Δεν αποτελεί σίγουρα σύμπτωση το γεγονός, πως την ημέρα της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου των αγροτών στην Αθήνα, άνοιξε το Υπουργείο  Μετανάστευσης την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για αλλοδαπούς «εργάτες γης». Βέβαια, η συγκέντρωση των αγροτών, για να λέμε την αλήθεια, εκφυλίστηκε σε έναν διαγωνισμό σέλφι. Μία παράσταση από συνδικαλιστές της κυβέρνησης και του ΚΚΕ που έδωσαν μια ελεγχόμενη  «διαμαρτυρία». Με διαφήμιση και προβολή τέτοια ώστε να φύγει η επικαιρότητα από τα άλλα κατορθώματα της ΝΔ , όπως αυτό του γάμου των ομοφυλοφίλων. 
Μετά όμως τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και το σβήσιμο των φώτων της δημοσιότητας, η κατάσταση των αγροτών αλλά και οι προθέσεις της κυβέρνησης παραμένουν. Ακρίβεια στα υλικά παραγωγής, φόροι, τεράστια διαφορά και καθόλου έλεγχος στις τιμές που φεύγουν από τον παραγωγό και σε αυτές που φτάνουν στον καταναλωτή. Την ίδια στιγμή, οι αγρότες έχουν και την πράσινη πολιτική των Βρυξελλών να αντιμετωπίσουν, με τις υποχρεωτικές αγραναπαύσεις και τους κλιματικούς φόρους.
Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση, ούτε με την μετάθεση για 1 χρόνο των μέτρων της ΕΕ. Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει σημαία της αυτήν ακριβώς την πράσινη πολιτική. Μόλις προ 2 μηνών, στην διάσκεψη του Νταβός, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωνε, περήφανος κιόλας, το πώς η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακός εξαγωγέας, πράσινης ενέργειας.
Οι αγρότες στην Ευρώπη, στις διαμαρτυρίες τους πολύ σωστά, έχουν επικεντρώσει στις πολιτικές αυτές, τις δήθεν οικολογικές. Στην Ελλάδα ελπίζουμε να μην δεχθούν τις χάντρες και τα καθρεφτάκια της κυβέρνησης, γιατί έτσι θα χαθούν. θα χαθούν και θα αντικατασταθούν από ένα φτηνό εργατικό δυναμικό από λαθρομετανάστες που θα έχουν γίνει «νόμιμοι» μέσω του σχετικού νομοσχεδίου ή θα έχουν έρθει, εξίσου ” νόμιμα ” με διακρατικές συμφωνίες, όπως αυτή που υπέγραψε την εβδομάδα που πέρασε, ο πρωθυπουργός με την Ινδία.
Αυτοί οι αντικαταστάτες εργατικού και  αγροτικού δυναμικού αλλά και πληθυσμού γενικότερα, θα δουλεύουν στα φωτοβολταϊκά που θα γεμίσουν οι κάμποι, στις ανεμογεννήτριες αλλά και στα σύγχρονα τσιφλίκια μονοκαλλιέργειας των όσων εκλεκτών απομείνουν και θα πάρουν τα χωράφια των υπολοίπων.
Το τί θα τρώμε, το πόσο θα κοστίζει αυτό, λίγο ενδιαφέρει όσους προωθούν αυτές τις πολιτικές. Ακόμα καλύτερα θα είναι για αυτούς να φύγουν ακόμη περισσότεροι Έλληνες στο εξωτερικό και στη θέση τους να έχει έρθει ένας άμορφος πολτός, ένα νέο προλεταριάτο χωρίς σχέση με την γη , το οποίο θα δουλεύει στον τουρισμό και στην πράσινη ανάπτυξη.
Ένας άνθρωπος χωρίς ιδιοκτησία, χωρίς γη δεν έχει ρίζες με τον τόπο που ζει και είναι διαχειρίσιμος από την εξουσία. Γιαυτό και χτύπησαν την ιδιοκτησία από την εποχή των Μνημονίων ώστε να συμβαίνει το μεγάλο ξεπούλημα ελληνικής ιδιοκτησίας στην αγορά ακινήτων. Γιαυτό έβαλαν την αγροτική παραγωγή στις συμφωνίες Gatt για να μειώσει ο Έλληνας αγρότης την παραγωγή του και να αγοράζουμε μη ανταγωνιστικά σε τιμές προϊόντα από τον Τρίτο Κόσμο.
Ένα Έθνος, ένας λαός που δεν μπορεί να θρέψει με την παραγωγή τον εαυτό του, δεν έχει ελευθερία. Ένας τόπος που δεν κατοικούν άνθρωποι με κοινή καταγωγή, έθιμα και συμφέροντα είναι απλά μια αποικία. Γιαυτό και οφείλουμε να αγωνιστούμε με τους αγρότες, με τους επαγγελματίες, με τους ιδιοκτήτες ενάντια στην μεγάλη αντικατάσταση στην οικονομία, στην εργασία, στον τρόπο ζωής αλλά κυρίως στην εθνική σύσταση του λαού μας.
Χωρίς Έθνος δεν υπάρχει μέλλον. Χωρίς γη και παραγωγή, το Έθνος δεν έχει ελευθερία.