Στις 14 Μαΐου 1955 ιδρύθηκε το “Σύμφωνο της Βαρσοβίας” και ένα μήνα ακριβώς μετά (14 Ιουνίου), υπογράφηκε στην Πρωτεύουσα της Πολωνίας!

Αφού μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας, ο κόσμος χωρίστηκε σε δύο αντίπαλα ιδεολογικά στρατόπεδα και έτσι φάνταζε σίγουρο, πως θα δημιουργείτο μια τέτοια συμμαχία!

Η οποία είχε ως ιδρυτικά μέλη, την Σοβιετική Ένωση, την Ανατολική Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Αλβανία!

Αυτή η στρατιωτική συμμαχία, ήταν αμυντικού χαρακτήρα των κομμουνιστικών κρατών της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης!

Ήταν η αρχή του “Ψυχρού Πολέμου”, μια διπλωματική και πολιτική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, που θα διαρκούσε σχεδόν μισό αιώνα, με τρομερές συνέπειες για όλο τον κόσμο!

Όμως, κύρια αφορμή αυτού του συμφώνου των κομμουνιστικών κρατών, ήταν η απειλή που ένιωθαν τα κομμουνιστικά κράτη της Ευρώπης, από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ)! Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν στις 9 Μαΐου 1955 εισχώρησε στο ΝΑΤΟ η Δυτική Γερμανία, η οποία επαναστρατικοποιήθηκε από Αμερικανονατοϊκούς!

Μια ενέργεια που δεν μπορούσε να χωνέψει η ΕΣΣΔ, αφού οι μνήμες από την πολεμική δράση της Ναζιστικής Γερμανίας ήταν ακόμη νωπές και τα χιλιάδες θύματα των Σοβιετικών και έτσι η Σοβιετική Ένωση, αντέδρασε άμεσα με την ίδρυση του “Συμφώνου ης Βαρσοβίας”!

Βέβαια το “Σύμφωνο της Βαρσοβίας” όριζε, ότι σε περίπτωση που στην Ευρώπη θα δημιουργούνταν ένα ενιαίο σύστημα ασφάλειας, θα έπαυε η ισχύς του!

Το “Σύμφωνο της Βαρσοβίας” διαλύθηκε την 1η Ιουλίου 1991 με τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως στη συνάντηση χωρών  στην Πράγα!

Έτσι το “Σύμφωνο της Βαρσοβίας” περνούσε στην ιστορία, ενώ λίγα χρόνια μετά το ΝΑΤΟ διεύρυνε τα σύνορά του προς την Ανατολή, δηλαδή στα πρώην λημέρια της συνέχειας της ΕΣΣΔ, της Ρωσίας!

Μετά όλα τα παραπάνω ιστορικά στοιχεία, διερωτώμεθα:

Το “Σύμφωνο της Βαρσοβίας” δεν δημιουργήθηκε για να προστατευθεί από το ΝΑΤΟ; Δεν ιδρύθηκε μπροστά στη διαφαινόμενη επιθετικότητα του ΝΑΤΟ; Όταν διαλύθηκε το “Σύμφωνο της Βαρσοβίας”, γιατί εξακολούθησε να υφίσταται το ΝΑΤΟ και μάλιστα να “απλώνεται” ανατολικά; Ποιος ήταν πάντα ο επιτιθέμενος και ποιος ο αμυνόμενος;

Οι ΗΠΑ “σήμερα: συμφωνούν για ειρήνη και “αύριο” ακυρώνουν τα συμφωνηθέντα…

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε διαπιστώσει την επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και γι΄ αυτό προσπάθησε να δημιουργήσει εχέγγυα ειρήνης στον Πλανήτη!

Έτσι σε συνάντηση στην Μόσχα στις 9 Φεβρουαρίου 1990, οι Πρόεδροι Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος δεσμεύθηκαν με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις ειρήνης και οι οποίες περιγράφονται στα επίσημα έγγραφα, με τίτλο: Πρακτικά συνομιλίας μεταξύ Mikhail Gorbacher και James Baker στη Μόσχα ης 9ης Φεβρουαρίου 1990 (James Baker: ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Τζωρτζ Μπους του πρεσβύτερου, καθώς και Επιτελάρχης του Λευκού Οίκου!

Μάλιστα στα απομνημονεύματα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, αναγράφονται τα παρακάτω:

«Ούτε ο Πρόεδρος (George Bush), ούτε εγώ προτιθέμεθα να αντλήσουμε οιαδήποτε μονομερή πλεονεκτήματα από τις τρέχουσες εξελίξεις… Κατανοούμε ότι είναι σημαντικό για την ΕΣΣΔ να διαθέτει εγγυήσεις ότι,  εάν οι ΗΠΑ διατηρήσουν την παρουσία τους στη Γερμανία εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, η παρούσα ζώνη στρατιωτικής ευθύνης του ΝΑΤΟ δεν θα διαχυθεί προς ανατολική κατεύθυνση ούτε κατά μίαν ίντσα…»!

Συμπερασματικά λοιπόν, απόλυτη δέσμευση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για μάζεμα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και χωρίς προκλήσεις προς την απέναντι πλευρά!

Ανακόλουθοι, όπως πάντα στην τήρηση συμφωνιών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ…

Βέβαια τον Ιούλιο του 1991 η ΕΣΣΔ “έσβησε”, το “Σύμφωνο της Βαρσοβίας” διαλύθηκε και φάνταζε σίγουρο, περισσότερο από ποτέ, η επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ανατολικότερα!

Γι΄ αυτό ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμηρος Πούτιν επιζήτησε μια νέα συμφωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον νεότερο!

Έτσι στις 15 Ιουνίου 2001 στη Σλοβενία πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους και του ομολόγου του Ρώσου Βλαδίμηρου Πούτιν!

Εκεί και σύμφωνα με ακριβή πηγή μας περί των πολιτικών και γεωστρατηγικών στις σφαίρες επιρροής, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω και τα οποία φρονώ, πως πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

Α) Αποκλεισμό από κοινού της Κίνας στο πολιτικό-στρατιωτικό μπλοκ!

Β) Καμιά προσέγγιση και συμφωνία της Ρωσίας με το Πεκίνο, γιατί παρόμοια συμφωνία σημαίνει ενθάρρυνση του Πεκίνου για την άμεση κατάληψη της Ταιβάν με κύκλωση της Ιαπωνίας και κάθοδο στο Ν. Ειρηνικό (Φιλιππίνες – Ινδονησία)!

Γ) να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τις υπόλοιπες ανατολικές χώρες, ενώ για τις νέο-ενταχθείσες (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία) πιθανόν να επανεξετασθεί το θέμα, κυρίως για την Ουγγαρία!

Δ) Οι Βαλτικές χώρες θα επανέλθουν σε Ρωσική επιρροή!

Ε) Επανένταξη στη Ρωσία των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών με ένα τρόπο που ν΄ ανταποκρίνεται στους σημερινούς καιρούς και με ψήφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

ΣΤ) Ουδετεροποίηση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης με χαλαρό έλεγχο από τη Ρωσία, κυρίως ενεργειακά (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ.)!

Ζ) Η Αλβανία θα αποτελεί απόλυτη επιρροή των ΗΠΑ, χωρίς να διαφαίνεται το σενάριο περί Μ. Αλβανίας, με ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή, γιατί δεν τους εμπιστεύονται για μια τέτοια εξέλιξη οι Αμερικανοί!

Αυτό το “Δελτίο Πληροφοριών” ήλθε σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη!

Ας δούμε λοιπόν τον χάρτη του 1990 των κρατών του ΝΑΤΟ και ας τον συγκρίνουμε με τον σημερινό!

Τότε θα μας λυθούν πολλές απορίες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

Τα παραπάνω αποκαλυπτικά, τα αναφέρω στο άρθρο μου “Οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δυναμιτίζουν τον πλανήτη” που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα και αρκετά σάιτ του διαδικτύου στις 5 Μαρτίου 2022!

Ποτέ δεν αλλάζουν περπατησιά οι Αμερικανοί…

Η Ουκρανία ήταν χώρα της ΕΣΣΔ και ανεξάρτητη από το 1991!

Ωστόσο σε αυτήν την χώρα, στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, οι Αμερικανό-νατοϊκοί επιχείρησαν τον απόλυτο έλεγχο!

Ειδικότερα κατά το 2014, όταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανατράπηκε από μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που προκάλεσαν οι ΗΠΑ!

Όπου πρωτοστάτησε ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο Τζέφρι Πάιατ (2013-2016), σταλμένος εκεί, από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα!

Ο Τζέφρι Πάιατ υποστήριξε την ανατροπή του νόμιμου Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρα Γιανουκόβιτς και την εγκαθίδρυση στην Εξουσία του νεοναζιστικού μορφώματος!

Ο Τζέφρι Πάιατ χαρακτήρισε τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και στο Λουχάνσκ, ως “τρομοκράτες”, και τον Ιανουάριο του 2014 αναμείχθηκε σε διπλωματικό σκάνδαλο στην Ουκρανία, όπου η συνομιλία του με την βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεν των ΗΠΑ Βικτόρια Νιούλαντ, προφανώς υπεκλάπη και ανέβηκε στο YouTube εκθέτοντας διεθνώς τις ΗΠΑ!

Αυτό το Αμερικανικό “γεράκι”, μετά την καταστροφή της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον έστειλε στην Ελλάδα για να Νατοποιήσει τον Έβρο, για να προετοιμάσει την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας και για να προχωρήσει τη συνδιοίκηση, τη συνεκμετάλλευση και τη συνδιαχείριση από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας Πέλαγος!

Στην Ουκρανία λοιπόν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σήμερα είχαν απλωθεί περίεργα και αποσκοπούσαν στην ένταξη του ΝΑΤΟ της Ουκρανίας!

Πώς μπορούσε αυτό να το αποδεχτεί η Ρωσία;

Είσοδος Φιλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει γενίκευση του πολέμου…

Αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δυναμιτίζουν συνεχώς τον πλανήτη, επιθυμώντας προφανώς, όχι την ειρήνη, αλλά τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Αφού μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία καθημερινώς επικοινωνιακά κερδίζει έδαφος στην παγκόσμια γνώμη, επιχειρούν να εντάξουν στο ΝΑΤΟ, δυο παραδοσιακά ουδέτερα κράτη, την Φιλανδία (έχει 1300 χιλιόμετρα κοινά σύνορα με τη Ρωσία) και τη Σουηδία (150 χρόνια ουδέτερη χώρα)!

Σε αυτήν την περίπτωση ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμηρος Πούτιν έχει διαμηνύσει σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αλλά και στην Φιλανδία και τη Σουηδία, πως μια τέτοια ενέργεια θα ισοδυναμεί με παραβίαση των “κόκκινων γραμμών” της Ρωσίας, που με απλά λόγια σημαίνει, πως θα αρχίσει γενικευμένος πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες για τον πλανήτη, λόγω και της σίγουρης χρήσης πυρηνικών όπλων!

Στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ θα έπρεπε να θέσει βέτο η Ελλάδα, αλλά ποιος Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή ο Αλέξης Τσίπρας, οι πλέον Αμερικανό-δούλοι πολιτικοί της Ελλάδος από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα!

Πού εξυπηρετούν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον κι όχι το εθνικό…

Ακούτε τον Κίσινγκερ…

Όμως ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα θέσει βέτο για την είσοδο Φιλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ!

Ναι, ο Τούρκος Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος δεν συμμετέχει στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, ο οποίος αναγορεύθηκε ως ειρηνοποιός του πολέμου Ρωσίας, Ουκρανίας, Δύσης, ποιος αυτός ο εισβολέας και σφαγέας της Κύπρου μας, διατηρεί ουδετερότητα!

Σε μια προσπάθεια να εισπράξει περισσότερα οφέλη από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!

Σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την αποστρατικοποίηση των νησιών μας και τη συνδιοίκηση, συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας Πέλαγος!

Αλλά ο Ερντογάν, είναι ισχυρός παίκτης στην σκακιέρα της περιοχής και οι δικοί μας πολιτικοί δεν κάνουν ούτε για Τρίτη ή Πέμπτη αλλαγή στην ομάδα Ελλάς!

Όπου γουστάρουν τους καθοδηγεί το δόγμα Χένρι Κίσινγκερ, όχι όμως και στο ζήτημα της Ουκρανίας, όπου ο γερόλυκος Αμερικανός πολιτικός είχε πει από το 2014, πως δεν έπρεπε να προωθηθεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ!

Μάλιστα επέμενε, ότι:

«H Ουκρανία αν θέλει να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει, δεν πρέπει να είναι φυλάκιο της μιας πλευράς ενάντια στην άλλη! Θα
πρέπει να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ τους»!

Η παγκόσμια δικτατορία βρίσκεται προ των θυρών μας

Αλλά και ο ΟΗΕ, το παραμάγαζο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει στην εγκαθίδρυση επί του πλανήτη της Παγκόσμιας κυβέρνησης!

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί, ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία παραχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ζητήματα υγείας (θα είναι μόνο η αρχή) 194 κρατών;

Αφού στις 22 Μαΐου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζει ψηφοφορία για να περάσει την κυριαρχία του επί των χωρών (και των ΗΠΑ) σε θέματα υγείας;

Ευελπιστώντας να αποκτήσει τον παγκόσμιο έλεγχο των χωρών σε θέματα υγείας! Έτσι στον επόμενο COVID-19 η διαχείρισή του θα είναι στα χέρια του ΠΟΥ κι όχι των κρατών!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παγκόσμια δικτατορία βρίσκεται προ των θυρών μας!