ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τους κοψοχόλισε: Νυχτερίδα ή… άνθρωπος; – Έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα! (φώτο – βίντεο)

Τους κοψοχόλισε: Νυχτερίδα ή… άνθρωπος; – Έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα! (φώτο – βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που δείχνουν μια τεράστια νυχτερίδα της οποίας το άνοιγμα των φτερών της φτάνει σχεδόν στα δύο μέτρα.

Χρήστης του Twitter που δημοσίευσε τις φωτογραφίες της νυχτερίδας υποστήριξε πως έχει «ανθρώπινο μέγεθος», γεγονός που δεν ισχύει.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter ο χρήστης @AlexJoestar622 συνοδεύεται με την λεζάντα: «Θυμάσαι πότε είπα ότι οι Φιλιππίνες έχουν νυχτερίδες σε ανθρώπινο μέγεθος; Ναι, για αυτό μιλούσα».

Η φωτογραφία της τεράστιας νυχτερίδας πρωτοκυκλοφόρησε στο Reddit τον Αύγουστο του 2018, στο Facebook τον Μάιο του 2019 και έγινε viral στο Twitter τα τέλη Ιουνίου του 2020.

Το πλάσμα της φωτογραφίας που έγινε viral πιστεύεται ότι ανήκει στο είδος των νυχτερίδων «giant golden-crowned flying fox», «golden-capped fruit bat» (Acerodon Jubatus), που δεν έχει ανθρώπινο μέγεθος.

Συγκεκριμένα, το μήκος του σώματός της είναι 30 εκατοστά ενώ το άνοιγμα των φτερών της φτάνει από 1,50 έως 1,70 μέτρα. Επίσης το βάρος της ξεκινά από 70 γραμμάρια και φτάνει 1,2 κιλά. Η όψη της είναι τρομακτική εξαιτίας και των ματιών της αφού το μέγεθος τους παραπέμπει σε σκύλο ή αλεπού. Ζει κυρίως στα δάση των Φιλιππίνων και τρέφεται με φρούτα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν στην φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζεται το συγκεκριμένο είδος νυχτερίδας αφού στις Φιλιππίνες ζουν 79 είδη, από τα οποία τα 26 ανήκουν στην οικογένεια των μέγα-νυχτερίδων. Η μεγαλύτερη νυχτερίδα της οικογένειας είναι η «Giant golden-crowned flying fox».

https://twitter.com/MangoBangOh/status/1276326520752164865

Μέγα-νυχτερίδες εντοπίζονται στην νοτιοανατολική Αφρική (Livingstone fruit bat), στην Ινδονησία (Sulawesi flying fox), στον Ειρηνικό (Pacific flying fox) αλλά και στην Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.