Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής (19:00 στο θέατρο Παλλάς), στην εναρκτήρια εκδήλωση του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς”!

Ο Αντώνης Σαμαράς ως γνωστόν μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το μέγα κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων, “φίλων”, αλλά και δημοσιογράφων, όταν η ελληνική κοινωνία βράζει από οργή και αγανάκτηση και όταν αυτή η κακουργηματική κυβερνητική πράξη έχει γίνει πρώτο θέμα στον ξένο Τύπο και έχει θορυβήσει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, που ήδη ερευνούν την υπόθεση που αποπνέει καθεστωτική οσμή!

Δεν έχει μιλήσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όταν ο πρώην Γ. Γ. του Πρωθυπουργού και ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης αποδέχτηκε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε! Όπως επίσης παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων (προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη)!

Έτσι αναρωτιόμαστε, τελικά θα τολμήσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, να μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς”; Θα τολμήσει να καταγγείλει για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντεθνική πολιτική του ιδίου και της κυβέρνησής του; Θα τολμήσει να πει τα όσα είχε πει στις 23 Ιανουαρίου 2015 προς τον Αλέξη Τσίπρα;

Θυμίζουμε πως είχε πει:

«Κι ακούσαμε κι αυτό – αν είναι ποτέ δυνατόν – η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και όλα αυτά, να υπάγονται στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό λέγεται συγκέντρωση εξουσίας πέραν εκείνων που σου επιτρέπει μια Δημοκρατία, κ. Τσίπρα. Αυτά να τα ξεχάσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σου επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο! Αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, κ. Τσίπρα. Αυτά είναι για τη Βόρεια Κορέα, κ. Τσίπρα!»!

Ή θα σιωπήσει προκειμένου να διαφυλάξει τα ήδη πενιχρά εκλογικά ποσοστά της ΝΔ;

Ωστόσο οφείλει να γνωρίζει, ότι πάνω από το κομματικό συμφέρον είναι το υπέρτατο συμφέρον της Πατρίδας μας!

Αλλά τελικά κι αν μιλήσει, ποιο το ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Πατρίδα και τον λαό της, που βιώνουν τον χειρότερο Πρωθυπουργό όλων των εποχών;

Νέα δημόσια συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά! Ε και;

Φαντάζομαι σε αυτό το πλαίσιο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο ίδρυμα που φέρει το όνομά του, προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς την νέα συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, που συνοδεύτηκε με δείπνο στην Κηφισιά, περίπου μετά από 2,5 μήνες, από το τελευταίο δείπνο που είχαν οι δυο τους στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ!

Αυτήν την νέα κατ΄ ιδίαν συνάντηση φρόντισαν να τη δημοσιοποιήσουν!

Δημιουργώντας σχετικές διαρροές, ως προς το προϊόν της συζητήσεως! Που αυτές οι διαρροές λέγουν, ότι την “παράσταση έκλεψαν” τα εθνικά θέματα και το ζήτημα των κυβερνητικών τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων!

Τακτικές Βόρειας Κορέας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ωστόσο η Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 είναι “βούτυρο στο ψωμί” του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να καταγγείλει τον αλαζόνα, αυταρχικό και εθνικά επικίνδυνο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αφού η διαφοροποίηση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα (Σαμαρικός ων) από την επίσημη κυβερνητική γραμμή στο ζήτημα των υποκλοπών και του απορρήτου, αλλά και της επιθέσεως που άσκησε στους δικαστικούς λειτουργούς για κωλυσιεργία, επέφερε την αντικατάστασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής!

Αλλά η καθεστωτική αντίληψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε συνέχεια, αφού από την ίδια Επιτροπή αντικαταστάθηκαν άλλα δυο μέλη της! Πρόκειται για τους Βουλευτές Ευριπίδη Στυλιανίδη (Ροδόπης) και Ανδρέα Κουτσούμπα (Βοιωτίας), οι οποίοι είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με το απόρρητο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων!

Αφού την προσεχή Δευτέρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα καταθέσουν ο πρώην Γ. Γ. του Πρωθυπουργού και ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, που φέρεται να βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες Krikel και Intelexa! Θα καταθέσει επίσης και ο Ταλ Ντίλιαν, Ισραηλινός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Intelexa!

Πόσο ενοχλητικοί θα ήταν λοιπόν με τις ερωτήσεις τους οι κύριοι Τζαβάρας, Στυλιανίδης και Κουτσούμπας;

Ωστόσο να σας θυμίσω τι ακριβώς είχε πει η Βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Όλγα Κεφαλογιάννη, όταν δημοσιεύματα ανέφεραν την αντικατάστασή της από την εν λόγω Επιτροπή:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον. Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται»!

Άρα υφίσταται τέτοιο πρόβλημα με τους Τζαβάρα, Στυλιανίδη και Κουτσούμπα;

Αναγνώριση “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”! Ω Θεέ μου…

Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκάλεσε εκ νέου τον ελληνικό λαό και την αποδοχή νέου αντεθνικού εγκλήματος!

Αφού αποδεχόμενη πλήρως την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, οδήγησε το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 (απόφαση που ανακοινώθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2022) να εκδώσει απόφαση υπέρ αναγνωρίσεως “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας”! Μια απόφαση κόλαφος για την Ελλάδα, από εκεί όπου δρουν ανενόχλητες οι φιλοσκοπιανές οργανώσεις που τείνουν να κατακερματίσουν την Πατρίδα μας!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι Σκοπιανοί δημιουργούν στην Ελλάδα κέντρο διδασκαλίας μιας ανύπαρκτης “μακεδονικής” γλώσσας! Μια βουλγαρική διάλεκτο, που θα εγγραφεί ως ευρωπαϊκή γλώσσα! Που προαιρετικά θα αποτελεί μάθημα στα  δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα! Δηλαδή θα διδάσκεται στην Μακεδονίας μας και την Θράκη μας!

Έτσι όμως η “Μακεδονική γλώσσα” θα είναι η επίσημη γλώσσα των Σκοπιανών και πάει περίπατο το “Βόρεια Μακεδονία”, αφού άλλωστε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί παντού επιδεικνύουν το όνομα “Μακεδονία”!

 Φίλος των Τσίπρα Μητσοτάκη ο Ζάεφ, εχθρός όμως για τον ελληνικό λαό…

 Η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” συνομολογήθηκε στις 12 Ιουνίου 2018 ανάμεσα στην τότε ελληνική κυβέρνηση και στην αντίστοιχη Σκοπιανή! Έτσι αντικαταστάθηκε η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και καταργήθηκε η μέχρι τότε προσωρινή ονομασία “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”, με την συνταγματική ονομασία: “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”!

Που ακριβώς συνέβη αυτό το αντεθνικό για τα ελληνικά συμφέροντα ανοσιούργημα; Μα στην Φλώρινα! Στο χωριό Ψαράδες που βρίσκεται στην περιοχή των Πρεσπών, εξ ου και το όνομα της ενδοτικής Συμφωνίας!

Μια συμφωνία για την οποία θριαμβολόγησαν ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ!

Πρωτεργάτες αυτής της αντεθνικής για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα Συμφωνίας, ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς! Από πλευράς των Σκοπίων, ο τότε Πρόεδρος Ζόραν Ζάεφ και ο ΥΠΕΞ Νικόλα Ντιμιτρόφ!

Δείτε τώρα τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας, όπου αναγνωρίζεται “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας”:

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας»!

Εμπνευστής των “Πρεσπών 2” ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

 Όμως έρχονται εκλογές κι ας θυμηθεί ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα της Μακεδονίας μας, τι ακριβώς ισχυριζόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προεκλογικά για την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”:  

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα και εθνικό λάθος που προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας. Δεν έπρεπε ποτέ να υπογραφεί. Παραχωρήθηκε “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα. Είναι μια επικίνδυνη Συμφωνία»!

Ευαγγελιζόταν μάλιστα, πως όταν γίνει κυβέρνηση θα την επαναδιαπραγματευτεί!

Αντί αυτού όμως, την έκανε ισχυρότερη, σφίγγοντάς την περισσότερο στον εθνικό ελληνικό κορμό, που τείνει να τον θρυμματίσει!

Να ήταν όμως μόνο η πλήρης αναγνώριση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του (της οποίας μέλη είναι οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύσης, όπως και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, που μετείχαν των λαοσυνάξεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας) αυτής της ενδοτικής Συμφωνίας;

Όχι βέβαια! Αφού έγραφα σε άρθρο μου στις 23 Σεπτεμβρίου 2022:

«Αυτά τα βαρύγδουπα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφεραν οι Βουλευτές του σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Μακεδονία μας, προεκλογικά! Αυτά τα ψεύτικα λόγια πίστεψαν οι Έλληνες πολίτες, οι Μακεδόνες και έδωσαν την απόλυτη αυτοδυναμία στη ΝΔ και έκαναν Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από δέκα χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων!

Σήμερα ως Πρωθυπουργός φόρεσε άλλο προσωπείο και στις 19 Ιουλίου 2022 “παρέδωσε” την Μακεδονία μας, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου στους Σκοπιανούς, δημιουργώντας τις “Πρέσπες 2”!

Αυτήν την ημέρα με την απλόχερη παραχώρηση Μητσοτάκη της Μακεδονίας μας, άρχισαν επίσημα οι ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων στην ΕΕ! Με αναγνωρισμένη “Μακεδονική” γλώσσα, η οποία θα γίνει μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Και πώς θα λέγονται αυτοί; Μακεδόνες!

Αν δεν ήταν μάλιστα, το βέτο της Βουλγαρίας, από το 2019 θα είχαν τελειώσει όλα πολύ νωρίτερα!

Το ζητούμενο όμως είναι ένα! Πότε θα ξυπνήσει αυτός ο υπνωτισμένος ελληνικός λαός;

Πότε θα “μαυρίσει” με την ψήφο του Τσίπρα και Μητσοτάκη; Έως πότε θα είναι εγκλωβισμένοι στις παραταξιακές ταμπέλες;

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αριστερός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι δεν είναι δεξιός, όχι δεν είναι κεντρώος, αλλά είναι μαθητής και χειροκροτητής του εθνικού ολετήρα Κώστα Σημίτη!

Ως πότε θα εμπιστεύεται και θα παραπλανιέται από τα Συστημικά ΜΜΕ ο λαός μας και από τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις αυτών των Μέσων, που διενεργούνται κατόπιν εντολής των επιχειρηματιών ιδιοκτητών αυτών των Μέσων;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πότε θα πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας;