Πάλι το έκανε το θαύμα του το «Επιτελικό Κράτος». Το μεσημέρι άνοιξε τα μαγαζιά στην Επικράτεια και το βράδυ τα έκλεισε σε τρεις νομούς της χώρας.

Έτσι σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη έκλεισαν τα μαγαζιά πριν ανοίξουν. Προσπάθεια χειραγώγησης και κατεύθυνσης των αποφάσεων της επιτροπής από το Μαξίμου καθώς υπάρχει χάσμα απόψεων ανάμεσα στην επιτροπή και την κυβέρνηση.

Η αξιοπιστία όμως εξακολουθεί να είναι ζητούμενο.

Δικαιολογίες εκ των υστέρων βρίσκονται. Σοβαρές ή γελοίες, ανάλογα με την σοβαρότητα ή όχι αυτών που τις επικαλούνται. Η οικονομία και οι ζωές των ανθρώπων απαιτούν σταθερότητα, σοβαρότητα και συνέπεια.

Το είπα ξείπα δεν συνάδει με τίποτα από τα παραπάνω.

Η κοινωνία παρακολουθεί κυρίως όμως βιώνει. Αποφάσισε να μην παραμένει σιωπηλός μάρτυρας.

Οι πληττόμενοι αντιδρούν με αποφασιστικότητα. Μετριοπαθής μέχρι στιγμής η αντίδρασή τους, όμως η Αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου υπάρχει παντού!

Τα εμπορικά καταστήματα το διάστημα του lock down θα μπορούσαν να δουλεύουν με ραντεβού!

Μέσα στην επιτροπή υπάρχουν πολλές φωνές που πλέον θεωρούν το lockdown ξεπερασμένο, κάποιοι μάλιστα έχουν εκφράσει και δημόσια τις θέσεις τους αυτές στα κανάλια.

Είναι ντροπή να κλείνεις την μισή Ελλάδα και να μην μπορούν πια οι έμποροι να έχουν το δικαίωμα στην εργασία!

Έθεσαν σε lockdown μαγαζιά που δεν επιβαρύνουν, που δεν υπάρχει συνωστισμός και η παραμονή του κόσμου είναι ολιγόχρονη ενώ χώροι εργασίας με πολύωρη παραμονή και ΜΜΜ με ανθρώπους που συνωστίζονται σε πλήρη λειτουργία χωρίς υποχρεωτικά μέτρα προφύλαξης εκτός από μια μάσκα.

Δημιούργησαν επιτροπές ειδικών και τις χρησιμοποίησαν σαν εργαλείο για να εφαρμόσουν πολιτική που καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της αγοράς. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα συνθλίβεται προς χάριν των κολοσσών. Οι λαϊκές διαλύονται, οι παραγωγοί διώκονται προς χάριν των σουπερμάρκετ.

Καθημερινά ακούω κραυγές απόγνωσης διότι η ρευστότητα έχει τελειώσει πια, αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και οι περισσότεροι έμποροι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα έξοδα του σπιτιού τους.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης των κλειστών επιχειρήσεων γίνονται σε ένα κλίμα πανικού και βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο από νέες χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς μπας και το βουλώσουν και σταματήσουν τις αντιδράσεις.

Θα χαθεί η πασχαλινή περίοδός και νομίζουν στην κυβέρνηση ότι δίνοντας ένα χιλιάρικο μπορεί κάποιος να κρατήσει σπίτι και μαγαζί.

Μάλλον νομίζουν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι υποσαχάρια περιοχή και μπορούν να ζήσουν με ένα πιάτο ρύζι.

Είναι τελείως αντιφατικό να επιτρέπεται να στείλεις μόνο ένα μήνυμα την ημέρα για να πας να ψωνίσεις σε ένα εμπορικό κατάστημα ενώ στα σουπερμάρκετ μπορείς να πας όσες φορές θες μέσα στην ίδια μέρα.

Πραγματικά αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνουν τα κρούσματα θέλω να ξέρω;;; Λες και φταίνε οι έμποροι για αυτήν την κατάσταση που θα βάλουν έναν πελάτη την ώρα μέσα στα μαγαζιά τους με ανοικτές πόρτες, με απολύμανση και με 24ωρο εξαερισμό.

Ο Εμπορικός κόσμος ζητάει έκτακτη ενίσχυση εδώ και τώρα ώστε να ψωνίσει εμπορεύματα για τα μαγαζιά του όπως δόθηκε στην εστίαση και καλά έγινε, αλλά εδώ βλέπουμε την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα.

Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει, στη ζωή ότι σπέρνεις θερίζεις!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος