Αρχικά έκλεισαν τους λιγνίτες ,με πρόσχημα την δήθεν ρύπανση του περιβάλλοντος …”Όχι άλλο κάρβουνο” σε συνέχεια της “υποκριτικής κραυγής” του μακαρίτη Κούρκουλου, ανέκραξε ο μυσαρός πρωθυπουργός της δύσμοιρης αυτής χώρας!

Προτίμησε να κάνει το κέφι των αφεντάδων εκ Γερμανίας .Να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες σε κάθε γωνιά της ελλαδικής επικράτειας διαλαλώντας την πράσινη ενέργεια … Ναι αλλά μετά από λίγο ήλθαν τα πάνω κάτω.

Κατέφθαναν ως φαρμακερά βέλη οι λογαριασμοί ηλεκτρικού στους τσουρουφλισμένους νεοέλληνες…Πρόσχημα τι άλλο ; Η δήθεν “ρήτρα αναπροσαρμογής” καταχωρημένη στα ψιλά γράμματα των Γενικών όρων Συναλλαγών (ΓΟΣ),αναπόσπαστο τμήμα των” λεόντιων” συμβάσεων προσχωρήσεως προμηθείας ηλεκτρικού ρεύματος…(Για την ακυρότητα αυτών των ρητρών θα εκθέσω με απλά νομικά τις απόψεις μου λίαν προσεχώς)…

Όταν το θέμα των φουσκωμένων λογαριασμών πήρε φωτιά ,τότε άρχισαν να αποκαλύπτονται σιγά σιγά τα άνθη του κακού από το “κουτί της Πανδώρας”. Τότε άρχισαν οι τάλανες καταναλωτές να πληροφορούνται πως η τιμή της κιλοβατώρας διαμορφωνόταν από το σχετικά πρόσφατα συσταθέν “χρηματιστήριο ενέργειας” …Από αλητήριους που σκέφτηκαν να κερδοσκοπήσουν από τον μόχθο και την ανέχεια του χειμαζόμενου ελληνικού λαού. Με τι άλλο, παρά με τζόγο;!Κι έτσι φτάσαμε σε ανείπωτες αλλά και απερίγραπτες καταστάσεις.

Οι λογαριασμοί των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας να σκορπούν εγκεφαλικά στους παραζαλισμένους καταναλωτές! Φυσικά η άθλια κυβέρνηση ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα και νίπτει υποκριτικά τας χείρας της για το κακό που μας βρήκε σκορπώντας “ψίχουλα επιδότησης” …παραλείποντας όμως να μας ενημερώσει πως είναι ο ηθικός αυτουργός του αποφώλιου (αποκρουστικού)αυτού εγκλήματος … Αλλά βγαίνουν και άλλα στην φόρα που συνθέτουν το πάζλ της δολιότητας όσο και ανικανότητας των κυβερνητικών μανδαρίνων!

Αποκαλύπεται πως στην δυστυχία των νεο-ελλήνων (θα μας αποκαλώ έτσι ,όσο δεν ορθώνουμε βροντερή φωνή και δεν διεκδικούμε.. αντίθετα κλαίμε την μοίρα μας !)χτίζουν παλάτια και θέρετρα οι επιλεγμένοι golden boys του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος !Αδιαμφισβήτητα τα ντοκουμέντα και οι αποδείξεις για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ιδιωτικοποιημένης πια -γιατί να έχει μόνο το 34%των μετοχών το ελληνικό Δημόσιο;!- ΔΕΗ,τον πολύ κον Στάσση …που χτίζει στην πανέμορφη Τζια ,την ιστορική ΚΕΑ, αμφιθεατρικά σε σκαμένο λόφο , “φαραωνικό ανάκτορο” 759 τμ με πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών!

Είναι ολοφάνερο πως η πολυδάπανη κατασκευή του δεν καλύπτεται ούτε από τις παχυλές απολαβές των 360 χιλιάδων ευρώ ετησίως για τον ευνοούμενο της κυβέρνησης ούτε από τα non papers των κυβερνητικών κύκλων, στην αγχώδη προσπάθεια δικαιολόγησης της ανομίας των ,πως ο “χαιδεμένος “τους είχε και πριν έλθει στην ΔΕΗ πιο χλιδάτες αμοιβές από θητεία του σε άλλες πολυεθνικές…! Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο !

Μια και ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αλλά και η λοιπή αδηφάγος παρέα του αποφάσισαν να αγοραστούν με χρήματα της ΔΕΗ μετοχές ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ και στην συνέχεια να τις κάνουν “δωράκι “στον εαυτό τους !Είδατε πως χτίζονται τα θερινά ανάκτορα στην Τζιά;! Το πανηγύρι όμως της ανικανότητας και του ψεύδους της κυβερνητικής αθλιότητας συνεχίστηκε ! Η στεντόρια διακήρυξη του αποπροσανατολισμένου σε τόπο και χρόνο πρωθυπουργού ,ηχεί ακόμη στ αυτιά μας,πως ξεκινούν έρευνες εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο!

Αγάλιασε για λίγο η καρδιά μας αλλά το “κάλιο αργά παρά ποτέ”σβήστηκε θλιβερά από το και “πριν τρεις αλέκτωρ λαλήσει …άνθρακες ο θησαυρός!

“Γιατί υπήρξε εκκωφαντική η αποχώρηση της εταιρίας Total από τις έρευνες υδρογονανθράκων στην “Δυτική Κρήτη” και Νοτιοδυτική Κρήτη”,όπως σφοδρά κατήγγειλε μόνο η “Ελληνική Λύση”! Δυστυχώς δεινά περιμένουν τον δύσμοιρο λαό μας γιατί ετούτη εδώ η προκλητικά ανίκανη κυβέρνηση έχει χτίσει το “αφήγημα” της από την αρχή μέχρι το τέλος στο ψέμα και στον τζόγο!

Όταν προνοητικοί και εχέφρονες,όπως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ΚυριάκοςΒελόπουλος ,προειδοποιούσαν για τις δύσκολες μέρες που έρχονταν ,προτείνοντας να προμηθευτεί η χώρα μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου για ενεργειακά αποθέματα ,δυστυχώς η κυβερνητική κουστωδία πετούσε πάλι αετό!Τώρα την προκλητική ανεπάρκεια της την πληρώνουμε με τους εκβιασμούς της Ρώσικης αρκούδας .

Η τελευταία αξιώνει να πληρωθεί με λογαριασμούς στην Gazprombank σε ρούβλια για την προμήθεια της παραπαίουσας Ευρώπης σε φυσικό αέριο…Και βέβαια μια ,μια οι ευρωπαικές χώρες ανοίγουν λογαριασμούς στην ρώσικη τράπεζα για να εξοφλούν τις οφειλές τους ,πληρώνοντας όπως λένε σε ευρώ -για να κρατούν και το honore,την τιμή τους-… και μετά ας τα μετατρέπει ο “Βλαδίμηρος” σε ρούβλια …

Έτσι κι ο δικός μας .Που στην αρχή μίλησε για επάρκεια και ξιφουλκούσε με λεονταρισμούς…Μετά το μάζεψε μαζί με τους υπουργούς του.Να εύχεται βέβαια να μην αλλάξει η ισοτιμία των δυτικών χαρτονομισμάτων με το ρούβλι και να μη κλείσει την στρόφιγγα ο Πούτιν ,όπως με Βουλγαρία ,Πολωνία …

Ερχεται όμως ο κατά κοινή ομολογία “ολίγιστος” εσπευμένα στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη για να εγκαινιάσει μεταξύ άλλων τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG,αμερικανικών συμφρερόντων πολύ πιο ακριβό από το εκ Ρωσίας προερχόμενο ,μπας και δει η χώρα “φως” μετά από 20 και πλεον μήνες ….μια και η ανεπάρκεια τους χτύπησε κόκκινο στην ενέργεια … Ο Μάιος μας έφτασε …η φύση άνθισε και μοσχοβολά …Μην ξεγελιέστε όμως !

Γιατί τώρα πια οι επερχόμενοι χειμώνες θα είναι πραγματικά σκληροί και δεν είναι μακριά …Βλέπετε το ψέμα αυτής της κυβέρνησης φέρνει …παρενέργειες !

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Ηλίας Ν.Ηλιακόπουλος είναι δικηγόρος ,Διδάκτωρ Νομικής και δραστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης !