Δεν θα μπαίνουμε σε lockdown για τον κορωνοϊό, αλλά για το κλίμα

Η «λύση» της κυβέρνησης για κάθε πρόβλημα είναι… το lockdown! Μετά την αποτυχία της στην αντιμετώπιση του Covid-19 η κυβέρνηση επιστρατεύει τη λογική του lockdown και για την κακοκαιρία «Ελπίς», όπως άλλωστε είχε κάνει πέρσι και με την «Μήδεια» (αλλά και σε περιπτώσεις πυρκαγιών κτλ.).

Έτσι πριν από λίγη ώρα η Τροχαία ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στα βαρέα οχήματα τόσο στο ρεύμα προς Λαμία όσο και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα ισχύει από τον κόμβο Οινοφύτων ενώ στο ρεύμα προς Λαμία η απαγόρευση ξεκινά από την γέφυρα Καλυφτάκη.

Παράλληλα η τροχαία ζητά όλα τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλους τους δρόμους που είχε διακοπεί χθες εκτός από τη Λεωφόρο Πάρνηθας που παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω. Επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Νωρίτερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, πρότεινε στους πολίτες (κυρίως στους ηλικιωμένους) να μην βγαίνουν αυτές τις ημέρες από τα σπίτια τους γιατί… μπορεί να χτυπήσουν!

«Μείνετε σπίτια σας γιατί γεμίζουν οι ορθοπεδικές κλινικές», είπε χαρακτηριστικά η Μ.Παγώνη.

Αλλά και η Πολιτική Προστασία έδωσε οδηγία στους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις για τις επόμενες 48 ώρες, λόγω κακοκαιρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!