίνηση που σηματοδότησε την στρατηγική του στόχευση για το επόμενο χρονικό διάστημα, του υπολοίπου της προεδρικής θητείας του, αλλά και των υπολοίπων χρόνων μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, αφού οι πλέον σοβαροί αναλυτές της Αμερικής την θεωρούν παραπάνω από βεβαία!

Αυτή η στρατηγική κίνηση, ήταν η τοποθέτηση του διπλωμάτη και εκ των πλέον έμπιστων του Αμερικανού Προέδρου, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας (Director of National Intelligence – DNI).

Η τοποθέτηση του Ρίτσαρντ Γκρενέλ ως Υπηρεσιακού Διευθυντή της DNI (σε ζητήματα κατασκοπίας) σηματοδοτεί, πως ωριμάζει η πολυμέτωπη σύγκρουση των ΗΠΑ κατά της Γερμανίας! Αφού από τον Μάιο του 2018 ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ ήταν ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία. Του οποίου η διπλωματική θητεία εκεί τάραξε τον ύπνο της Άγκελα Μέρκελ, σε σημείο που να ισχυριστεί η Καγκελάριος της Γερμανίας πως παρενέβαινε ακόμη και στην γερμανική εξωτερική πολιτική (Συριακό ζήτημα).

Μια γερμανική θύελλα κατά του εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ, που συνεχίστηκε και εντάθηκε ακόμη περισσότερο, όταν σε λιγότερο από ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Βερολίνο, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ κατηγορήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση για παραβίαση του πρωτοκόλλου, που όφειλε ως διπλωμάτης να τηρεί, αφού αξίωσε από την Άγκελα Μέρκελ να έχει σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος στις 4 Ιουνίου 2018 είχε συνομιλίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Οι κύκλοι περί την Γερμανίδα Καγκελάριο είχαν κάνει λόγο, ακόμη και για ανάκληση του διορισμού του!

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει επανεκλογή Μπέντζαμιν Νετανιάχου…

Στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι γνωστό, ότι οι σχέσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι κάτι παραπάνω από άριστες! Γι΄ αυτό διακαής πόθος του Αμερικανού Προέδρου είναι η επανεκλογή του Ισραηλίτη πολιτικού στην Πρωθυπουργία κατά τις εκλογές της 2ας Μαρτίου στο Ισραήλ. Κάτι που φαντάζει ως σίγουρο, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που έχουμε!

Γιατί με την εκλογή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Πρωθυπουργία του Ισραήλ, δεν θα διασαλευτεί κατ΄ ελάχιστον η οικονομική συνεργασία της κατασκευής του αγωγού East Med, που υπέγραψαν Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος!

Την οποία συμφωνία, εγκρίνει και ενισχύει ο Ντόναλντ Τραμπ! Αφού, όπως πιστεύει ο Αμερικανός Πρόεδρος, αυτή η συμφωνία συνιστά το ξεκίνημα μιας μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και η οποία θα οδηγήσει σε αυξημένο πλούτο, αλλά και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή!

Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα και με πληροφορίες μας από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, αλλά και από μέλη της κυβερνήσεως Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζεται ότι ο East Med θα είναι πέραν της οικονομικής συνεργασίας των τριών χωρών και των οικονομικών ωφελειών, αυτός θα δημιουργήσει ένα σχέδιο κοινής άμυνας και ενός μηχανισμού ασφαλείας ανάμεσα στις τρεις χώρες, ο οποίος θα είναι ο εγγυητής της προόδου και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και τον οποίο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως! Αφού όπως προανέφερα, τον θεωρούν ως τον μοναδικό πόλο σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου!

Δόγμα ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο με την συμμετοχή της Ελλάδος…

Σύμφωνα επίσης με ασφαλείς πληροφορίες μας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσκαλέσει το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, να υλοποιήσουν και να ολοκληρώσουν ένα δόγμα στρατιωτικής συμμαχίας (3+1), το οποίο θα υποστηριχτεί και θα τύχει της εγγυήσεως των ΗΠΑ. Αυτό άλλωστε, έχει λεχτεί – όπως μας είπαν – από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, από τον ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, αλλά και από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Φράνσις Φάνον!

Οι οποίοι κατά το πρόσφατο παρελθόν επισκέφτηκαν την Ελλάδα και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα ταξίδια αυτά αφορούσαν και απέβλεπαν στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου!

Το “βαθύ κράτος των ΗΠΑ” πνέει τα λοίσθια…

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 45 ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Εξελέγη παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχτηκε από όλο το Σύστημα της Αμερικής, που υπηρετεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκοσμιοποίηση.

Που πολιτικά εκφραζόταν και εξακολουθεί να εκφράζεται από το “βαθύ κράτος των ΗΠΑ”, που εκπροσωπείται από τους πρώην Προέδρους της, Μπους, Κλίντον και Ομπάμα. Ένα “βαθύ κράτος” που είχε βγάλει βαθιές ρίζες στο αμερικανικό “σώμα”, αφού κυβερνούσε τις ΗΠΑ επί πολλές δεκαετίες! Βαθιές ρίζες, που δεν μπορούσαν να ξεριζωθούν άμεσα, μέσα στην πρώτη τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ, που άρχιζε από τις 20 Ιανουαρίου 2017. Ρίζες που είχαν απλωθεί σε επιχειρηματικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Όταν εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων το Χόλυγουντ ενίσχυε παντί τρόπω την αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και προσπαθούσε να γελοιοποιήσει στα ΜΜΕ τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Αλλά και στα χρόνια που διανύσαμε με Πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό το σαθρό, ελεεινό, ξευτελισμένο και παρηκμασμένο Σύστημα του “βαθέως κράτους” έστησε συνωμοσίες και σκάνδαλα εναντίον του και το μόνο που κατάφερε είναι να τον ενισχύσει για να κερδίσει άνετα την δεύτερη εκλογή του!

Στην παρούσα λοιπόν τετραετία, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις προς τον αμερικανικό λαό και δευτερευόντως, μέρα με την ημέρα να κόβει μια – μια αυτές τις ρίζες του Συστήματος!

Η επόμενη εκλογή του θα επιφέρει το οριστικό ξερίζωμα αυτού του Συστήματος της Παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ. Όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στα παραμάγαζά του στην Ευρώπη, όπως την Γερμανία της Άγκελα Μέρκελ!

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ανυπόμονος και δεν περιμένει τη δεύτερη τετραετία που θα του δώσει ο αμερικανικός λαός! Από τη στιγμή που θεωρεί δεδομένη τη δεύτερη τετραετία, αποφάσισε να βάλει από τώρα τέλος σε αυτό το Σύστημα και γι΄ αυτό επαναχαράσσει τα θέλω της Αμερικής! Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει, ενισχύει και προωθεί τον αγωγό East Med.

Ανατροπή του ισλαμιστή Μόρσι από τον Τραμπ…

Στην ενδυνάμωσή του και την περαιτέρω ενίσχυσή του – όπως μας ενημερώνουν – υπό την αιγίδα της Αιγύπτου δημιουργείται ένα ξεχωριστό φόρουμ υπό τον τίτλο: “East Med Forum”, στο οποίο θα συμμετέχουν το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Κύπρος, η Ελλάδα, βεβαίως η Αίγυπτος, αλλά και αντιπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής και οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν όχημα για την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ χωρών ή οντοτήτων παραγωγών ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή!

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είναι φιλοαμερικανός! Ο Σίσι ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου καθώς και Υπουργός Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής από το /2012 – 2014, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο πραξικόπημα του Ιουλίου 2013 που εκδίωξε τον τότε Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και την ισλαμική του κυβέρνηση! Ο Μόρσι ως γνωστόν, ήταν ηγετικό μέλος της “Μουσουλμανικής Αδελφότητας”, όπως άλλωστε και ο Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν!

Αντιλαμβανόμεθα έτσι όλοι, εάν οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ δεν είχαν “ανατρέψει” τον ισλαμιστή – φασίστα Μοχάμεντ Μόρσι, ποια θα ήταν η δυναμική της Τουρκίας σήμερα έναντι της Ελλάδος κι αν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα σχέδια του Τραμπ στην ευρύτερη περιοχή!

Τρικλοποδιά Πάιατ σε Τραμπ ή κάτι βαθύτερο;

Πληροφορηθήκαμε ότι ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, που πλειστάκις εμείς έχουμε αποκαλύψει ότι “ακούει” στο “βαθύ κράτος των ΗΠΑ”, σε πρόσφατη κλειστή εκδήλωση στην Αθήνα, υπέδειξε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να προσκληθεί για να συμμετέχει στο “East Med Forum” (“βαθύ κράτος των ΗΠΑ” και Τουρκία είναι αδέλφια δίδυμα)!

Όμως παρέλειψε ο κ. πρέσβης να αναφέρει ποια από τις χώρες του “East Med Forum” θα καλούσε την Τουρκία, όταν αυτή δημόσια έχει δηλώσει, ότι δεν επιθυμεί την πρόοδο του αγωγού “East Med”, καθώς επίσης και εν όψει της δήλωσής της αυτής, ότι θα κάνει ότι της περνάει από το χέρι για να ματαιωθεί η ολοκλήρωση αυτού του ενεργειακού έργου! Με τη βοήθεια των νέων συμμάχων της;

Έτσι θεωρούμε, ότι η προσωπική αυτή άποψη του κ. Τζέφρι Πάιατ, δεν ανταποκρίνεται ούτε στη δημόσια θέση των ΗΠΑ, ούτε στα θέλω του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ!

Αντίθετα θα έλεγα πιο συγκεκριμένα, αντανακλά τις θέσεις των “Δημοκρατικών” (εκφραστών του “βαθέως κράτους των ΗΠΑ”), τόσο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες! Δημιουργεί δε, ιδιαίτερη ενόχληση σε όλους τους Ρεπουμπλικάνους, αφού θεωρούν (οι Ρεπουμπλικάνοι) ότι αποξενώνουν τέτοιες θέσεις τις ΗΠΑ από τους παραδοσιακούς της συμμάχους!

Ποιος ήταν ο πληροφοριοδότης της Μέρκελ;

Τον Οκτώβριο του 2013 ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε Το Ισραήλ και είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου! Μίλησαν κατ΄ ιδίαν οι δυο αρχηγοί κρατών και ακολούθως στη συζήτηση της συνάντησης προστέθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Εκείνη την εποχή Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπάρακ Ομπάμα!

Μας ενημέρωσε υψηλότατη πηγή μας, πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε αυτήν την συνάντηση, πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά ένα ομόλογο εξαγοράς του χρέους της Ελλάδος, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!

Εμείς θέλουμε να ξέρουμε, αν υπήρξε μια τέτοια πρόταση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Κι αν έγινε, έγινε όταν στη συζήτηση της συνάντησης εισήλθε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Γιατί μας είπαν, πως από εκεί ξεκίνησε η πολιτική πτώση του Αντώνη Σαμαρά, από τη στιγμή που ενημερώθηκαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Λέτε;

Πού “ακούει” ο Χουλουσί Ακάρ;

Κλείνοντας, να σας θυμίσω τον προβληματισμό μου, τον οποίο είχα μοιραστεί μαζί σας! Προβληματισμό μου, που σας τον έθεσα πριν από λίγους μήνες:

Πού “ακούει” ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και σημερινός Υπουργός Άμυνας της γείτονας χώρας, Χουλουσί Ακάρ;

“Ακούει” στον Ρ. Τ. Ερντογάν;

Σήμερα θα σας αποκαλύψω τη λύση του προβληματισμού μου, σύμφωνα με πηγή μου, πέραν του Ατλαντικού:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Ακούει” στο State Department! Λέτε; Δεν το πιστεύω!