Τεράστιος γατούλης καταβροχθίζει με βουλιμία τις γαρίδες του (βίντεο)

Τεράστιος γατούλης καταβροχθίζει με βουλιμία τις γαρίδες του (βίντεο)

Η αγριόγατα καρακάλ που θα δείτε παρακάτω ονομάζεται Γκρέγκορι (Γρηγόρης στα ελληνικά) και δεν είναι αυτό που λες συνηθισμένο γατάκι.

Ενώ τα υπόλοιπα αιλουροειδή θα ήταν ευτυχισμένα εάν απολάμβαναν ένα κλασικό γατο-γεύμα – συμπεριλαμβανομένου του ψαριού ή του κρέατος – αυτή η υπερφυσική γατούλα προτιμάει τις γαρίδες.

Παρακολουθήστε λοιπόν τον Γρηγοράκη να καταβροχθίζει με βουλιμία μια τεράστια γαριδάρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι υπέροχες αγριόγατες καρακάλ τρέχουν στα αχανή εδάφη της σαβάνας στην Αφρική και σε τμήματα της Μέσης Ανατολής.

Οι γάτες καρακάλ είναι υπέρτατοι θηρευτές, με τις υπέροχες γούνες τους στο χρώμα της άμμου να παρέχουν τέλειο καμουφλάλ, που τις κάνει ουσιαστικά αόρατες σε θηράματα, θηρευτές και ανθρώπους.

https://www.instagram.com/p/COgmRiXJtT9/?utm_source=ig_embed

Μπορεί να βρεθούν να ζουν σε υψόμετρα έως και 2.500 χιλιάδες μέτρα, αλλά όσον αφορά στα υψίπεδα της Αιθιοπίας γάτες καρακάλ συναντώνται μέχρι και τα 3.330 μέτρα.

Το μήκος τους χωρίς την ουρά κυμαίνεται από τα 75 εκατοστά έως τα 106 εκατοστά, ενώ για τα θηλυκά από τα 69 έως τα 103.

Η ουρά φτάνει σε αρσενικά και θηλυκά σε μήκος τα 34 εκατοστά, ενώ το βάρος τους στα αρσενικά τα 20 κιλά και στα θηλυκά τα 18.

Οπότε καταλαβαίνεται ότι οι αγριόγατες καρακάλ πρόκειται για πολύ μεγάλες γατούλες, που δεν θα ήταν και το καλύτερο πράγμα να τις συναντήσεις πεινασμένες στην άγρια φύση.

Πάντως, ο εξημερωμένος Γκρέγκορι του παρακάτω βίντεο είναι σκέτος γλύκας και συμβιβάζεται να απολαμβάνει τις γαρίδες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βίντεο ανέβηκε στα social media κι έγινε viral, με τους χρήστες να εντυπωσιάζονται όχι μόνο από την εντυπωσιακή ομορφιά αυτού του υπέροχου γατούλη καρακάλ, αλλά και από τις γαστριμαργικές του προτιμήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.