Κι όμως σε αυτό το νησί οι γάτες είναι 6 φορές περισσότερες από τους ανθρώπους

Κι όμως σε αυτό το νησί οι γάτες είναι 6 φορές περισσότερες από τους ανθρώπους

Σε ένα μικροσκοπικό νησί της Ιαπωνίας οι γάτες είναι 6 φορές περισσότερες από ότι οι άνθρωποι.

Το νησί Aoshima, οι τουρίστες το ξέρουν με το όνομα “νησί της Γάτας”, έχει καταληφθεί από περισσότερες από 100 γάτες, με τους ελάχιστους κατοίκους του νησιού, κυρίως ψαράδες, να τους παρέχουν το χώρο που χρειάζονται για να νιώθουν βασιλιάδες του νησιού.

Τις βλέπεις κυριολεκτικά παντού, σε μπαλκόνια, στις πλατείες, στο λιμάνι, ακόμα και μέσα στις βάρκες όπου αναζητούν τα πολυπόθητα ψάρια, και δεν δείχνουν να ενοχλούνται ή να φοβούνται από την παρουσία των ανθρώπων.

Μετάφερθηκαν στο νησί το 1998 για να ελέγξουν το πληθυσμό των τρωκτικών που θέριζε το νησί, και μετά το 2000, παρατηρήθηκε έκρηξη γεννήσεων νέων γατών με αποτέλεσμα η αναλογία ανθρώπων και γατών να είναι 1 προς 6.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γάτες έγιναν τουριστική ατραξιόν όταν ολοκληρώθηκε η αποστολή τους, και μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ένας ειδικός χώρος όπου οι τουρίστες αφήνουν τροφή για τις γάτες, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι αδυνατούν να τις ταίσουν επαρκώς.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.