Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το να μπορεί ένας άνθρωπος να αισθάνεται ασφάλεια στο σπίτι του, στο χώρο εργασίας του, στη βόλτα του, είναι ένα από τα σημαντικότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Το να μπορεί κάποιος να κοιμάται σπίτι του χωρίς να φοβάται ότι θα έχει ανεπιθύμητες επισκέψεις. Το να μπορεί μια γυναίκα να περπατήσει χωρίς να χρειάζεται να κοιτάει πίσω της.

Το να μπορεί μια οικογένεια να μην φοβάται για το πως θα γυρίσει το παιδί της από το σχολείο ή τη βόλτα του.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά και βασικά πράγματα που θέλει κάποιος στη ζωή του. Και όμως, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, μεταξύ άλλων, δεν το απολαμβάνουν.

Το έγκλημα στη Ραφήνα με το θάνατο του 42χρονου αποτελεί την κορυφή ενός παγόβουνου που λέγεται εγκληματικότητα.

Μία εγκληματικότητα, μικρού και μεγάλου μεγέθους που μαστίζει την περιοχή μας και η Πολιτεία φροντίζει να κρύβει κάτω από το χαλάκι.

Μια εγκληματικότητα που οφείλεται σε 3 κυρίους πυλώνες. Στην παρουσία χιλιάδων ατόμων που ανήκουν σε “ευαίσθητες ομάδες” και τυγχάνουν μερικής ή και ολικής ασυλίας. Στην έλλειψη αστυνόμευσης με το κλείσιμο των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και την υπό επάνδρωση των υπολοίπων.

Στο νομικό πλαίσιο που αφήνει σεσημασμένους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά την έκτιση γελοίων ποινών.

Και οι 3 αυτοί παράγοντες που γιγαντώνουν το έγκλημα και μας κάνουν ομήρους της ανασφάλειας, έχουν πολιτική αιτία. Γιατί στη βούληση της κάθε κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Στο ενδιαφέρον της πολιτείας είναι το να διαθέτει επαρκή κονδύλια και πόρους για την ασφάλεια του πολίτη.

Τέλος δε, στη πρόθεση των πολιτικών είναι να μην κλείνουν το μάτι στο έγκλημα, να μην είναι έρμαια ενός ανύπαρκτου ψευτοανθρωπισμού και να ψηφίζουν νόμους που προστατεύουν την πλειοψηφία έναντι κάποιων αυτόκλητων μειονοτήτων.

Στον δε υπουργό κ. Θεωδορικάκο που έσπευσε να συγχαρεί την αστυνομία για την σύλληψη 2 σεσημασμένων που φέρονται ως ένοχοι για την δολοφονία του άτυχου 42χρονου στη Ραφήνα, έχουμε να του θυμίσουμε το εξής :”Το προλαμβάνειν κρείτον εστί του θεραπεύειν”.

Αυτό το “προλαμβάνειν” είναι που θέλουμε οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, όχι τις κορδέλες της αστυνομίας στους τόπους του εγκλήματος, όχι τις κάμερες των ειδήσεων, όχι τα στεφάνια στις κηδείες, ούτε τα ευχολόγια πολιτικών που δεν ενδιαφέρονται για την ζωή και την περιουσία των πολιτών τους.

Γιαυτό λοιπόν, στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, το “ασφάλεια μόνο” ας είναι αυτό που θα στοιχειώσει όλους όσους αδιαφορούν και πειραματίζονται με τις ζωές μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ιωάννα Καραδήμα, υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.