Η υποκρισία είναι το πιο συνηθισμένο χαρακτηριστικό των ανθρώπων και παρά το γεγονός ότι όλοι περιμένουμε ότι θα το συναντήσουμε σε κάποια περίοδο της ζωής μας ή και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, δεν παύει να είναι το πιο εκνευριστικό.

Ίσως, γιατί πηγάζει εν πολλοίς από το μέγιστο αμάρτημα της αχαριστίας.

Τρανό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει τώρα στην Αρμενία.

Οι Αζέροι προχώρησαν επί της ουσίας στην έναρξη ενός νέου πολέμου κατά των Αρμενίων έχοντας αναθαρρήσει από τη νίκη του 2021 και θεωρώντας ότι επειδή εκσυγχρόνισαν τις ένοπλες δυνάμεις τους τα τελευταία χρόνια με την χρήση τουρκικών drοnes μπορούν να ξανακερδίσου.

Έτσι βομβάρδισαν ανηλεώς αρμενικές θέσεις μέσα στο ίδιο το έδαφος της Αρμενίας, βομβαρδισμοί που έχουν ήδη στοιχίσει τις ζωές σε 49 Αρμένιους στρατιώτες.

Τι κάνει επ’αυτού η Ευρωπαϊκή Ένωση; Απολύτως τίποτα, δε χαρακτηρίζει ως εισβολή της επιχείρησης των Αζέρων, αφήνει ανυπεράσπιστη η Αρμενία, και τελικά στο τέλος μπορεί να πει στους Αρμένιους οτι φταίνε κιόλας γιατί υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο κι εμποδίζουν τους Αζέρους τους οποίους οι Ευρωπαίοι χαρακτηρίζουν ως «αξιόπιστο εταίρο».

Σε αυτήν ακριβώς την φράση κρύβεται η πηγή τροφοδοσίας της ευρωπαΐκής και αμερικανικής υποκρισίας.

Το Αζερμπαϊτζάν οι Ευρωπαίοι το χρειάζονται για να τους προσφέρουν τις οποίες ποσότητες φυσικού αερίου μπορούν να διαθέσουν.

Έτσι λοιπόν για το ίδιο περίπου πράγμα, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν τους Ρώσους «εισβολείς» και τους Αζέρους «αξιόπιστους εταίρους».

Αυτή είναι η πρώτη υποκρισία. Για τις χώρες που δέχονται παρόμοια αποτελέσματα για την μεν Αρμενία Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συνιστούν «ψυχραιμία» και «κάντε ότι το απολαμβάνετε κιόλας» για την δε Ουκρανία, κινητοποιούνται άπαντες σαν να πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μέσα στα δικά τους εδάφη, τους στέλνουν οπλισμό, χρήματα, αλλά και άνδρες δήθεν ως μισθοφόρους ενώ τα δυτικά ΜΜΕ παίζουν διθυράμβους για την ουκρανική γενναιότητα.

Έχουν μάλιστα κάνει πλύση εγκεφάλου στις κοινωνίες τους να πεθάνουν από το κρύο και την πείνα τον χειμώνα αν χρειαστεί για την ουκρανική ελευθερία!

Αυτή είναι η δεύτερη υποκρισία.

Βασικά αν συνεχίσουμε να το αναλύουμε θα βρούμε τόσες υποκρισίες που θα κοκκίνιζαν ακόμα και οι άρχοντες της αμαρτίας, Μαρκήσιος ντε Σαντ και Κλάους φον Μαζόχ.

Άλλωστε οι Αρμένιοι δεν είναι αρεστοί στους Δυτικούς γιατί ακόμα και υπό την πρωθυπουργία του Ν.Πασινιάν παραμένουν κατά κύριο λόγο δεμένοι στην ρωσική σφαίρα επιρροής και είναι κόπτες χριστιανοί ή αλλιώς οι λεγόμενοι «Πρώτοι Ορθόδοξοι».

Η Ορθοδοξία για τους Δυτικούς αποτελεί το «κόκκινο πανί» γιατί είναι ένα ισχυρό γεωπολιτικό σημείο σύνδεσης με την Ρωσία.

Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που και στην Ελλάδα με κάθε τρόπο και μέσο από την ελληνική ελίτ και τα ελληνικά ΜΜΕ χτυπιέται και υποσκάπτεται η Ορθοδοξία στις ρίζες της για να καταστεί ο ελληνικός λαός, ένας λαός άθεων.

Γιατί άθεους τους θέλει η Δύση για να μην έχουν κανέναν πλέον δεσμό θρησκευτικού και ιστορικού είδους με τους Ρώσους.

Αυτά περί υποκρισίας και της αλλαγής λέξεων και εννοιών ανάλογα με το πως συμφέρει αυτόν που τις προφέρει.

To κακό είναι ότι στους «μαυροχάληδες» συμμετέχει με χαρά και το ελληνικό πολιτικό σύστημα που στον πόλεμο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας μόνο που δεν έδωσε συγχαρητήρια στην… Άγκυρα. Ιστορικοί δεσμοί αιώνων έκαναν «περίπατο» μέσα σε ένα μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!