Ένα νησί φτιαγμένο μόνο από… κοχύλια! (βίντεο)

Ένα νησί φτιαγμένο μόνο από… κοχύλια! (βίντεο)

Το… νησί «Conch» δεν είναι αποτελεί νησί με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά είναι ένα βουνό από κοχύλια που απορρίφθηκαν από τους αλιείς στο ίδιο σημείο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Βρίσκεται ανατολικά της Anegada, της δεύτερης μεγαλύτερης από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, στην Καραϊβική, και αποτελεί ένα ξεχωριστό τουριστικό αξιοθέατο. Για χιλιάδες χρόνια, οι ντόπιοι ψαράδες καταδύονταν στα ρηχά νερά της νήσου Anegada καταλήγοντας να δημιουργήσουν ένα βουνό από κοχύλια που απομάκρυναν από τη θάλασσα κατά τις καταδύσεις τους.

Το… νησί Conch έχει πάρει το όνομά του από τα ομώνυμα κοχύλια τα οποία αποτελούν βασικό συστατικό της κουζίνας της Καραϊβικής.

Οι επιστήμονες εξήγαγαν μερικά κοχύλια από τον πυθμένα του νησιού Conch και, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι πολλά από αυτά χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.