«Καμπανάκι» στην Ελλάδα για τις εκπομπές ρύπων

«Καμπανάκι» στην Ελλάδα για τις εκπομπές ρύπων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ανήσυχη ότι δεν η Ελλάδα δεν παρέχει προστασία σου πολίτες της από την ατμοσφαιρική ρύπανση την οποία προκαλούν διάφορες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Προειδοποίηση στην Ελλάδα για τις εκπομπές ρύπων και την προστασία των πολιτών από αυτές απηύθυνε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Κομισιόν δήλωσε ανήσυχη ότι η Ελλάδα δεν προστατεύει τους πολίτες από την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν διάφορες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλείται την ενωσιακή νομοθεσία για τις βιομηχανικές εκπομπές ρύπων, κατά την οποία τα κράτη – μέλη έχουν το δικαίωμα να επιτρέπουν σε παλαιότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής να λειτουργούν υπό προϋποθέσεις, υπό τον όρο ότι προβλέπεται αυστηρή και χρονικά περιορισμένη εξαίρεση.

Η Ελλάδα κατηγορείται ότι έχει επιτρέψει την παρέκκλιση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του Αμύνταιου και της Καρδιάς από την ενωσιακή νομοθεσία.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι συγκεκριμένες μονάδες δεν πληρούν τους όρους της οδηγίας.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ανήσυχη για το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία τροποποιήθηκε προκειμένου να χορηγούνται τέτοιες παρεκκλίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως Ελλάδα και Ισπανία παραπέμπονται στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι δεν ενσωμάτωσαν στο εθνικό τους πλαίσιο κανόνες της ΕΕ για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.