Και όμως έγινε! Γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι Υγειονομικοί για την συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη αναστολή εργασίας των, έξω από την πρωθυπουργική οικία στον αριστοκρατικό Λυκαβηττό, οδηγήθηκαν με κλούβα στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων. Ή για κάποιες ώρες παραμονή τους εκεί ,χωρίς να ασχημονούν, χωρίς να εμποδίζουν, μόνο να διαμαρτύρονται κα εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος-εδώ μέχρι και συναθροίσεις αλλοδαπών επιτρέπονται, κατά την αντίληψη των δημοκρατικών κυβερνήσεων-!, εξελίχθηκε τελικά  σε σχηματισμό δικογραφίας και συνεπακόλουθη σύλληψή τους!

Κανείς όμως αρμόδιος δεν ήξερε τους λόγους .Μονότονα μόνο απαντούσαν πως εκτελούν εντολές. Δεν οδηγήθηκαν τελικά οι ηρωικοί Υγειονομικοί στο αυτόφωρο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η εκτελεστική εξουσία έκανε πίσω προς το παρόν!

Ποιος είναι όμως εκείνος που κινεί τα νήματα και οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο; Γιατί όλοι κρύφτηκαν και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη της δίωξης..;!

Ο «Μεγάλος αδελφός» είναι πίσω απ όλα …Η αχαλίνωτη και αδίστακτη εξουσία που ενοχλείται όταν την κριτικάρουν! Γιατί εκτός από ειρηνική διαμαρτυρία οι υγειονομικοί δεν έκαναν τίποτε το μεμπτό.

Επαναπρόσληψη ζητούσαν. Για να θρέψουν τις οικογένειές τους ! Ενοχλούσαν όμως !Τα πρωθυπουργικό κύρος …Γι αυτό και έπρεπε να διαπομπευθούν…Για να γίνουν ως εξιλαστήρια θύματα ,παράδειγμα προς αποφυγή..! Για να αποτρέψει στο μέλλον ο μεγάλος αδελφός την επανάληψη τέτοιων διαμαρτυριών! Είχε προηγηθεί βλέπετε και η διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του υπουργού Υγείας! Ενοχλήθηκε ο μεγάλος αδελφός!

Για αυτό συγκεντρώνει αόρατος όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Εκείνος συλλαμβάνει, εκείνος απαγγέλλει κατηγορίες …εκείνος θέλει ακόμη και να δικάσει.. Όλες οι εξουσίες σε έναν! Έναν αόρατο, αφού όλοι οι λοιποί «εκτελούν εντολές»!

Ο μεγάλος αδελφός  στοχοποιεί σαν τον κουκουλοφόρο  της κατοχής. που δεν τον βλέπει  και δεν τον ξέρει κανείς …και οι  λοιποί  εκτελούν !Θαυμάστε ,ανησυχήστε, αναρωτηθείτε τι μπορεί να συμβεί με τέτοια σχήματα..!

Αναρωτηθείτε όμως ,αν αυτό που ζήσαμε χτες έχει να κάνει με δημοκρατία ή είναι κάτι άλλο σκοτεινό, ελεεινό, προάγγελος πολλών κακών! Αναρωτηθείτε ,αν εφαρμόζεται το Σύνταγμα ,αν κατοχυρώνει ο πολίτης τα ατομικά του δικαιώματα ή αυτά απεμπολούνται και συνθλίβονται , όταν θίγεται «ο αφέντης »! Τοπίο ζοφερό.

Που γίνεται ακόμη χειρότερο , όταν  οι νεοέλληνες σε μια τέτοια αποφώλια ( αποκρουστική) κατάσταση  παραμένουν στο σύνολο τους απαθείς ,με τον «φραπέ στο χέρι»  και με την « αύρα της θάλασσας» στ αυτιά τους , αφού δεν  χτυπά τη πόρτα τους…   Έτσι ο μεγάλος αδελφός  χαμογελά χαιρέκακα , υποτονθορύζοντας (σιγοψιθυρίζοντας) …

«Σας έχω…»  Θλίψη και οργή συνάμα… Μας κάνει όμως αυθόρμητα να αναφωνήσουμε. «Οψόμεθα εις Φιλίππους…» !

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

* Ο Ηλίας  Ν. Ηλιακόπουλος  είναι Δρ. Νομικής , δικηγόρος  και δραστηριοποιείται  στον χώρο της Θράκης