ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναστάτωση σε χωριό της Κίνας – Τίγρης της Σιβηρίας επιτέθηκε σε αυτοκίνητο (βίντεο)

Αναστάτωση σε χωριό της Κίνας – Τίγρης της Σιβηρίας επιτέθηκε σε αυτοκίνητο (βίντεο)

Πανικό προκάλεσε, σε ένα χωριό στη βορειοανατολική Κίνα, μία τίγρης που επιτέθηκε σε χωρικούς και αυτοκίνητα.

Η αρσενική, νεαρή τίγρη, θεάθηκε την Παρασκευή να περιφέρεται κοντά στο χωριό Λινχού, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Paper της Σαγκάης. «Κατευθύνθηκε προς δύο χωρικούς που δούλευαν στα χωράφια», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ουανγκ Χούε, ο οποίος είχε πάει στην περιοχή με το αυτοκίνητό του για να παραλάβει έναν συγγενή του.

«Τους φώναξα να φύγουν, όμως τότε η τίγρη έτρεξε κατευθείαν προς τα εμένα», εξήγησε. «Μέσα σε δυο-τρία δευτερόλεπτα, έτρεξε και ρίχτηκε στο αυτοκίνητο, γδέρνοντάς το με τα τεράστια νύχια της», πρόσθεσε, στο βίντεο που μεταδόθηκε από το Beijing News.

Το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου φέρει βαθιές γρατζουνιές, ενώ το ένα από τα πίσω τζάμια έσπασε. «Τρομοκρατήθηκα», παραδέχτηκε ο Ουάνγκ, λέγοντας ότι «ακόμη έχει ταχυπαλμίες». Κανείς από τους δύο επιβάτες του οχήματος δεν τραυματίστηκε.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται η τίγρη να πηδάει πάνω σε έναν χωρικό που δούλευε σε ένα χωράφι. Για καλή του τύχη, τραυματίστηκε μόνο ελαφρά. Αστυνομικοί κατάφεραν αργότερα να εγκλωβίσουν το αιλουροειδές και να το πιάσουν, αφού του έριξαν ηρεμιστικά βέλη.

Η Δασική Υπηρεσία της Χεϊλονγκτζιάνγκ ανέφερε σήμερα ότι η τίγρη θα παραμείνει σε καραντίνα για 45 ημέρες στο Κέντρο Εκτροφής Αιλουροειδών του Χενγκνταοχέζι, στην πόλη Μουνταντζιάνγκ.

Οι τίγρεις της Σιβηρίας ζουν στη Ρωσία και σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, λόγω της λαθροθηρίας απομένουν μονάχα 500 στη φύση και από αυτές λιγότερες από 30 υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Κίνα. Οι περιβαλλοντολόγοι στην Κίνα και τη Ρωσία προσπαθούν να προστατεύσουν αυτό το είδος. Είναι πολύ σπάνιο να περιφέρονται τίγρεις σε κατοικημένες ζώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.