Οι θλιβεροί πολιτικοί μας ταγοί, όπως έκαναν επί χρόνια μυστικές συνομιλίες, σύμφωνα με την κυνική ομολογία της αδερφής του Έλληνα πρωθυπουργού, και στο τέλος πρόδωσαν τη Μακεδονία, σε αντίθεση με την θέληση του Ελληνικού λαού, το ίδιο κάνουν τώρα με το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Σώνει και καλά» να παραχωρήσουν εθνικά δίκαια στην Τουρκία, εφαρμόζοντας την ηλίθια πολιτική του κατευνασμού, για να κερδίσουν λίγο χρόνο «ησυχίας», λυμαίνοντας την εξουσία και το δημόσιο χρήμα. Και θέλουν αυτό να μας το παρουσιάσουν δήθεν ως διεθνή ετυμηγορία, δηλ. απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Ας δούμε με τη σειρά τα γεγονότα:

Πρώτον: Αδράνησαν επί πολλά χρόνια και δεν οριοθέτησαν ΑΟΖ με την Κύπρο, η οποία θα «έκοβε» παντελώς τις όποιες ορέξεις της Τουρκίας στην περιοχή, απεμπολώντας την αυτεξούσια προσθετική δυνατότητα ΑΟΖ του συμπλέγματος Καστελορίζου, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Δεύτερον: Έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να οριοθετήσει και να καταθέσει στον ΟΗΕ μια τελείως παράνομη ΑΟΖ με την Λιβύη, αμφισβητώντας διεθνώς όχι μόνο την ΑΟΖ αλλά και την υφαλοκρηπίδα της Κρήτης, της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου και του Καστελορίζου.

Τρίτον: Υπέγραψαν ΑΟΖ με την Ιταλία, παραχωρώντας μέρος της προβλεπόμενης δικής μας θαλάσσιας περιοχής μικρονήσων της Κέρκυρας, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι αποδέχονται «μειωμένη επήρεια» ΑΟΖ, κάτι που δεν προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Τέταρτον: Ξεκινούν μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία, με επιδιαιτησία της φιλότουρκης Γερμανίας, με θέματα (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές-πληροφορίες) απίστευτα για τα ελληνικά συμφέροντα, όπως μερική αποστρατικοποίηση των νησιών, πάγωμα ερευνών και αποφυγή γεωτρήσεων σε ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα, απεμπόληση επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, με την Τουρκία απλώς να υποσχεθεί (;) ότι δεν θα επιτεθεί σε ελληνικό νησί!

Πέμπτον: Οριοθετούν «πανηγυρίζοντας!» μια απίστευτη μίνι (μερική την ονόμασαν) ΑΟΖ με την Αίγυπτο, εξαιρώντας παντελώς το σύμπλεγμα Καστελορίζου, μερικώς τη Ρόδο και με «μειωμένη επήρεια» ακόμη και στην Κρήτη(!), αποκλείοντας ουσιαστικά χάραξη ΑΟΖ με Κύπρο και ακυρώνοντας κάθε έννοια ενιαίου αμυντικού δόγματος, παραιτούμενοι έτσι των δικαιωμάτων μας στην περιοχή και αφήνοντας τον χώρο για άμεση διεκδίκηση από την Τουρκία.

Έκτον: Η Τουρκία αντιδρά και δεν δέχεται αυτή την ΑΟΖ με Αίγυπτο, θεωρώντας την παράνομη, αφού τεμαχίζει μέρος της δικής της κατατιθεμένης στον ΟΗΕ ΑΟΖ με την Λιβύη.

Έτσι δημιουργείται έντεχνα ένα σύμπλεγμα προβλημάτων, για το οποίο είναι σίγουρο ότι η Γερμανία, ως διαιτητής, θα προτείνει να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο, κάτι το οποίο εξάλλου πρώτος έτρεξε να προαναγγείλει μόλις προχθές ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η προδοσία σε όλο της το μεγαλείο! Εφιάλτες, Πηλιογούσηδες και Νενέκοι ζηλεύουν! Τους ξεπέρασαν οι σύγχρονοι ελληνόφωνοι πολιτικοί!

Γιατί, ως γνωστόν, στο Διεθνές Δικαστήριο δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας, που ήταν μέχρι τώρα το μόνο θέμα για το οποίο δεχόταν επίσημα η Ελληνική Πολιτεία να συζητήσει. Η Τουρκία θα πάει με όλο το πακέτο διεκδικήσεών της!

Γιατί, ως γνωστόν, το Διεθνές Δικαστήριο έχει την τάση της εξισορρόπησης των απαιτήσεων των χωρών που προσφεύγουν, μοιράζοντας συνήθως την «πίτα» 50-50.

Γι αυτό ΕΣΤΩ και ΤΩΡΑ! Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της!

Εάν έχει σκοπό να πάει στη Χάγη, θα πρέπει από τώρα να καταστήσει γνωστές και σαφείς, στο διεθνές περιβάλλον, τις ακόλουθες προϋποθέσεις συμμετοχής της:

– Η Τουρκία να άρει το casus belli για την αύξηση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

– Η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις του ΟΗΕ.

– Η Τουρκία να δηλώσει ότι σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ισχύοντα σύνορα, καθώς και τις Διεθνείς Συμβάσεις της Γενεύης του 1958 και του Montego Bay της Τζαμάικας του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αλλιώς πάμε στη Χάγη για να χάσουμε! Και αυτή θα είναι η δεύτερη, μετά τις Πρέσπες, εσχάτη προδοσία, που ο Ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει και θα τιμωρήσει σκληρά τους υπευθύνους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ