Όταν η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε όλη τη χώρα. Όταν γειτονιές, πόλεις και χωριά έχουν αφεθεί να γίνουν γκέτο ανομίας. Όταν η αστυνομία δεν φτάνει, έχει ελλείψεις προσωπικού, μέσων και εκπαίδευσης.

Τότε είναι επόμενο να υπάρχουν περιστατικά σαν αυτό της Θεσσαλονίκης αλλά και ο πολίτης να αισθάνεται μόνος του απέναντι στη βία κάθε λογής εγκληματία. Αυτό που δεν είναι και δεν πρέπει να είναι φυσιολογικό, είναι να εκμεταλλεύεται η αριστερά κάθε κοινωνικό φαινόμενο και να δημιουργεί επεισόδια και βία.

Αλλά ίσως αυτό να συμφέρει προεκλογικά όσους θέλουν να κάνουν επαναστατική γυμναστική και εκείνους που θυμούνται τον νόμο, όταν και όποτε τους συμφέρει.

Δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα στην προστασία της περιουσίας του έχει ο κάθε άνθρωπος, όχι μόνο οι υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες.

Αυτό συμβαίνει και σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Αττικής και ειδικά στο Μενίδι. Στο Μενίδι, που έχει φτάσει να πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων σαν ένα γκέτο εγκλήματος, ναρκωτικών, βίας και παρανομίας.

Γιατί; Γιατί έτσι το θέλησαν οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων δεκαετιών, οι οποίες θέλουν “ελεγχόμενους” χώρους εγκλήματος. Αδιαφορώντας για την γνώμη των κατοίκων, αδιαφορώντας για τη ζωή και την περιουσία τους.

Δικαίωμα έχει ο κάθε άνθρωπος που δεν θέλει να ζει με τον φόβο της ληστείας στο σπίτι του. Δικαίωμα έχει η μάνα να μην φοβάται για το αν και πως θα γυρίσει το παιδί της στο σπίτι.

Δικαίωμα έχει η γυναίκα να μην φοβάται να κυκλοφορεί μόνη στη γειτονιά της. Δικαίωμα έχει ο επαγγελματίας να μην φοβάται να δει το μαγαζί του λεηλατημένο. Αυτά τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Μενιδίου, αλλά και πόλης με ανάλογα προβλήματα, δεν τα σέβονται. Ποίοι;

Τα συμφέροντα που κερδίζουν από το παράνομο χρήμα. Η αριστερά που θέλει ένα στρατό «μπαχαλάκηδων». Οι επαγγελματίες κομματάρχες που θέλουν ένα στρατό εξαγοράσιμων ψηφοφόρων.

Γιατί το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι πρωτίστως πολιτικό. Και μόνο πολιτικά θα λυθεί από τους πολίτες που θα βάλλουν τις παραπάνω καταστάσεις στον κάλαθο των πολιτικών αχρήστων.

Η κοινωνία, οι Έλληνες, θέλουν το αυτονόητο. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα. Ένα τέλος στα δήθεν άβατα και τα γκέτο παρανομίας. Δικαίωμα στη προστασία της ζωής και της περιουσίας.

Στο χέρι μας είναι να το κερδίσουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Ιωάννα Καραδήμα είναι υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες