Αυτό το ήξερες; – Γιατί οι ψαράδες δεν θέλουν μπανάνες πάνω στις βάρκες;

Βάρκα και μπανάνες δεν πάνε μαζί...

Αυτό το ήξερες; – Γιατί οι ψαράδες δεν θέλουν μπανάνες πάνω στις βάρκες;

Ένας στους 4 παγκοσμίως πιστεύει σε δεισιδαιμονίες. Οι πιο φανατικοί προληπτικοί είναι οι ναυτικοί και οι ψαράδες. Δεκάδες προλήψεις που έχουν σωθεί μέσα στους αιώνες και όλες έχουν μια ιστορία από πίσω.

Μια από τις πιο γνωστές δεισιδαιμονίες της θάλασσας είναι ότι πάνω σε ένα σκάφος δεν πρέπει να υπάρχουν μπανάνες. Ακόμα και σε σκάφη που λείπουν πού καιρό από τη στεριά και ψαρεύουν για μέρες και μέσα στις προμήθειες τους υπάρχουν πάντα λαχανικά και φρούτα, η μπανάνα δεν είναι μέσα στο μενού.

Η δεισιδαιμονία έχει τις ρίζες της στα χρόνια που οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι μετέφεραν προμήθειες στη νέα ήπειρο που ανακαλύφθηκε, την Αμερική.

Επειδή τα πλοία που μετέφεραν φρούτα και ευπαθή προϊόντα έπρεπε να κινούνται γρήγορα και δεν είχαν χρόνο για ψάρεμα έμεινε η πεποίθηση ότι πλοίο με μπανάνες ψάρια δεν πιάνει.

Άλλοι μελετητές ρίχνουν το φταίξιμο για τη δεισιδαιμονία της μπανάνας στο ότι πολλά από τα πλοία που επέστρεφαν με το δημοφιλές φρούτο από την Καραϊβική δεν έφταναν στην Ευρώπη και βυθίζονταν, κυρίως όμως γιατί έπεφταν σε κυκλώνες που τότε δεν γνώριζαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος έχουν καταγραφεί θάνατοι από το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται όταν η μπανάνα αρχίζει και σαπίζει. Έτσι αν σε ένα κλειστό χώρο κοιμόταν κάποιος δίπλα στο φορτίο με τις μπανάνες δηλητηριαζόταν και τον έβρισκαν νεκρό την επόμενη ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.