Η βασική προϋπόθεση για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωτικό παγκόσμιο κράτος εκτός από μια παγκόσμια κρίση τύπου κορωνοϊού, είναι η κατάργηση του λεγόμενου «free speech».

Η «ελευθερία του λόγου» είναι αυτή που προξενεί εξεγέρσεις, αντιστάσεις και δρομολογεί αλλαγές. Όταν γίνεται κατανοητό πως αυτή καταστρατηγείται και επιχειρείται η εξαφάνισή της με έμμεσους στην αρχή τρόπους, με δήθεν νομιμότητα και «αόρατα» τότε είναι σίγουρο πως βρισκόμαστε ήδη στον προθάλαμο ενός δικατορικού καθεστώτος που έρχεται και θα καταστήσει ακόμα και τις ίδιες τις εκλογές σε μια ανούσια τυπική διαδικασία.

Ελευθερία του λόγου σημαίνει να μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει, όπως το θέλει και φυσικά να κρίνεται για αυτό, όχι όμως να κινδυνεύει με φυλάκιση, βιολογική εξόντωση ή να δέχεται ψυχολογικό και συνειδησιακό «στρες» μέχρι η γνώμη του να γίνει της «αρεσκείας» της επικρατούσας πολιτικής κατάστασης.

Πλέον διαμέσου κάποιων ιδιωτικών υπεροργανισμών όπως οι Google, Facebook, Instagram και Twitter οι απόψεις ελέγχονται αφού «δεν μπορούν να μεταδοθούν» όπου πρέπει και όπως πρέπει.

Αυτό σημαίνει θα ακούτε την δική μας «προπαγάνδα» και όχι τις «άλλες» απόψεις και δια της υπνωτιστικής μεθόδου της επαναλήψεως «στο τέλος θα αποδεχτείται το δικό μας σύστημα διοίκησης και κατανόησης».

Σε κείμενο νομοθεσίας που θα «σφίγγει» και θα περιορίζει τα μονοπώλια Google, Facebook, Instagram και Twitter, προχωρά η αμερικανική κυβέρνηση.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η εφαρμογή αλγόριθμου από την Google την 1η Μαΐου, με την οποία εκατοντάδες συντηρητικής κατεύθυνσης ιστότοποι παγκοσμίως, βγήκαν αυθαίρετα από την πλατφόρμα των Google News (διαβάστε σχετικά τι έγινε και στην Ελλάδα) ή καταργήθηκαν τα blogs που δεν εκφράζουν αριστερές απόψεις.

Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος Τραμπ είχε προειδοποιήσει με αυτηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και εφαρμογή του νόμου κατά των μονοπωλίων για την Google (διαβάστε σχετικά εδώ).

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε ότι «Οι ακροαριστεροί ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κάτι που έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό και στην Ελλάδα, ειδικά τον τελευταίο χρόνο και προανήγγειλε μέτρα κατά των αυθαίρετων και αντιδημοκρατικών πρακτικών τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το λαό να στείλει ονόματα και περιστατικά στα οποία θα καταγγέλλεται η ασυδοσία των ακροαριστερών που έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους το Διαδίκτυο.

Προαναγγέλλει μάλιστα και μέτρα κατά των αυθαίρετων και αντιδημοκρατικών πρακτικών των ελεγχόμενων από την συγκεκριμένα κέντρα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το Instagram, Twitter και Google.

«Οι ακροαριστεροί έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το Facebook, το Instagram, το Twitter και το Google. Η κυβέρνηση εργάζεται για να διορθώσει αυτή την παράνομη κατάσταση. Μείνετε συντονισμένοι και στείλτε ονόματα και περιστατικά», έγραψε ο Τραμπ με ανάρτησή του στo Twitter.

Το τι είναι καλό και τι όχι πρέπει πάντα να το κρίνει αυτός που το ακούει. Αυτό τον καθιστά υπεύθυνο άτομο. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να φτάνουν στα αυτιά του όλες οι απόψεις ακόμα και οι «λάθος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν δεν υπήρχαν οι λάθος επιλογές, οι λάθος αποφάσεις, οι λάθος σκέψεις στην ζωή μας τότε πως θα καταλαβαίναμε ποιες είναι οι σωστές; Αλλά ακριβώς αυτό θέλουν, την άνευ όρων αποδοχή των αποφάσεών τους για το «καλό μας»…