ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα Ζηλανδία: 100 φάλαινες και δελφίνια πέθαναν στην άμμο – Είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά Κάθαμ (φώτο)

Νέα Ζηλανδία: 100 φάλαινες και δελφίνια πέθαναν στην άμμο – Είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά Κάθαμ (φώτο)

Αξιωματούχοι της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα πώς περίπου 100 φάλαινες πιλότοι και δελφίνια πέθαναν αφού εξόκειλαν στα απομονωμένα νησιά Κάθαμ, περίπου 800 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Νέας Ζηλανδίας.

Τα περισσότερα κήτη εξόκειλαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως οι προσπάθειες να σωθούν ήταν δύσκολες καθώς η πρόσβαση στα νησιά αυτά δεν είναι εύκολη.

Η Υπηρεσία Διατήρησης της Άγριας Φύσης της Νέας Ζηλανδίας (DOC) ανακοίνωσε ότι 97 φάλαινες και τρία δελφίνια πέθαναν, ενώ πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε για το συμβάν την Κυριακή. Μόνο 26 φάλαινες ήταν ζωντανές τότε, οι περισσότερες από τις οποίες έμοιαζαν αδύναμες, και τους κάναμε ευθανασία λόγω της θαλασσοταραχής και επειδή ήταν σχεδόν βέβαιο ότι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες υπήρχαν στην περιοχή, επεσήμανε η Τζέμα Ουέλτς, αξιωματούχος της DOC.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι συχνά στα νησιά Κάθαμ, με σχεδόν 1.000 κήτη να πεθαίνουν το 1918. Εξάλλου τον Σεπτέμβριο αρκετές εκατοντάδες φάλαινες πέθαναν στα ρηχά νερά στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.