ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τεράστια σαλιγκάρια τρώνε τα πάντα στο πέρασμά τους και προκαλούν μηνιγγίτιδα (βίντεο)

Τεράστια σαλιγκάρια τρώνε τα πάντα στο πέρασμά τους και προκαλούν μηνιγγίτιδα (βίντεο)

Τα γιγάντια σαλιγκάρια μεταφέρουν ένα παρασιτικό νηματοειδές που μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα στους ανθρώπους.

Την Τετάρτη, οι αρχές της Φλόριντα ανακοίνωσαν ότι – για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια – αντιμετώπισαν το πρόβλημα με τα τεράστια αφρικανικά σαλιγκάρια.

Πρόκειται για χωροκατακτητικό είδος – καλούνται έτσι τα φυτά ή ζώα που προέρχονται από ξένους βιότοπους και μπορούν να καταπνίξουν τη ντόπια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Πέρα από τις ζημιές στις καλλιέργειες, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, τα γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια μεταφέρουν παράσιτα που μπορεί να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα στον άνθρωπο.

Η σχετική ανακοίνωση για την εκ νέου εξάλειψη τους έγινε από την επιθεωρητή γεωργίας Νίκι Φράιντ, σε συνέντευξη Τύπου στο πάρκο Ντάγκλας Παρκ του Μαϊάμι, όπου τα σαλιγκάρια των 20 εκατοστών εντοπιστεί για πρώτη φορά το 2011.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα γιγάντια σαλιγκάρια θα μπορούσαν να απειλήσουν τις σοδειές στη Φλόριντα και τις σχετικές επενδύσεις που αποτελούν μια βιομηχανία 250 δις. δολαρίων.

«Θα φάνε τα φυτά σας και θα φάνε το σπίτι σας» είπε ο Τρέβορ Σμιθ, επικεφαλής της επιτροπής φυτών και πολιτειακό στέλεχος της ρυθμιστικής αρχής της Φλόριντα, στη συνέντευξη Τύπου.

«Οι εμπορικοί εταίροι μας δεν θέλουν αυτό το παράσιτο. Οπότε ήταν απολύτως επιτακτικό να επέμβουμε και να το εξολοθρεύσουμε, ώστε να μην επηρεάσει το διεθνές εμπόριό μας» πρόσθεσε ο Σμιθ, σύμφωνα με την Sun Sentinel.

Από 2014 κι έπειτα, οι αρχές της Φλόριντα έχουν συλλέξει περισσότερα από 168 χιλ. τεράστια σαλιγκάρια, που μπορούν να κάνουν περίπου 1.200 αυγά τον χρόνο.

Οι ειδικοί δεν είναι βέβαιοι πώς έφτασε το συγκεκριμένο είδος πριν από την ανακάλυψή του το 2011, αλλά σχετική έρευνα αποκάλυψε ότι το 2010 δεκάδες γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια είχαν εισαχθεί λαθραία από τη Νιγηρία στο Μαϊάμι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι ευτυχής να πω ότι ακόμα υπάρχει μόνο ένα μέρος στον κόσμο όπου το γιγάντιο αφρικανικό σαλιγκάρι έχει εξολοθρευτεί» ανέφερε ο Σμιθ, πριν προσθέσει: «και το κάναμε δυο φορές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.