
Αλλάζει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη, καθώς αναμένεται να σημειωθολυν τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται την Πέμπτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, όπου τις πρωινές ώρες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα ημιορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας λίγα χιόνια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Στα βόρεια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.