
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου, σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά από την Κάρπαθο, την Κάσο και την Κρήτη, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 9.27 π.μ., εντοπίζεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Καρπάθου και σε αντίστοιχη απόσταση βορειοδυτικά της Κάσου.
Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 15 χιλιόμετρα.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε έντονη σεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους μήνες, η οποία «έδωσε» σεισμούς έως και 5,9 Ρίχτερ.
https://twitter.com/eqgr/status/1265894851410886656
Σεισμός στην Κρήτη
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σεισμική δόνηση της τάξεως των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη.
Στην περιοχή είναι έντονη η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες εβδομάδες, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού των έξι Ρίχτερ, στις αρχές Μαΐου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.