Εθνικό πένθος, τριήμερο μάλιστα. Εν μέσω δε και της προεκλογικής περιόδου. Όλα πολύ βολικά και για πολλούς. Για την ΝΔ που έστω και για 3 ημέρες δεν θα έχει αντιπολίτευση.  
 
Για την πάσης φύσεως αριστερά που λόγω έλλειψης πολιτικών προτάσεων, θυμάται τον πραγματικό της χαρακτήρα και διοργανώνει πορείες “αλληλεγγύης”, σπάζοντας την περιουσία του κοσμάκη.

Βολική για τους διακινητές που πέτυχαν τον σκοπό τους, να έχουν δηλαδή μια “ανθρωπιστική κρίση” και να ανοίξουν νέα δίοδο για τους” πρόσφυγες ” από την Αφρική, μετά την πόρτα που έφαγαν από την Μελόνι.

Βολική επίσης, για τους επαγγελματίες διασώστες και τις ΜΚΟ που βρήκαν νέο υποκείμενο για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που παίρνουν.

Βολική και για την Τουρκία, ώστε να κατηγορεί την Ελλάδα, ότι δεν είναι ” απάνθρωπη” μόνο στον Έβρο και το Αιγαίο, αλλά παντού.

Αυτοί λοιπόν, μια χαρά βολεύτηκαν με το πενθος ,το τριήμερο. Όπως βολεύονται, χρόνια τώρα, με την αντικατάσταση πληθυσμού ή κατά το πολιτικώς ορθότερο , μετανάστευση. Νόμιμη,παράνομη, ολίγον παράνομη (παράτυπη) μια χαρά τους χρησιμεύει αυτή.

Για το φιλελεύθερο σύστημα, το οποίο έτσι βρίσκει φθηνά εργατικά χέρια και δημιουργεί έναν πολτό καταναλωτών, χωρίς ταυτότητα, αλλά μόνο με ανάγκες.

Για την αριστερά που ψάχνει με αγωνία ένα νέο προλεταριάτο και ένα ένα νέο ιδεολογικό αφήγημα, τον δικαιωματισμό.

Για τους διακινητές που βλέπουν τις μπίζνες τους να εκτοξεύονται με κάθε νεκρό και τις ΜΚΟ που λαμβάνουν χρήμα για το κάθε κεφάλι… αναξιοπαθούντα.

Ο μόνος που ούτε κερδίζει, ούτε ελπίζει και ούτε έχει να πενθήσει κάτι από το ναυάγιο στην Πύλο είναι ο Έλληνας πολίτης. Αυτός, μόνο να χάσει έχει καθώς, κάθε τέτοιο γεγονός φέρνει περισσότερα προβλήματα στη ζωή του.

Περισσότερη βία, περισσότερα γκέτο, μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής του ,της περιουσίας του και ,κυρίως, περισσότερους κινδύνους για το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του.

Ας κρατήσουν οι χοροί γύρω από τους νεκρούς. Γιατί χορεύουν από τη χαρά τους, όσοι δήθεν κλαίνε σήμερα, βλέποντας τα κέρδη που θα έχουν.

Ο Έλληνας, αντίθετα, έχει να πενθήσει πολλά στην καθημερινότητα του. Τα θύματα της εγκληματικότητας, τους βιασμούς, τους νεκρούς από τα ναρκωτικά.

Έχει να πενθήσει για την αδιαφορία του κράτους προς τα προβλήματα του, καθώς το βλέπει να ασχολείται με κάθε και όποιον άλλον, εκτός από αυτόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Ιωάννα Καραδήμα είναι υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Μέτωπο