Την αφορμή για αυτό το άρθρο την πήρα διότι τον τελευταίο καιρό ακούμε από τα ¨ανεξάρτητα¨ ΜΜΕ για τις συνεχείς επιτυχίες της Ελλάδος σε διπλωματικό επίπεδο, για τις επωφελέστατες συμφωνίες που υπογράφονται δια χειρός Δένδια, για την απομόνωση της Τουρκίας, την αναβάθμιση της Ελλάδος σε στρατηγικό εταίρο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο κλπ., κλπ., κλπ.

Αν ενημερώνεσαι από ΣΚΑΪ, MEGA και δεν βάζεις καθόλου σε λειτουργία τις ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου σου μπορεί και να πειστείς ότι η εξωτερική μας πολιτική ¨φυσάει¨!

Είναι όμως έτσι; Διότι και ένας ελάχιστα σκεπτόμενος πολίτης καταλαβαίνει ότι ειδικότερα τα τελευταία 25 χρόνια ηττώμεθα παντού!

Η δεκαετία του 1990 ήταν η αρχή της κορύφωσης συνεχών σφαλμάτων, οπισθοχωρήσεων και παραχωρήσεων.

Μέχρι την διάλυση της σοβιετικής Ένωσης και του ανατολικού μπλοκ υπήρχαν ισορροπίες, του τρόμου μεν αλλά δεν έπαυαν να ήταν ισορροπίες!

Η Ελλάδα ήταν απαραίτητος παίκτης για τη διατήρηση αυτών των ισορροπιών κυρίως στην χερσόνησο του Αίμου.

Με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την κατάρρευση του κομμουνιστικού μπλοκ, νέοι συσχετισμοί και συμμαχίες έγιναν, συνεχείς διεργασίες από όλες τις χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής λαμβάνουν χώρα με σκοπό την αποκόμιση όσο το δυνατό περισσότερο οφελών.

Θλιβερή αρνητική παρένθεση η Ελλάδα η οποία λειτουργούσε και λειτουργεί ως παρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας, του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, του οποιουδήποτε την επιβουλεύεται, αλλά σίγουρα δεν λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας και των Ελλήνων!

Αποτυχία 1η: Μακεδονικό ζήτημα

Ήταν η περίοδος όπου εκτός από τη σοβιετική Ένωση διαλυόταν και Γιουγκοσλαβία κάτι το οποίο θα επηρεάζει άμεσα και αφόρητα, την παντελώς απροετοίμαστη Ελλάδα, και αυτό λόγω της ύπαρξης και της διαφαινόμενης ανεξαρτητοποίησης του Τιτοϊκού κομμουνιστικού κατασκευάσματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της «Μακεδονίας»!!

Μία μικρή παρένθεση: Από το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και την επικράτηση του Τίτο κατασκεύασε στα νότια της Σερβίας την «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αρωγός των προδοτικών σχεδίων των ντόπιων εαμοβουλγαροαναρχοκομμουνιστοληστοσυμμοριτών που πολεμούσαν τους Έλληνες για μία ανεξάρτητη Μακεδονία.

Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα, οι γεωπολιτικές συγκυρίες της εποχής δεν της επέτρεψαν να αντιδράσει. Ο Τίτο τα «έσπασε» με τον Στάλιν και οι «σύμμαχοί» μας τον χρειαζόντουσαν (τον Τίτο), οπότε έπρεπε να θυσιαστεί το δίκιο της Ελλάδας, το δίκιο της Μακεδονίας μας.

Όλες αυτές τις δεκαετίες η μαϊμού «Μακεδόνες» οργανώθηκαν ανά την υφήλιο σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία όπου είχαν μεταναστεύσει πολλοί εξ αυτών (των μαϊμούδων). Την ίδια περίοδο – όλες αυτές τις δεκαετίες- οι Έλληνες κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Μέχρι που το 1988 (λίγο πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας) σε ένα ταξίδι του τότε πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη στην Αυστραλία προπηλακίστηκε άγρια από μαϊμού «Μακεδόνες» (σκοπιανούς) που ζούσαν εκεί. Οι Έλληνες ξύπνησαν έστω και αργά, έστω και προσωρινά, παγκόσμια συλλαλητήρια του Ελληνισμού για την μία και μοναδική Μακεδονία μας, μποϊκοτάζ στις χώρες που προωθούσαν την ανεξάρτητη Μακεδονία, αφόρητες πιέσεις παντού.

Και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα της κρίσεως, η ώρα της νίκης απέναντι στο κομμουνιστικό μόρφωμα, στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1993 όπου θα αποφασίζεται με ποιο όνομα θα  αναγνωρίζονταν τα Σκόπια από τη διεθνή κοινότητα, ο «από μηχανής θεός» (λέγε με Μητσοτάκη) αντί να προτείνει μία ονομασία που δεν θα περιλάμβανε τον όρο Μακεδονία όπως είχε κανονιστεί, πρότεινε το….. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της…. Μακεδονίας! Βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών -μιας και περιλάμβανε τον αλυτρωτικό όρο Μακεδονία.

Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης ο πρεσβύτερος είπε για το όνομα (δείχνοντας τις προθέσεις του): «Σε δέκα χρόνια δεν θα ασχολείται κανείς με την ονομασία των Σκοπίων».

Τελικά πέρασαν 25 χρόνια και το μακεδονικό ζήτημα δεν ξεχάστηκε, και χρειάστηκε ολόκληρη μεθόδευση, σκευωρία και η μέθοδος της σαλαμοποίησης για να υπογραφεί η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στο 80+% του Ελληνικού λαού από τους απογόνους των κομιτατζήδων, σε αγαστή συνεργασία με κάποιους άλλους κομιτατζήδες με μανδύα πατριώτη, οι οποίοι και υποσχέθηκαν να την σεβαστούν!!!

Και φτάσαμε στο 2021 όπου βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως βόρεια Μακεδονία να προβάλει όχι η Ελλάδα των «δεξιών» Μητσοτάκη και Δένδια, αλλά η….. Βουλγαρία. Αντιθέτως η Ελλάδα πρωτοστατεί στο να πείσει τη Βουλγαρία στην άρση του βέτο!!!

Παρεμπιπτόντως το βέτο (για γεωπολιτικούς λόγους) της Βουλγαρίας αφορά το γεγονός ότι σε αυτή τη συμφωνία «κελεπούρι» για τη Μακεδονία μας, οι σκοπιανοί δικαιωματικά μπορούν να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», η γλώσσα τους «μακεδονική», καθώς και ότι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αυτό που θα έπρεπε να είναι το ιερό καθήκον του ελληνικού κράτους, να το πράττουν οι Βούλγαροι (για τους δικούς τους λόγους).

Αποτυχία 2η: Κυπριακό

Από τους αγώνες για ένωση με τη μητέρα Ελλάδα της δεκαετίας του 1950 και 1960, τον απελευθερωτικό – ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ του Γρίβα Διγενή, την επιθυμία του 95% και πλέον των ελληνοκυπρίων αλλά και των τουρκοκυπρίων για ένωση με την Ελλάδα καταλήξαμε σε ένα… “ανεξάρτητο” κράτος, την τραγική απόφαση και απομάκρυνση της Ελληνικής Μεραρχίας (κατόπιν αφόρητων πιέσεων και απειλών) από την μεγαλόνησο, την τουρκική εισβολή- μετά από “πρόσκληση” του Μακαρίου το 1974, και την κατοχή έκτοτε του 40% του Κυπριακού εδάφους.

Από τότε η κατάσταση βαίνει όλο και προς το χειρότερο. Η πλειονότητα των 1.619 Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων παραμένουν αγνοούμενοι στα αζήτητα. Αυτό και μόνον αρκούσε για να βρίσκεται η Τουρκία με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά τον πακτωλό χρημάτων που εισπράττει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

Το ψευδοκράτος λειτουργεί κανονικότατα υπό τη σκέπη της Τουρκίας business, τουρισμός, real estate! Το ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στη eurovision, τους ολυμπιακούς αγώνες ή το Μουντιάλ μάλλον δεν πρέπει να θεωρείται και επιτυχία εκ μέρους της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος!

Είναι δε τόσος ο ενδοτισμός των Ελλαδιτών- Ελληνοκυπρίων πολιτικών, όπου η διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν, το οποίο καταψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, αυτή τη στιγμή, εντελώς νταϊλίδικα να είναι η γραμμή μας!

Είναι δε τέτοια η βαρύτητα των διπλωμάτων και πολιτικών μας, πόσο δε μάλλον η εξωτερική μας πολιτική, όπου οι Τούρκοι ξεκίνησαν το άνοιγμα της Αμμοχώστου γράφοντας μας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!

Αποτυχία 3η: Βορειοηπειρωτικό

Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, η εκ των νικητών Ελλάς παρέδωσε στα νύχια του πρότυπου για τους συγχωρεμένος Γλέζο και Θεοδωράκη αιμοσταγούς κομμουνιστή δικτάτορα Χότζα, τους ήρωες αδερφούς Βορειοηπειρώτες. Προσπάθησε δε να κρατήσει τα προσχήματα με το να μην άρει το εμπόλεμο με την Αλβανία.

Με την πτώση του κομμουνιστικού “παραδείσου” της Αλβανίας, η Ελληνική εξωτερική πολιτική αντί να έχει εκπονήσει, καταστρώσει και εκτελέσει ένα γεωπολιτικό σχέδιο αναζωογόνησης του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, καθώς και την ανεύρεση και τιμητική ταφή μέχρις ενός των ηρωικών Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πατρίδος, ηρωικά μαχόμενοι στα βουνά της Ηπείρου άνοιξε ανεξέλεγκτα τα σύνορα. Αποτέλεσμα ήταν να “αδειάσει” η Βόρειος Ήπειρος και να έρθουν  οι Βορειοηπειρώτες μαζί με τις ορδές των ρακένδυτων Αλβανών στην Ελλάδα, όπου και εδώ τους αντιμετωπίζαμε όλους ως σκλάβους!

Τα χρόνια πέρασαν, η Βόρειος Ήπειρος ερημώθηκε, ολόκληρες ελληνικές περιοχές όπως η Χιμάρα δεν υπάγονται από τους Αλβανούς στις μειονοτικές! Αργά αλλά σταθερά ελληνικές περιοχές επικοίζονται από αλλοεθνείς, αλλόθρησκους μουσουλμάνους Αλβανούς και όχι μόνον (οι Αφγανοί πρόσφυγες που κατέφθασαν στην Αλβανία τον Αύγουστο του 2021 μάλλον για τα βορειοηπειρωτικά χωριά προορίζονται).

Πριν ακόμη την πτώση του αλβανικού κομμουνιστικού “παραδείσου” το 1987 ο τότε υπουργός εξωτερικών και μετέπειτα πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έκανε μονομερώς άρση του εμπολέμου, δίχως να ζητήσει και να πάρει το παραμικρό αντάλλαγμα. Ούτε καν την ανεύρεση και τιμητική ταφή των Ελλήνων στρατιωτών.

Την συμφωνία που είχαμε υπογράψει για την ΑΟΖ με την Αλβανία πριν από μερικά χρόνια, την κατήργησαν μονομερώς κατόπιν παρότρυνσης της Τουρκίας οι Αλβανοί.

Η απόλυτη τουρκική επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία την έχει καταστήσει επαρχία της. Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο βορειοηπειρωτικό μετράει μόνο ήττες!

Αποτυχία 4η: Κοσσυφοπέδιο Σερβία

Η Ελλάς μαζί με την Κύπρο βρίσκονται συνεχώς υπό τη δαμόκλειο Σπάθη της αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Παρόλα αυτά όχι μόνον πρόδωσαν ένα έθνος με το οποίο μας συνδέουν πολλά, αλλά και από διπλωματικής γεωπολιτικής άποψης έβγαλαν τα μάτια τους με την αναγνώριση του Κοσσόβου ως ανεξάρτητου κράτους, ενός ακόμα μουσουλμανικού, φονταμενταλιστικού αλβανικού κράτους μαφιόζων, τζιχαντιστών, εμπόρων ναρκωτικών και λευκής σαρκός, ενός ακόμα προτεκτοράτου της Τουρκίας από το οποίο έχουμε μόνο να χάσουμε και τίποτα για να ωφεληθούμε. Και αυτό για να κάνουμε τα χατίρια των Πατρώνων μας και κυρίως της Γερμανίας. Αλήθεια αν αύριο η Σερβία ή άλλες χώρες αναγνωρίζουν την Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου επάνω στα πρότυπα του Κοσσόβου  εμείς θα πρέπει να κάνουμε τουμπεκί!

Αποτυχία 5η: Κουρδικό

Μετά τους ερασιτεχνικούς έως προδοτικούς χειρισμούς και την παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους το 1996 από την Ελληνική διπλωματία μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά από τους κούρδους, παρά το ότι από γεωπολιτικής άποψης είναι προς όφελός μας  η ύπαρξη συνεργασίας με το κακό σπυρί που βρίσκεται στον κώλο της Τουρκίας!

Αποτυχία 6η: Επέκταση χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Ήταν το 1994 όπου ψηφίστηκε στον ΟΗΕ το δικαίωμα των κρατών στο να επεκτείνουν τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Η Ελλάδα φοβήθηκε το τουρκικό casus belli ,κιότεψε, λουφάξει και δεν τόλμησε ποτέ να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της, βάσει του οποίου το Αιγαίο θα γινόταν και τυπικά μία Ελληνική λίμνη.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις τονίζουν με κάθε αφορμή ότι τα χωρικά ύδατα θα τα επεκτείνουν οπότε αυτές θελήσουν (δηλαδή ποτέ!), ασχέτως εάν οι Τούρκοι έχουν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στη Μαύρη θάλασσα καθώς και βορείως της Κύπρου!

27 χρόνια μετά 12 ναυτικά μίλια γιοκ!

Αποτυχία 7η: Ίμια

Το 1996 ο εξευτελισμός και η ήττα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα Ίμια ήταν η επισημοποίηση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Πλέον τα Ίμια επί της ουσίας είναι απροσπέλαστα για τους Έλληνες, ενώ δεκάδες άλλες νησίδες κάνουν τζιζ!

Η μη άσκηση του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ήταν το άνοιγμα της ταφόπλακα μετατροπής του μισού Αιγαίου σε διεκδικούμενη περιοχή, και τα Ίμια το κλείσιμο της.

Αποτυχία 8η: ΑΟΖ

Η μικρή και αδύναμη Κύπρος υπό την ηγεσία ενός μεγάλου άνδρα,του Τάσσου Παπαδόπουλου, θεσμοθέτησε ΑΟΖ, άρχισε έρευνες και προχωράει κανονικά στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, φυσικού αερίου καθώς και πετρελαίου. Οι δικές μας φοβισμένες μαριονέτες για χρόνια δεν τολμούσαν να ψελλίσουν λέξη για ΑΟΖ.

Και όταν όλες οι γειτονικές χώρες άρχισαν τις συμφωνίες μεταξύ τους, η Ελλάδα “αναγκάστηκε” να θεσπίσει ΑΟΖ με την Ιταλία, εκ νέου με την Αλβανία, καθώς και με την Αίγυπτο, “κουτσουρεμένες” κατά πολύ σε σχέση με το τι δικαιούμαστε. Για το Αιγαίο βέβαια ούτε λόγος! Ούτε με την Κύπρο δεν τολμάμε να κάνουμε συμφωνία.

Είναι δε τόσο τραγική η Ελληνική εξωτερική πολιτική, που στην περίπτωση της Λιβύης ενώ βάραγαν από παντού προειδοποιήσεις και καμπανάκια για σύναψη ΑΟΖ μαζί της, πριν το πράξουν οι Τούρκοι, εμείς κοιμόμασταν και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Αποτυχία 9η: Αγωγοί

Οι αγωγοί που διέρχονται από μία χώρα εξυπηρετούν δύο βασικούς άξονες: Οικονομικούς και γεωπολιτικούς. Για γεωπολιτικούς λόγους ακυρώσαμε διάφορες συμφωνίες για αγωγούς Ρωσικών συμφερόντων όπως τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και δώσαμε άδεια διέλευσης στον αγωγό TAP, έναν αγωγό ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τον πιο πιστό σύμμαχο της Τουρκίας, το τουρκόφωνο Αζερμπαϊτζάν, κάτι το οποίο γεωπολιτικά δεν μας εξυπηρετεί καθόλου ως χώρα.

Μήπως όμως ο αγωγός TAP μας εξυπηρετεί από οικονομικής άποψης; Έχουμε οικονομικά οφέλη;

Σε όλη τη γη όταν ένας αγωγός διέρχεται από μία χώρα συμβαίνουν δύο πράγματα ή έστω ένα εξ αυτών. Α) Η χώρα εισπράττει τέλη διέλευσης, ή Β) έχει εξόδους  ο αγωγός προκειμένου να προμηθεύεται και η χώρα διέλευσης φυσικό αέριο. Στην περίπτωση του αγωγού TAP η Ελλάδα δεν ωφελείται σε τίποτα από τα δύο, ούτε στην είσπραξη τελών διέλευσης, ούτε στην προμήθεια φυσικού αερίου.

Και όλα αυτά για να ικανοποιήσουμε γεωπολιτικές στρατηγικές άλλων, από τις οποίες εμείς δεν ωφελούμαστε καθόλου! Και επαναλαμβάνω, αν ψάξετε για ανταλλάγματα που ωφελούν τη χώρα δεν θα βρείτε πουθενά! Ούτε σε ζητήματα ψηφοφοριών, καθότι οι Αζέροι ψηφίζουν μόνο ότι είναι υπέρ και προς όφελος της Τουρκίας, δηλαδή εναντίον μας.

Αποτυχία 10η: Νοτιοανατολική Μεσόγειος

Με την Τουρκία χάνουμε παντού!

Αγία Σοφία; Έγινε τζάμι.

Αμμόχωστος; Την ανοίγουν δίχως αντίδραση.

Ερευνητικά σκάφη Τουρκίας; Μόνο στη Λίμνη Βουλιαγμένης δεν κατάφεραν να κάνουν έρευνες οι Τούρκοι!

ΑΟΖ; Αναφερθήκαμε πιο πριν.

Συρία; Ήμασταν με τους ισλαμιστές και όχι με το νόμιμο καθεστώς Άσαντ, το οποίο στο τέλος ξεπάτωσε το τζιχαντιστές, ενώ καθ΄όλη την διάρκεια του πολέμου ήταν η ασπίδα της μεγάλης Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Λιβύη; Και πάλι ήμασταν με τους φιλότουρκους ισλαμιστές, και όταν στο τέλος πήγαμε να αλλάξουμε πλευρά ήταν αργά!

Κύπρο; Αναφερθήκαμε πιο πριν.

Γκρίζες ζώνες; Ευτυχώς δεν έχει γκριζαριστεί ακόμα  ο Αργοσαρωνικός!

Αποτυχία 11η: Λαθρομεταναστευτικο

Καταφέραμε να γίνουμε το σουρωτήρι της Ευρώπης. Κάτι οι ιδεοληψίες, κάτι οι προδοσίες και οι πεμπτοφαλαγγίτες, καταφέραμε να έχουμε περισσότερους από 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μουσουλμάνοι σουνίτες (τρομακτική απειλή). Ένας στρατός στις υπηρεσίες του Ερντογάν, ένας ακόμη τεράστιος μουσουλμανικός θύλακας, πέραν του όλο και πιο ισχυρό μουσουλμανικού τόξου που μας περιβάλλει. Αλβανία, Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία πότε!) Κοσσυφοπέδιο, τμήμα της Βουλγαρίας, κοιλάδα του Πρέσεβο. Εκατομμύρια φανατικών μουσουλμάνων πλήρως χειραγωγημένων από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ κλπ., έτοιμους να μας κατασπαράξουν, είτε δημογραφικά, είτε διά των όπλων!

Αποτυχία 12η: Θρησκευτική επιρροή

Μέχρι και το οικουμενικό πατριαρχείο λειτουργεί σαν όργανο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και όχι της Ελλάδος, και εσχάτως και ως όργανο της παγκοσμιοποίησης. Και όλα αυτά διότι αδύναμο, περικυκλωμένο από τον προαιώνιο εχθρό κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ασκεί επιρροή. Εναντιώθηκε στη Ρωσία με τον αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας, εναντιώθηκε ακόμα και στην Ελλαδική εκκλησία για μία σειρά σοβαρών ζητημάτων. Προβαίνει σε ενέργειες η  οι οποίες μόνον καλό δεν κάνουν. Δημιούργησε νέα πατριαρχεία δίχως ποίμνιο, έσπασε άλλα πανίσχυρα σε μικρότερα όπως αυτό της Αμερικής. Πλέον στις διάφορες εκκλησιαστικές ψηφοφορίες επικρατεί η θέλησή του οικουμενικού Πατριάρχη.

Όλο και περισσότεροι πατριάρχες, νέων ανυπόληπτων  πατριαρχείων, θιασώτες τις χειρότερες πτυχής του οικουμενισμού, της πανθρησκείας και της αντιχριστιανικής παγκοσμιοποίησης.

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να παίξει κανένα ρόλο στις αλλαγές που έγιναν η εξελίσσονται σε Ιεροσόλυμα, Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη, παρότι εκεί υπάρχουν 4 πανίσχυρα ελληνορθόδοξα όχι απλά ορθόδοξα πατριαρχεία, σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία είναι πρωταγωνιστικός παίκτης (θετικώς ή αρνητικός δεν έχει σημασία).

Αποτυχία 13η: Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα  μέλη της ευρωπαϊκής Ένωσης – 10ο  μέλος το 1981-, παρόλα αυτά η επιρροή της εντός αυτής είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή. Μόνο κάτι ευχολόγια, άντε και κανένα μπράβο και ως εκεί.

Όταν η Ελλάδα εισήχθη το 1981 στην τότε ΕΟΚ, η οποία ήταν μία αποκλειστική οικονομική κοινότητα με οφέλη για τα μέλη της, όλοι πανηγύριζαν.

Δεν πίστευαν ότι 40 χρόνια μετά, θα είχε μεταμορφωθεί σε ένα μόρφωμα, ένα έκτρωμα που διοικείται από μία δράκα τυράννων που δεν λαμβάνουν κανέναν υπόψιν τους (στην κομισιόν αναφέρομαι), ούτε καν την ευρωβουλή και τους ευρωβουλευτές, η οποία λόγω των συμφωνιών Μάαστριχτ, Λισσαβόνας, Δουβλίνου 1 και 2 μας καθοδηγεί σε όλα τα ζητήματα.

Στο δε οικονομικό κομμάτι, για το οποίο και εισήλθαμε στην τότε ΕΟΚ, μετά από 40 χρόνια τι έχουμε; Αποβιομηχάνιση, τεράστια χρέη, όχι αυτάρκεια, εξάρτηση, λαθρομετανάστευση, υπογεννητικότητα και όχι ελεύθερη βούληση. Και μην πει κανείς ότι δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτα για αυτό.

Η Γερμανία που μας επιβάλλει το κλείσιμο όλων των μονάδων παραγωγής ρεύματος από λιγνίτη τάχαμου για λόγους αντιρρυπαντικής και πράσινης ανάπτυξης κατασκευάζει νέα εργοστάσια που λειτουργούν με…. λιγνίτη!

Στο λαθρομεταναστευτικό ότι δήθεν είναι κοινή γραμμή η διαχείριση του, καταρρίπτεται από τις απαρέγκλιτες θέσεις των χωρών του Βίσεγκραντ (Πολωνία- Τσεχία- Ουγγαρία- κλπ.), αλλά και άλλων χωρών όπως η Βουλγαρία ή η Δανία οι οποίες βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα των διαφόρων λεσχών (λέγε με bilderberg), ή των διαφόρων αποτυχημένων χαρτογιακάδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόλις αυτές τις ημέρες παραδόθηκε στη Σάμο το ολοκαίνουργιο hotspot και ακολουθούν άλλα πέντε στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Οι υποσχέσεις ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και τα σύνορα της Ευρώπης διαψεύδονται πανηγυρικά. Θα είμαστε ο αποθηκευτικός χώρος των λάθρο της Ευρώπης.

Ούτε τα προϊόντα μας δεν μπορούμε να προστατεύσουμε. Άλλες χώρες που μας επιβάλλουν το ελεύθερο εμπόριο για τα προϊόντα τους, φορολογούν εισαγόμενα προϊόντα στις δικές τους χώρες προκειμένου να προστατεύσουν τα δικά τους!

Δυστυχώς όπως προείπαμε είμαστε οι πλέον μπόσικοι, χειραγωγούμενοι και ελεγχόμενοι της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτυχία 14η: ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί ή πιο σωστά Μπίζνες Καλά Οργανωμένες)

Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος των ΜΚΟ έχει αντικαταστήσει το επίσημο κράτος σε όλους τους τομείς. Αποκορύφωμα το 2015, όπου οι ΜΚΟ, ως ανέγγιχτες ιερές αγελάδες πρωταγωνίστησαν στην είσοδο, παράνομη διακίνηση στη χώρα μας άνω του 1.000.000 λαθρομεταναστών, λειτουργώντας όχι ως ανθρωπιστές, αλλά ως λαθροδιακινητές (πάντα με το “αζημίωτο”). Έχοντας ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό στις υπηρεσίες τους (ποιος μπορεί να ξεχάσει τα παραδουλευτριλίκια των Ενόπλων Δυνάμεων), συγγενείς πολιτικών, ή και οι ίδιοι οι πολιτικοί να είναι μέλη αυτών των ΜΚΟ, κατασπαταλούσαν μυστικά και φανερά κονδύλια για να γεμίσουν τους προσωπικούς τραπεζικούς  τους λογαριασμούς.

Αποτυχία 15η: Ουκρανικό

Λειτουργώντας σαν ουρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, κόντρα ακόμα και στην Ελληνική ομογένεια της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας πήραμε θέση υπέρ της “ναζιστοκρατούμενης” Ουκρανίας, η οποία εξοπλίζει και εξοπλίζεται με τουρκικά οπλικά συστήματα, κόντρα στη Ρωσία, αντί να τηρήσουμε μία επιμελώς ουδέτερη διπλωματική στάση.

Η συνεχής τακτική του ότι προσφέρουμε τα πάντα χωρίς ανταλλάγματα και είμαστε ικανοποιημένοι απλά και μόνο με ένα μπράβο, ο φόβος να υψώσουμε ανάστημα για όσα δικαιούμαστε, θυμίζει πόρνες που δεν μπορούν να διαλέξουν ούτε νταβατζή, διότι αυτούς που διάλεξε η Ελλάδα δεν της δίνουν ούτε τα ποσοστά που δικαιούται για τις πολύ “kinky” υπηρεσίες που προσφέρει.

Κρίμα για ένα γένος που στο παρελθόν τα έβαλε με πανίσχυρες αυτοκρατορίες δίχως να λογίζει αν μπορεί, αλλά αν και τι πρέπει!

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, με τους ανέμους που ακολουθούμε μετά την προστασία της Μακεδονίας μας, τις κουτσουρεμένες ΑΟΖ, ετοιμαζόμαστε για πλήρη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας, δυο κράτη στην Κύπρο, επιπλέον λαθρομετανάστες στη γη μας και μάλιστα με νόμιμο τρόπο (μόνο το 2020 δεχτήκαμε “νόμιμα” 29.000 Αφγανούς). O στρατός μας θα διαθέτει τα οπλικά του συστήματα που τόσο τα έχει ανάγκη η άμυνα της χώρας, στην ισλαμική Σαουδική Αραβία (που δεν ξέρει τι έχει) τα λίγα F-16 που βρίσκονται σε πτητική κατάσταση θα φυλάνε τον εναέριο χώρο της… “Βόρειας Μακεδονίας” (φτου σας!). Oι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως παραδουλεύτρες λαθρό και ΜΚΟ, η μόνοκαλλιεργική οικονομία μας που βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, θα είναι όμηρος της κάθε φυτευτής πανδημίας, αλλά επειδή όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λένε τις ιδέες copy-paste προπαγανδιστικές ειδήσεις θα έχετε την εντύπωση ότι μόνο εσείς δεν τα φέρνετε βόλτα, ότι μόνο εσείς βλέπετε την πατρίδα να σκυλεύεται (αν και από το πολύ σανό μπορεί να πειστείτε περί του αντιθέτου).

ΥΓ1. Δεν πρόλαβα να τελειώσω το άρθρο και επιβεβαιώθηκα πλήρως για τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ένας νεοταξίτης του αισχίστου είδους βρέθηκε αγκαζέ με τον Ερντογάν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους στα εγκαίνια του… “Τουρκικού σπιτιού”, στέλνοντας όλους τους αδαείς ορθόδοξους αδιάβαστους.

Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πριν από λίγα χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκεκλημένος του Τούρκου προέδρου της Coca-Cola την 29η Οκτωβρίου ευχήθηκε για την εθνική εορτή…. της Τουρκίας που είναι εκείνη την ημέρα!

ΥΓ2. Κάποιοι πήγαν να δικαιολογήσουν αυτή την προδοτική ενέργεια εκ μέρους του “Ελπιδοφόρου” λέγοντας ότι είναι μέσα στα καθήκοντά του Οικουμενικού Πατριαρχείου εφόσον θέλει να λέγεται οικουμενικό. Ρε άσχετοι το Οικουμενικό αφορά τους ορθόδοξους χριστιανούς, αν και με τις ενέργειές τους στο τέλος δεν πρόκειται να του μείνουν καθόλου ορθόδοξοι και θα πρέπει να αρκεστεί σε νεοταξίτες, άθεους και Τούρκους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΥΓ3. Τα “Rafale”και οι “Belharra” , αλλά και κάθε οπλικό σύστημα έχει αξία μόνον αν έχεις τα κότσια να τα χρησιμοποιήσεις όταν και που πρέπει!