Την ύπαρξη βάσης μη επανδρωμένων εξοπλισμένων και μη, Drones, που μετέχουν και στην άσκηση Γαλάζια Πατρίδα που άρχισε σήμερα, αποκάλυψε εδώ και ενάμιση χρόνο τουρκικό ΜΜΕ και η οποία είναι σε επιφυλακή επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στην περιοχή του Çanakkale.

Συγκεκριμένα στην βάση αυτή εδράζεται η Διοίκηση της 313. Deniz İHA-S İnsansız Hava Aracı Filo. Μάλιστα όπως αναφέρεται τα μη επανδρωμένα της βάση είχαν μετάσχει τα σε ειδική άσκηση με τα τουρκικά πλοία Fatih και Yavuz σε αποστολή στο Αιγαίο.

Η UAV Fleet Command, του Τσανάκαλέ ιδρύθηκε στις 6 Αυγούστου 2018 και όπως αναφέρεται τα UAV της βάσης έχουν πετάξει για 3.000 ώρες στο παρελθόν σε ειδικές αποστολές παρακολούθησης των ακτών του Αιγαίου και της Μεσόγειου. Οι εικόνες που λαμβάνονται είναι από την προετοιμασίες για άμεση επέμβαση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Τα UAV, αυτά που βρίσκονται στον αέρα κάθε λεπτό, λειτουργούν σε συντονισμό με τη βάση των Ναυτικών Δυνάμεων στο Νταλαμάν του νοτίου Αιγάιου. Οι έλεγχοι γίνονται για πτήσεις σε ειδικές καιρικές συνθήκες, για τον εφοδιασμό σε καύσιμα και για το τελικό βάρος πτήσης του αεροσκάφους.

Μία ώρα πριν από την πτήση, τα UAV παρακολουθούνται και οι τελικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται συγκεντρώνοντας μπροστά από τους σταθμούς ελέγχου εδάφους (YKI) από όπου γίνεται η πτήση.

Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB-2 που υπάγονται στο Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν επιτυχώς επίγεια πλάνα στην άσκηση Sea Wolf-2019. Αυτά τα εξοπλισμένα Drones μπορούν επίσης να καταστρέψουν στόχους της θάλασσας όταν είναι απαραίτητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα SİHA αναλαμβάνουν επίσης σημαντικά καθήκοντα για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στη θάλασσα παραμένοντας στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτά τα μη επανδρωμένα παρέχουν υποστήριξη σε πολεμικά πλοία, ναυτικά περιπολικά αεροσκάφη και ναυτικά ελικόπτερα από μεγάλα υψόμετρα, (σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων) και αναφέρεται πως είναι πολύ αποτελεσματικά.