Ενώ το Μαξίμου παραζαλισμένο παρακολουθεί τις χαμηλές πτήσεις που καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το κόμμα της ΝΔ, ανακοινώνει εκλογές για τις 21 Μαΐου 2023!

Διαπιστώνοντας πως όσο καθυστερούσε την προσφυγή του λαού στις κάλπες, τόσο χαμήλωναν τα εκλογικά ποσοστά, με τον κίνδυνο να ελλοχεύει, ώστε να βρεθεί η ΝΔ δεύτερο κόμμα!

Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλη αυτήν την 4ετία που κυβέρνησε η ΝΔ, η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολιτεύσεως, να βρίσκεται σταθερά στα ίδια χαμηλά ποσοστά, αδυνατώντας να αλιεύσει οφέλη από τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Κι αν βρεθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές του Μαΐου, θα το οφείλει στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στο Σύστημα τις απλής αναλογικής!    

Στο Μαξίμου λοιπόν έχουν αφήσει κατά μέρος την αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές και συμβιβάζονται με το να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και στις επαναληπτικές του Ιουλίου να βγάλει αυτοδυναμία, έστω και με 151-153 έδρες!

Όμως αυτό το σενάριο είναι ονείρωξη του προσωρινού ενοίκου του Μαξίμου, αλλά και της ΝΔ, αφού ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατατρομοκράτησε, του στέρησε την ελευθερία, του στέρησε το δικαίωμα στη ζωή, του στέρησε το δικαίωμα εκπλήρωσης των θρησκευτικών του δικαιωμάτων, και στο τέλος τον “σκότωσε”!

Ο προσωρινός ένοικος του Μαξίμου δεν ακούει από ότι φαίνεται, τα όσα του μεταφέρουν συνένοχοι της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής κατά του λαού και της Πατρίδας, όπως ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης (και οι δυο   Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας), η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, καθώς και άλλοι! Οι μετέχοντας Υπουργοί σε μαζώξεις εναπομεινάντων  πιστών Νεοδημοκρατών  και οι οποίοι εισπράττουν τα έντονα παράπονά τους, τη διαμαρτυρία τους και σε πολλές περιπτώσεις δοκιμάζουν και την οργή τους!

Τώρα, γιατί αυτοί οι πιστοί Νεοδημοκράτες, παραμένουν πιστοί στα ορφανά του Σημίτη και του Θεοδωράκη, είναι γιατί όπως ισχυρίζονται δεν μπορούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ! Μα ποιος τους το ζήτησε αυτό;

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ ίσου ανθελληνικά – αντεθνικά κόμματα…

Θα μου πείτε βαρύς ο παραπάνω χαρακτηρισμός;

Θα προσπαθήσω να σας το αιτιολογήσω, πέραν από την προδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” την οποία ψήφισαν στη Βουλή 145 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 8 ορφανά της δεξιάς και του διεθνιστικού “Ποταμιού”! Μια προδοτική Συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα, η οποία θα καταγγελλόταν από τη ΝΔ όταν γινόταν κυβέρνηση, με τροποποίηση της Συμφωνίας και θέσεως βέτο στην ΕΕ για την επιδιωκόμενη είσοδο σε αυτήν του κράτους των Σκοπίων! Αντί αυτών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ισχυροποίησε περαιτέρω και επέτρεψε την αρχή ενταξιακών συζητήσεων μεταξύ ΕΕ και Σκοπίων!

Ούτε βέβαια θα σας αναφέρω για πολλοστή φορά, την συνεχιζόμενη προδοτική στάση της κυβερνήσεως Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μετατρέποντας σε γκέτο νησιά μας του Αιγαίου, το κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλες πόλεις της Ηπειρωτικής Ελλάδος! Σε συνέχεια της προδοτικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και σήμερα ανταγωνίζεται με τη ΝΔ για ποιο από τα δυο κόμματα αγαπούν περισσότερο αυτούς τους παράνομους μετανάστες (στην πλειοψηφία τους. Βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Βίτσα και Μπαλαούρα)!

Θα σταθώ όμως σήμερα σε “φρέσκα κουλούρια” που λέει κι ο λαός μας!

Ο πολύ-ιδιοκτήτης μεγάλης ακίνητης περιουσίας, το πλέον ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, του πάλαι ποτέ 3%, σημερινός Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να προωθηθεί στην ΕΕ ψήφισμα που να απαγορεύει στην ΕΕ την χρηματοδότηση κατασκευής φράχτη στα εξωτερικά της σύνορα! Δηλαδή είναι υπέρ της μη συνέχισης περαιτέρω δημιουργίας φράχτη στον Έβρο, όταν πριν από 3 χρόνια βιώσαμε άπαντες την επιθετική επιχείρηση εισβολής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία!

Κάνοντας “Τούρκο” και τον “αριστερό” Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και ο οποίος – προσχηματικά και λόγω εκλογών – απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ την απομάκρυνση του κ. Παπαδημούλη!

Θεωρώντας ο κ. Θεοδωρικάκος ότι ο κ. Παπαδημούλης επιδιώκει να αφήσει απροστάτευτα τα σύνορα της χώρας μας, όπως ακριβώς όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μαζέψτε την Ντόρα Μπακογιάννη…

Βέβαια δεν ακούσαμε τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο να υπεραμύνεται και να υπερασπίζεται τα εθνικά θέματα από τις κακόβουλες τοποθετήσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και η οποία από την Κρήτη προσφάτως προέβαλε αντεθνικό αφήγημα, ισχυριζόμενη πως:

  • Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται. Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη!
  • Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ…  Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο…

Τυχαία βγήκε και έκανε αυτές τις δηλώσεις η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (Βουλευτής Χανίων και Πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής για την “ανάπτυξη της Θράκης”), αμέσως μετά το διπλό καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία με τους χιλιάδες νεκρούς και την ολέθρια οικονομική καταστροφή της γείτονας χώρας;

Τυχαία ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε ευχές στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια για την 25η Μαρτίου;

Δηλαδή τι ακριβώς ευχήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ; Πώς καλά έκαναν οι Έλληνες και έσφαξαν (λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι) τους ομοεθνείς του; Από πότε η Τουρκία έγινε πολιτισμένη χώρα;

Μα γι΄ αυτό θα σας εξηγήσω παρακάτω, αφού πρώτα σας επισημάνω, πως δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη να μας πει το ίδιο παραμύθι με άλλα λόγια:

«Η Τουρκία έχει ακρογιαλιές πολλών χιλιομέτρων και έχει και δικαίωμα στο Αιγαίο»! Άρα η συμμαχική κυβέρνηση μετά τις εκλογές πρέπει να προχωρήσει στην συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος!

Θα τις προτείναμε, κατ΄ αυτόν τον τρόπο να μοιράσει τα χωράφια και την ακίνητη περιουσία της φαμίλιας της! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, οι οποίοι την έχουν ποτίσει με τόνους αίματος για να μπορεί εκείνη ελεύθερα να ισχυρίζεται όσα αντεθνικά ισχυρίζεται!  

Κ. Μητσοτάκης: Η Κύπρος κείται μακράν…

Επανερχόμενος όμως στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και ο οποίος διαπιστώνει από την επιστολή που του έστειλε ο Τούρκος ομόλογός του, ότι η Τουρκία “τείνει χείρα φιλίας προς την Ελλάδα”, θεωρώντας πως τα ελληνοτουρκικά μπαίνουν σε άλλη τροχιά, να του απαντήσουμε, πως είτε μας θεωρεί αφελείς, ή χαμηλής διανόησης!

Βάζοντας η κυβέρνηση το προπύργιο της προπαγάνδας της στα ΜΜΕ, το “Πρώτο Θέμα” να αιτιολογήσει το κυβερνητικό αφήγημα επειδή το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε παραβιάσεις και υπερπτήσεις στον εναέριο χώρο μας! Μα για τόσο βλάκες θεωρούν τον ελληνικό λαό;

Όταν πρόσφατα ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, μας αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπέρ της διακοπής των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για να ηρεμήσουν οι Τούρκοι;

Επαναλαμβάνοντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το “η Κύπρος κείται μακράν”, ρήση που μεταχειρίστηκε ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, δίνοντας ασυλία στην Τουρκία, επιτρέποντας στους Αμερικανούς τη στήριξη του “Αττίλα 2” στην Μεγαλόνησο!

Και είναι απορίας άξιο, γιατί ο Νίκος Δένδιας στη Σύνοδο των Επικεφαλής Αποστολών Εξωτερικού της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2022, ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν αναφέρθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν υπάρχει το τηλεοπτικό ντοκουμέντο εκείνης της εποχής που τον διαψεύδει, λέγοντας επιπρόσθετα:

«…πρέπει να πω ότι η Ελλάδα ουδέποτε απεκδύθηκε ή δύναται να απεκδυθεί των ευθυνών της απέναντι στην Κύπρο. Καμιά φορά ακούγεται ως ψίθυρος στο περιθώριο. Η Κύπρος κείται μακράν. Θα μου επιτρέψετε να σας πω καθαρά, δεν προσυπογράφω καθόλου αυτή την αντίληψη»!

Θα θέλαμε να ξέραμε, άλλη εξωτερική πολιτική ασκεί ο Πρωθυπουργός κι άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας;

Βέβαια για τις αντεθνικές θέσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για τη συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, δεν ακούσαμε κάποια τοποθέτηση από το ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είδαμε κάποια αντίδραση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως!

Γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν απόλυτα στη μοιρασιά του ελληνικού ορυκτού μας πλούτου στις ελληνικές θάλασσες!

Αφού ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι Αντιπρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής για την “ανάπτυξη της Θράκης” μας. Αφού Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Κατρούγκαλος είναι “τρόφιμοι” του  Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με τις περίεργες θέσεις περί των εθνικών θεμάτων! Σημειώνοντας, πως το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι συμβουλευτικό όργανο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Πώς αλλιώς λοιπόν λέγεται αυτή η σύμπλευση, εκτός από ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Η συγκυβέρνηση θα ξεπουλήσει την Ελλάδα…

Δυο χρόνια τώρα γράφω πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι τέτοιες που μετά τις εκλογές δεν θα μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση δυο – τριών κομμάτων! Εξελίξεις που προετοιμάζονται από το διεθνή παράγοντα, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας!

Σας είχα ενημερώσει από τις 15 Αυγούστου 2021 πως “Έρχεται η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών κοινοβουλευτικών κομμάτων”, αλλά και στις 2 Φεβρουαρίου 2022 σας ενημέρωνα ότι οι Βρυξέλλες θέλουν για Οικουμενικό Πρωθυπουργό τον εκλεκτό τους Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά!

Ο οποίος με την όποια εμπλοκή του στο Qatar Gate “έκαψε” την πιθανή υποψηφιότητά του και έτσι σήμερα οι Βρυξέλλες προβάλλουν κοστούμι Οικονομικού Πρωθυπουργού στον Γιάννη Στουρνάρα, πρώην Υπουργό Οικονομικών και σημερινό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν είναι ελληνική!

Σας είχα πρόσφατα ενημερώσει, πως οι ΗΠΑ θέλουν για Πρωθυπουργό Οικουμενικής κυβέρνησης τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά!

Άλλωστε το πρόσφατο σουλάτσο στην Αθήνα του Αντώνη Σαμαρά με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τζούνη, αυτό ακριβώς σηματοδότησε!

Έτσι δεν θα μπορούσαν να μην χτυπήσουν τα τέλια στο πολιτικό σκηνικό, που από παρασκήνιο έγινε προσκήνιο!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να ηγηθεί συμμαχικής κυβερνήσεως, ως αποτέλεσμα των εκλογών που οσονούπω φτάνουν!

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σηκώνει το γάντι και να χαρακτηρίζει ως θεσμική ασέβεια την άρνησή του!

Αλλά στον χορό της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης μπήκε στην συνέχεια και ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να κατονομάσει το πρόσωπο που εκείνος θα πρότεινε για Πρωθυπουργό, λέγοντας:

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες»!

Αυτή η πολιτική παρέμβαση Λοβέρδου ήταν ξεκάθαρη υποστήριξη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γι΄ αυτό ανάγκασε την Χαριλάου Τρικούπη να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά της, σχολιάζοντας πως η τοποθέτηση Α. Λοβέρδου έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο!

Βέβαια ο Α. Λοβέρδος δεν έμεινε μόνο στην υποστήριξη του Κ. Μητσοτάκη! “Κάρφωσε” τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, και ικανοποιώντας μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του Κινήματος, που βλέπουν τα ποσοστά να παραμένουν χαμηλά και λίγο παραπάνω από όσα είχε λάβει το Κίνημα με την Φώφη Γεννηματά τον Ιούλιο του 2019 (18,1%), λέγοντας:

«Κατ΄ αρχάς το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης της χώρας»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τούτα και με τα άλλα, οι εκλογές έφτασαν! Η Ελλάδα είναι στα χέρια του ελληνικού λαού! Θα επιτρέψετε σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να μοιράσουν την Ελλάδα ξεπουλώντας τον πλούτο της;