”Και είπεν ο Θεός γεννηθήτω το φως και εγένετο φως…” στην Ελλάδα του νεο-πατριωτισμού των Αρίστων! Στην Ελλάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ο πατριωτισμός που ξέραμε έχει υπερβεί ήδη τις παραδοσιακές νεοδημοκρατικές γραμμές και αγκυλώσεις.

Αυτές που χώριζαν τους δεξιούς απ’ τους φιλελεύθερους και αυτούς απ’ τους… νεοκλασικούς του φιλελευθερισμού, τους νεο-φιλελεύθερους, που έχουν για αρωγούς τον εθνομηδενισμό, τον μεταμοντερνισμό και τον πολυπολιτισμό της ”Αριστεράς του καπιταλισμού” του πρόσφατου παρελθόντος.

Κάθε θαύμα – λένε – κρατάει τρεις μέρες. Μόνο που το θαύμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άργησε να φανεί ή, τουλάχιστον, να αναδείξει τα μήκη και τα πλάτη της… απεραντοσύνης της εθνικής στρατηγικής του, που κατέληξε νομοτελειακά σε success story όχι της Ελλάδας, αλλά του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής!

Success story του σημιτικού ΕΛΙΑΜΕΠ, δηλαδή, των ”μουσαφιραίων” που έκανε νοικοκύρηδες στην ΝΔ ο Κυριάκος με την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον Ιούλιο του ’19. Του ΕΛΙΑΜΕΠ των πολλών χορηγιών (από πρεσβείες), των ελιτίστικων σχέσεων συνεργασίας, διαπλοκής, φιλίας και εξουσιολαγνείας, των συγγενειών εξ αίματος (η ξαδέρφη του πρωθυπουργού Νίκη Λυμπεράκη, διευθύντρια της ΜΚΟ του Σόρος ”Solidarity Now”, είναι και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ), αγχιστείας ή… γερμανολατρείας, την ώρα που οι Γερμανοί ”δηλώνουν” φιλότουρκοι και μας σπρώχνουν σε διάλογο με την Τουρκία…

Του ΕΛΙΑΜΕΠ των διακεκριμένων μελών και των σκοτεινών διαδρομών που φτάνουν ως την Λέσχη Μπίλτενμπεργκ και συνδέουν αυτήν με το Μαξίμου. Του ΕΛΙΑΜΕΠ που τροφοδοτεί με συμβούλους… πολυτελείας και εθνικής… αμφιβολίας τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Του Ιδρύματος με τα εξέχοντα (πανεπιστημιακά στην πλειοψηφία τους) μέλη, που συνδέονται με γερμανικά συμφέροντα, ιδρύματα, Οργανισμούς και ”δεξαμενές σκέψεις” του διεθνούς κατεστημένου. Του κατεστημένου που βάζει ιδέες στους ανθρώπους και του τωρινού καθεστώτος – μέσω προνομιακών συνομιλητών του πρωθυπουργού.

Συνομιλητών… επιπέδου Χρήστου Ροζάκη (πρώην ΥΦΕΞ του Σημίτη), Λουκά Τσούκαλη (Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ), Θάνου Ντόκου (πρώην Πρόεδρου του Ιδρύματος και νυν Συμβούλου Ασφαλείας του πρωθυπουργού) και άλλων μελών του (όπως οι: Γιώργος Παγουλάτος, Μάρκος Βερέμης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Αρίστος Δοξιάδης κλπ), που προωθούν τις γερμανοτραφείς ιδέες και τις ιδέες του Σόρος, αφού είναι μέλη της ΜΙΚΟ του μερικοί απ’ αυτούς.

Ιδέες για το πώς θα κυβερνούν οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία – με τον δικό τους τρόπο – τη χώρα μας φτάνοντας ως το σημείο να δώσουν κομμάτια της αιγαιοπελαγίτικης ελληνικής Επικράτειας στους γείτονες εξ Ανατολών μας προς χάριν της… μακροημέρευσης της ειρήνης.

΄Όπερ σημαίνει ότι, την ώρα που ο λαός αγωνιά για τον covid 19, τα εμβόλια, την οικονομία και το τι μέλλει γενέσθαι με την Τουρκία – η οποία απειλεί, επί μόνιμης βάσης, να προσαρτήσει ελληνικό χώρο (χερσαίο, θαλάσσιο ή εναέριο) έχοντας την φιλότουρκη Γερμανία στο πλευρό της – οι ”άνθρωποι των Γερμανών” (μέλη ενός Ιδρύματος με εθνομηδενιστικές τάσεις και ισχυρές οικονομικές διασυνδέσεις στο Βερολίνο), βρίσκονται στα πιο εξέχοντα πόστα εξουσίας και εθνικής κυριαρχίας: στο υπουργείο Εξωτερικών και το Μαξίμου…

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, μάλιστα, έχει απλώσει σε τέτοιο βαθμό τα πλοκάμια ελέγχου του στην Εξωτερική πολιτικής μας, ώστε και ο πολύπειρος διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης – που επιλέχθηκε ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών μας με την Τουρκία – είναι μέλος του!

Ως εκ τούτου, μην εκλάβετε τίποτε ως υπερβολικό από όσα υποστηρίζω. Μην εκλάβετε ως υπερβολή ή άδικη κατηγορία ούτε τον επιθετικό προσδιορισμό ”γερμανόφιλος” που αποδίδω στον Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, γιατί ανταποκρίνεται επακριβώς στην αλήθεια.

Ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην ιδιότητα του Λουκά Τσούκαλη, ο οποίος εκπροσωπεί το γερμανικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, κάτι που δεν είναι μεμπτό φυσικά από μόνο του, αλλά γεννά ερωτηματικά συνδυαζόμενο με τις άλλες δύο ιδιότητές του:

Την ιδιότητα του αντιπροσώπου της γερμανικής CONTINENTAL AG – μιας από τις εταιρείες κολοσσούς της Γερμανίας – και του Προέδρου ταυτόχρονα του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, που προσφέρει ”συμβουλευτικές” υπηρεσίες στο ΥΠΕΞ και το Μαξίμου.

Υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν μέχρι τώρα θαυμάσια την φιλοτουρκική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ και των γερμανικών οικονομικών συμφερόντων, αφού προωθούν διάλογο εφ’ όλης της ύλης Ελλάδας-Τουρκίας, με όλα τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Τραπέζι. Διάλογο που απέβη άκαρπος στον 62ο γύρο της Κωνσταντινούπολης και αναμένεται να συνεχιστεί στον 63ο στην Αθήνα.

Διάλογο που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει – όσο συνεχίζεται – στη χώρα μας, απ’ τη στιγμή που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη στρατιωτική αναμέτρηση ως εργαλείο πολιτικής, μέχρι να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις του και να του παραδώσουμε αυτά τα οποία ζητάει.

Επιπλέον, με τη συμμετοχή μας στον διάλογο των διερευνητικών είναι σαν να διαγράφουμε όλες τις προηγούμενες, αλλά και τις τρέχουσες στρατιωτικές προκλήσεις και αυθαιρεσίες της χώρας του και να μετατρέπουμε το ζήτημα της απειλής πολέμου σε βάρος μας από ευρωπαϊκό και ΝΑΤΟϊκό σε διακρατικό.

Και κάτι ακόμα που αξίζει να σημειωθεί. Με βάση τα χρόνια διπλωματικά επεισόδια του Κυπριακού, διαπιστώνω με έκπληξη πως η Τουρκία σε κάθε κύκλο διαπραγματεύσεων, είτε με εμάς είτε με την Κύπρο, αναβαθμίζει τις διεκδικήσεις της προσθέτοντας κάτι τις παραπάνω ή πολλά παραπάνω σε κάθε επόμενη συνάντηση.

Άρα, σε αντίθεση με εμάς που ”παίζουμε” πάντα από θέση άμυνας – με την Γερμανία σταθερό στήριγμα της γείτονος γιατί αγοράζει τα όπλα της, την ίδια στιγμή που προτίθεται να μας επιβαρύνει έτι περαιτέρω στο μεταναστευτικό στέλνοντας ανά μήνα στη χώρα μας 1000 περίπου ”πρόσφυγες” δικούς της – η Τουρκία είναι μόνιμα επιθετική και διεκδικεί – με οποιονδήποτε επικεφαλής Πρόεδρο ή πρωθυπουργό της – την προώθηση των συμφερόντων της σε βάρος των δικών μας.

Με δεδομένα αυτά – στα οποία πρέπει να προσθέσουμε ενημερωτικά ότι στο αυτοπροσδιοριζόμενο ως ”μη κερδοσκοπικό” ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ως πολιτικοί η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος – το ερώτημα που γεννάται στα στόματα όλων είναι:

– Έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία ή κυβέρνηση ΕΛΙΑΜΕΠ – πίσω απ’ το παραβάν ποδηγέτησης – με συγκυβερνήτη τον αρχηγό της και πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)