Ο ιός Covid-19 κατά τις επίσημες διαβεβαιώσεις εμφανίσθηκε στην Κίνα τον Ιανουάριο 2020 και έκτοτε εξαπλώθηκε ραγδαία στην υφήλιο. Η υψηλή νοσηρότητα που παρατηρήθηκε και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών και των σοβαρά νοσούντων στις ΜΕΘ, δημιούργησε την ανάγκη του εμβολιασμού του μεγαλύτερου κατά το δυνατόν πληθυσμού της γής ώστε να δημιουργηθεί ανοσία και σταδιακά να οδηγήσει σε μείωση της επέκτασής του.

Ταυτόχρονα η υπερβολική δέσμευση της κυκλοφορίας των πολιτών με συνεχή Lokcdown σε συνδυασμό και με την όχι αναγκαία πάντοτε (δηλαδή και σε ανοικτούς χώρους) χρήση της μάσκας οδήγησαν στην αύξηση του φόβου με την συνδρομή πάντοτε και των συστημικών ΜΜΕ να πλειοδοτούν στην έντασή του παρουσιάζοντας μονόπλευρα τα γεγονότα (λ.χ. ΣΚΑΙ-ΜΕGA κ.λ.π.).

Ποιος όμως είναι ο σκοπός που επέβαλε την ξαφνική αμέσως μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ εμφάνιση έτοιμων εμβολίων από διάφορες χώρες; Μήπως η διαφανείσα επικράτηση του Μπαίντεν άνοιξε τον δρόμο η νέα τάξη πραγμάτων να επισπεύσει μία μη συμβατική μορφή εμβολίου χωρίς τις βασικές ιατρικής προδιαγραφές, ώστε να προλάβει με τον εμβολιασμό να μη ατονίσει η δράση του ιού μετά τον Μάϊο 2021 και σταδιακά να εξαφανισθεί χωρίς την χρήση του εμβολίου;

Από όλους σχεδόν του αναγνωρισμένους και διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως αναφέρεται ότι ένα εμβόλιο με βαθμό αποτελεσματικότητας 60-70% θα έκανε 4-5 έτη κατ ελάχιστον για να παρασκευασθεί. Πως τώρα επομένως εμφανίσθηκαν ξαφνικά τέσσερα έτοιμα εμβόλια προς χρήση από τις εταιρίες Phizer/BioNTech, Moderna, Sputnik, και Oxford/Astra Zeneca και όλα με βαθμό αποτελεσματικότητας 90-95%; Mέχρι και η Τουρκία ετοιμάζει νέο εμβόλιο.

Με βάση τις σχετικές επιστημονικές μελέτες παγκοσμίως που αναφέρονται στα συμβατικά εμβόλια που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ιών, ένα τέτοιο εμβόλιο χρειάζεται 8-10 χρόνια για να παρασκευασθεί και πρέπει να περιέχει μικροοργανισμούς (κυρίως ιούς) εξασθενημένους ή απονεκρωμένους, που χορηγούνται για να προκαλέσουν παραγωγή αντισωμάτων έναντι των ιών που περιέχουν. Αντίθετα τα σημερινά εμβόλια περιέχουν συνθετικό γενετικό υλικό (συνθετικό DNA ή αγγελιοφόρο mRNA) -με εξαίρεση το πρώτο ρωσικό εμβόλιο (Sputnik) που παρασκευάσθηκε και όπως ανακοινώθηκε περιέχει ιό- και δεν χορηγούνται για να προκαλέσουν παραγωγή αντισωμάτων έναντι των καθορισμένων ιών, αφού δεν περιέχουν τέτοιους, ενώ η παρασκευή τους απαιτεί 8-10 μήνες. (βλ. Κλεάνθης Γρίβας-ψυχίατρος Μελέτη της 19.11.2020 με θέμα «ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ FRANKESTEIN ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ). Ειδικότερα ο χρόνος που χρειάσθηκε για την ανάπτυξη άλλων εμβολίων είναι:
Ευλογιά 34 χρόνια 1954-1988
HPV 15 χρόνια 1991-2006
Ιλαρά 9 χρόνια 1954-1963
Polio 7 χρόνια 1948-1955
Παρωτίτιδα 4 χρόνια 1963-1967
Μ.Ο 10.7 χρόνια

Γι αυτό τα «εμβόλια» για τον κορωνοϊό παρασκευάζονται με απαράδεκτες fast-track διαδικασίες, κυρίως επειδή οι κυβερνήσεις ανέλαβαν τόσο το οικονομικό κόστος της ανάπτυξής τους όσο και το κόστος της αποζημίωσης των ατόμων που θα υποστούν βλάβες από τις παρενέργειές τους.

Επομένως, μπαίνει το ερώτημα. Πόσο ασφαλή μπορεί να είναι αυτά τα εμβόλια και να χρησιμοποιηθούν άμεσα από αρχών του έτους 2021, όταν σε χρόνο μηδέν δοκιμάζονται και εγκρίνετε η διάθεσή τους κατά εκατοντάδες εκατομμύρια παγκοσμίως;. Αντίθετα η δοκιμή ενός συμβατικού εμβολίου απαιτεί χρόνο τουλάχιστον ενός έτους και η έγκρισή του να γίνει μετά από έλεγχο τουλάχιστον έξι μηνών.

H κυβέρνηση με τον νόμο 4675/2020 νομοθέτησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών και μεταξύ άλλων στην σχετική διάταξη ορίζεται ότι…β) Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου. Ειδικότερα με την απόφαση αυτή ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Όπως όμως προκύπτει από το γράμμα και το πνεύμα της διάταξης αυτής, καθιερώνεται μετά από σύσταση της ΕΕΔΥ, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού για την αποτροπή της διάδοσης της νόσου. Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οριοθέτησε ως χρόνο του εμβολιασμού το πρώτο εξάμηνο του 2021, με αριθμό εμβολιαζόμενων πολιτών 2.100.000 τον μήνα.

Πως λοιπόν προδικάζεται ότι θα θέλουν όλοι να εμβολιασθούν και μάλιστα παραγγέλθηκαν ήδη 25.000.000 εμβόλια, αγνώστου ιατρικής ταυτότητας και χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη έγκριση, για να καλύψουν τον εμβολιασμό 12.500.000 πολιτών; Δεν είναι αξιοπερίεργο αν όχι ύποπτο το γεγονός της βιασύνης όλων των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να φροντίσουν για την δήθεν αποτροπή της διάδοσης της νόσου πριν αυτή καταστεί ανενεργός, όταν η γνωστή και διακηρυγμένη θέση της νέας τάξης την οποία και η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση αποδέχεται πλην ορισμένων εξαιρέσεων (Ουγγαρία, Πολωνία), είναι η σταδιακή μείωση του πληθυσμού της γής λόγω μη επάρκειας στο μέλλον για την επαρκή διατροφή των λαών ; Δεν είναι αντιφατικό να επιδιώκεται αφ ενός η αποτροπή της διάδοσης της νόσου, που έχει επιφέρει μέχρι σήμερα πάνω από 1.000.000 νεκρούς παγκοσμίως και συγχρόνως να στοχεύεται χωρίς βεβαίως να ομολογείται από τα γνωστά κέντρα (Μπίλ Γκέιτς κ.λ.π.) που ενεργά συμπορεύονται στην παρασκευή των εμβολίων η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού;

Μήπως –λέω μήπως– το εμβόλιο με τις παρενέργειες που θα έχει μετά την χρήση του θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την μείωση του πληθυσμού απ ότι ο ίδιος ο Covid-19, έτσι ώστε να επιβιώσει και το ασφαλιστικό σύστημα, από το μεγάλο κόστος της καταβολής των συντάξεων;

Kαι όλοι γνωρίζουμε ιδιαίτερα για τη χώρα μας πόσο δυσβάστακτο είναι το κόστος της καταβολής των συντάξεων με το 32% του πληθυσμού να είναι συνταξιούχοι. Οι μελέτες σχετικά με τις παρενέργειες του νέου μη συμβατικού εμβολίου αποδεικνύουν ότι ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες των 65 και πλέον ετών αυτές μπορεί να είναι σοβαρές με την αλλοίωση του DNA και με μείωση του προσδόκιμου ζωής που αυξήθηκε ανησυχητικά.

Συνεπώς απαιτείται εγρήγορση των πολιτών και όχι αδράνεια και παθητικότητα στην αποδοχή του εμβολίου, επειδή η εξ ίσου ύποπτη εμφάνιση και εξάπλωση του ιού, αποτελεί το πρόσχημα αλλά και την αιτία του εμβολιασμού του μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού, με άγνωστες ακόμη τις συνέπειες. Αντίθετα πρέπει να απαιτηθεί από ομάδες οργανωμένων πολιτών η πλήρης ενημέρωση και διαφάνεια για τις επιπτώσεις και παρενέργειες κάθε εμβολίου πριν την αποδοχή του.

Και τέλος θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι με ρητή συνταγματική επιταγή ορίζεται ότι κανένας ιατρός ή ιατρικό κέντρο χωρίς την συναίνεση του πολίτη δεν μπορεί να του επιβάλλει την οποιαδήποτε ιατρική πράξη όπως είναι και ο εμβολιασμός του, ακόμη και αν αυτός προβλέπεται με οποιονδήποτε νόμο ή Υπουργική απόφαση. Αλλά για την νομική φόρμουλα της μαζικής νόμιμης αντίδρασης σε κάθε απόπειρα υποχρεωτικού εμβολιασμού, θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες λύσεις όταν αυτός επιβληθεί.

*Ο Σωτήρης Γκεκόπουλος είναι συν/χος δικηγόρος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!