Λουτράκι: Έπιασε βασιλική ζαργάνα που ήταν ίσα με το μπόι του (φωτο)

Έπιασε την ψαριά της ζωής του

Λουτράκι: Έπιασε βασιλική ζαργάνα που ήταν ίσα με το μπόι του (φωτο)

Λένε πως η τύχη βοηθάει τον ατζαμή και αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά στο Λουτράκι. Μια μεγάλη ζαργάνα που βρισκόταν μέσα στο λιμάνι, πιάστηκε στην πετονιά ερασιτέχνη ψαρά που έγινε το πρόσωπο της ημέρας. Εκεί λοιπόν που καθόταν και ψάρευε, αισθάνθηκε το βάρος του ψαριού και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για να το σηκώσει, αρχικά δεν τα κατάφερε.

Ο νεαρός ζήτησε βοήθεια αλλά κανείς από τη στεριά δεν μπορούσε να σηκώσει το καλάμι. Άλλωστε σε αυτό όπως αποδείχθηκε αργότερα είχε πιαστεί μια μεγάλη ζαργάνα που πάλευε για να ξεφύγει. Τη λύση έδωσαν επαγγελματίες ψαράδες, που πλησίασαν το σημείο με τη βάρκα τους.

Η ζαργάνα είναι πελαγικό ψάρι που ζει σε θαλάσσια και υφάλμυρα ύδατα του Ατλαντικού Ωκεανού, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Το ψάρι κολυμπάει κοντά στην επιφάνεια του νερού. Είναι μακρύ και λεπτό ψάρι με μήκος που κυμαίνεται μεταξύ των 20 εκατοστών και φτάνει το 1,5 μέτρο με ανάλογο βάρος από 50 γραμμάρια έως και 3,5 – 4 κιλά. Αυτή που πιάστηκε στο Λουτράκι, ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Ένα ψάρι λοιπόν, μήκους πάνω από 1,5 μέτρο και βάρους 27 κιλών έπιασε ένας νεαρός ψαράς στο λιμάνι του Λουτρακίου. Ο νεαρός, ψάρευε με το καλάμι του στο λιμάνι του Λουτρακίου, όταν κατάλαβε πως κάτι μεγάλο πιάστηκε στην πετονιά του.

Αφού οι προσπάθειές του να το βγάλει στη στεριά ήταν άκαρπες, δύο ψαράδες έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Πλησίασαν το ψάρι με τη βάρκα, το καμάκωσαν και το έβγαλαν έξω από τη θάλασσα. Aμέσως τέθηκε προς πώληση! Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε το loutrakiblog.gr…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.