Το 1785 ο Φρίντριχ Σίλερ γράφει και εκδίδει την «Ωδή στη Χαρά». Στις 17 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς, ο τότε «πρεσβευτής» των «νεογέννητων» ΗΠ στη Γαλλία Thomas Jefferson στέλνει μια επιστολή στον πολύ καλό φίλο του Ezra Stile.

Ο Stiles πατέρας οχτώ παιδιών από δύο γάμους, θεολόγος, εξαιρετικός ακαδημαϊκός και από το 1778 ο 7ος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Yale, λαμβάνει με χαρά τα πολύτιμα βιβλία και τις μοναδικές πληροφορίες από τον Jefferson τέσσερα χρόνια πριν την Γαλλική Επανάσταση.

Από το Παρίσι στην επιστολή της 17ης Ιούλιου του 1785 ο Jefferson αναφέρει: «Οι Ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες έχουν αποφασίσει να εκδιώξουν τους Τούρκους από την Ευρώπη . Είναι λυπηρό πως μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι στα «χέρια» ανθρώπων που απαγορεύουν μια άλλη θρησκεία, τις επιστήμες και τις τέχνες. Πρέπει να ευχηθούμε επιτυχία στους σκοπούς των δύο μεγάλων αυτοκρατοριών, ελπίζοντας να δώσουν πλήρη ανεξαρτησία στην Ελλάδα. Ίσως έτσι ξανακούσουμε τη γλώσσα του Ομήρου και του Δημοσθένη. Τα μοντέρνα Ελληνικά (σ,σ, δική μου, της εποχής η μίξη με τις ανατολίτικες και μογγολικές λέξεις) πιστεύω ότι μπορούν εύκολα να επιστρέψουν πίσω στις ρίζες τους το κλασσικό μοντέλο (σ.σ. δική μου, αυτό που λέμε εμείς, κακώς, σήμερα αρχαία Ελληνικά ο Jefferson το έθετε ορθότερα). Αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει, Μοναδικός σκοπός τους είναι να θέσουν τους Έλληνες κάτω από άλλο αφέντη, να αντικαταστήσουν τους βάρβαρους με άλλους βάρβαρους».

Το 1821 ξεσπά επιτέλους η 128η και καθοριστικότερη επανάσταση μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης και οι Ρωμιοί, οι Έλληνες ματώνουν για την Ελευθερία, έτσι 36 χρόνια μετά ο Jefferson επαληθεύεται.

Το 1823 όμως επαληθεύεται ξανά γιατί μέσα από έναν εμφύλιο και με δόλιους τρόπους καταχρεώνεται η «μισή» Ελλάδα και ξεκινάει μια ακόμη αδελφοκτονία, με τη βοήθεια των Εγγλέζων και άλλων «Χριστιανών» Ευρωπαίων αλλάζουμε «αφέντη»

Την ίδια χρονιά το 1823 ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν μελοποίησε τους στίχους του Φρίντριχ Σίλερ “Ωδή στη Χαρά”, Η μελωδία που χρησιμοποιείται για να συμβολίζει την ΕΕ, αυτός ο ύμνος… εκφράζει τα ευρωπαϊκά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης…

Πολλές Ελληνίδες και Έλληνες περήφανα θα στολίσουν μπαλκόνια και σαλόνια με γαλανόλευκα σημαιάκια αλλά θα στολίσουν και τα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα μέσω των πανάκριβων συσκευών τους…όλα τα παραπάνω…made in china, δηλώνουν αντισυμβατικοί επαναστάτες και υπερπατριώτες, πλάθουν κινήματα και επαναστάσεις στο μυαλό τους αλλά… δεν τους κακίζω, είναι οι ίδιοι και οι ίδιες που φορούσαν στο πέτο τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ίδιοι και οι ίδιες που ενώ έχουν κατεχόμενα στο μυαλό και τις ζωές τους και δεν τολμάνε να επαναστατήσουν για την δική τους πραγματική ελευθερία, θέλουν να αλλάξουν και να απελευθερώσουν την Πόλη την Κύπρο και τα άλλα κατεχόμενα… δεν τολμάνε να βγάλουν τη τριπλή μάσκα ούτε μέσα στο ίδιο τους το αυτοκίνητο…αλλά θα πληρώσουν το χαράτσι των νεοκοτσαμπάσηδων και της τρόϊκας καθώς και κάθε χαράτσι που θα φέρει το επόμενο νέο δάνειο… είναι και κάποιοι νεοκοτσαμπάσηδες με αμέτρητα ακίνητα και τέκνα αιώνιους φοιτητές που καταστρέφουν κάθε ιδιωτική και δημόσια περιουσία για το επαναστατικομεροκάματο…

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία έγραψε κάποτε ο Ανδρέας Κάλβος και σε αυτό συμφωνούσαν ο Καραϊσκάκης η Μπουμπουλίνα ο Ανδρούτσος ο Γέρος του Μοριά και ο Thomas Jefferson, μέγας λάτρης της Ελληνικής παιδείας και 3ος Πρόεδρος των ΗΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Ανδρέας Ι. Ζαπουνίδης είναι Πρόεδρος της American Hellenic Educational Progressive Association-AHEPA HJ41 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» και Γραμματέας Αssociation US Army-AUSA Hellenic Chapter. Σύμβουλος Ασφάλειας και Community Liaison Consultant εταιρειών Ενέργειας και Αμυντικής Βιομηχανίας