Οι εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών δεν θα έπρεπε να έχουν έναν αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα.

Αντίθετα θα όφειλαν να έχουν ως προτεραιότητα τα τοπικά και  κοινωνικά ζητήματα της κάθε περιοχής και ο πολίτης να αναδεικνύει τις τοπικές κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν καλύτερα να λύσουν αυτά τα προβλήματα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση όμως έχει γίνει ένα ακόμα πεδίο δράσης των κομματικών συμφερόντων και των κατά τόπους  εκφραστών των κομμάτων εξουσίας.

Χέρι χέρι με αυτούς πηγαίνουν και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τα κονδύλια, τις επιδοτήσεις και με τις απευθείας αναθέσεις δημιουργούν τη μη αποτελεσματικότητα της τοπικής εξουσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έχουν λοιπόν έναν σαφή πολιτικό χαρακτήρα και έτσι θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει και ο Έλληνας μπροστά στις κάλπες.

Σε αυτές τις κάλπες οφείλει να τιμωρηθεί η αλαζονεία της κυβέρνησης της ΝΔ που άφησε την χώρα να καεί, να πλημμυρίσει και να καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι του φυσικού πλούτου και μαζί με αυτό ο παραγωγικός ιστός, οι περιουσίες και οι ζωές χιλιάδων πολιτών.

Η κοινωνία έχει την ευκαιρία να τιμωρήσει την ακρίβεια των κερδοσκόπων , των αλυσίδων και των πολυεθνικών που αυτή η κυβέρνηση, αφήνει ανεξέλεγκτα να ρυθμίζουν τις τιμές.

Ο Έλληνας έχει επίσης, με την ψήφο του , το δικαίωμα να θυμηθεί τα έργα που δεν έγιναν, τα έργα που αποδείχθηκαν προβληματικά και τα εκατομμύρια που χάθηκαν σε τσέπες ημέτερων για αυτά.

Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα νέα χαράτσια στα ακίνητα μέσω των υποχρεωτικών ασφαλίστρων σε αυτά.

Πάνω από όλα όμως ο πολίτης, με την ψήφο του, μπορεί να πάρει θέση για το θέμα της ασφάλειας που δεν υπάρχει.

Να τοποθετηθεί για την εγκληματικότητα που καθημερινά και σε όλες τις μορφές της , συνοδεύει τη ζωή του.

Την έλλειψη αστυνόμευσης, τις ληστείες, τους βιασμούς, τις δολοφονίες και τις συμμορίες. Τα γκέτο ανομίας, τη λαθροεισβολή , την αντικατάσταση πληθυσμού και τρόπου ζωής.

Ο Έλληνας μπορεί να τιμωρήσει τις ροές μεταναστών που αυξάνονται καθημερινά, την παροχή ιθαγένειας με εξετάσεις, τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, την υπογεννητικότητα που σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με τα επιδόματα, μόνο, στις «ευπαθείς ομάδες».

Ο κατάλογος με τα πολιτικά θέματα των εκλογών αυτών θα μπορούσε να συνεχιστεί και να είναι τεράστιος. Ας μείνουμε όμως σε αυτά και κυρίως στο μεταναστευτικό που δεν είναι θέμα των μεγάλων πόλεων αλλά αγγίζει πλέον, κάθε γειτονιά, χωριό και οικισμό.

Η ανάδειξη αυτού του προβλήματος από τους λίγους, δυστυχώς, πατριωτικούς συνδυασμούς και υποψηφίους, ας είναι το κριτήριο επιλογής τους από τους πολίτες που σκέφτονται πατριωτικά.

Ας είναι τα ποσοστά αυτών των συνδυασμών ένα χαστούκι στις πολιτικές αφελληνισμού, της εθνοτικής αντικατάστασης, της αλλοίωσης του τρόπου ζωής, του ξεπουλήματος της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.
Στις 8 Οκτωβρίου μπορείς να στείλεις μήνυμα, ισχυρό και Εθνικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*H Ιωάννα Καραδήμα είναι υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος στην Ανατολική Αττική με τον Συνδυασμό «Μάχη για την Αττική».