ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έχετε χελωνάκι στο σπίτι σας σε γυάλα – Τι να προσέξετε;

Έχετε χελωνάκι στο σπίτι σας σε γυάλα – Τι να προσέξετε;

Αρκετοί επιλέγουν μικρά χελωνάκια σε γυάλα για το σπίτι τους και ειδικότερα για όσους έχουν μικρά παιδιά, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος για νεκροβακίλλωση.

Τα χελωνάκια σε γυάλα προσφέρονται πολλές φορές ως δώρο στα παιδιά, ενώ όπως αναφέρει το Love4Pets Veterinary Clinic προσφέρονται και ως δώρα βάπτισης.

Ο κτηνίατρος της κλινικής στην Κύπρο περιγράφει ένα από τα πολλά περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει: “Ακόμα ένα ταλαιπωρημένο χελωνάκι έφτασε στην κλινική μας. Προσκομίστηκε στην κλινική μας με ανορεξία, απροθυμία πρόσληψης φαγητού. Δυστυχώς, αυτό μαζί με πολλά άλλα δόθηκαν ως δώρα σε καλεσμένους βάπτισης. Το έντονο στρες αλλά και η ταλαιπωρία που πέρασε μαζί με όλα τα υπόλοιπα χελωνάκια το οδήγησαν ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Μετά από εξετάσεις διαγνώστηκε με νεκροβακίλλωση, μια πολύ σοβαρής μορφή μόλυνση η οποία απειλεί τη ζωή του. Επίσης, τα περισσότερα δάκτυλα του ήταν ακρωτηριασμένα με πληγές στα σημεία αυτά, πιθανόν λόγω κανιβαλισμού από αλλά χελωνάκια.

Συνήθως, τα χελωνάκια συνωστίζονται για να τα μεταφέρουν από τη μια χώρα στην άλλη και αυτό προκαλεί συχνά φαινόμενα κανιβαλισμού, να τρώει δηλαδή το ένα το άλλο σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χώρο για επιβίωση.

Δυστυχώς, η μαζική παραγγελία αυτών των ζώων για να δοθούν ως δώρα βαπτίσεων ή παιδικών πάρτυ, είναι ένα απογοητευτικό φαινόμενο, μιας και αγνοείται εντελώς η ηθική πλευρά της ιστορίας όπου τα ζώα αυτά είναι συναισθανόμενα όντα, στρεσαρονται και καταπονούνται πολύ σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη θανατηφόρων νοσημάτων, αλλά και την ταλαιπωρία των ζώων και των καινούργιων τους κηδεμόνων που από το πουθενά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις ευθύνες που συνοδεύουν την κηδεμονία ενός κατοικιδίου.

Θερμή παράκληση προς όλους: Μην δίνετε κατοικίδια ως δώρα!!! Μια τέτοια διαδικασία:

  • Καταπονεί τα ζώα, τα οποία αισθάνονται, πονούν, αγχώνονται και εν τέλη τα περισσότερα αρρωστούν και πεθαίνουν.
  • Δεν θα έκανες δώρο ένα παιδάκι σε μια οικογένεια, γιατί να κάνεις ένα ζωάκι; Και τα δυο συνοδεύονται από ευθύνες που πρέπει να επιλέγει κάποιος συνειδητά! Με ένα τέτοιο δώρο φέρνεις εξ απροόπτου μια οικογένεια με κάτι που δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει
  • Τα περισσότερα από αυτά μετά την ταλαιπωρία που περνούν πεθαίνουν αφήνοντας την αίσθηση μιας τραγικής εμπειρίας στα παιδιά και την οικογένεια
  • Στο χελωνάκι αυτό δόθηκε θεραπεία και ας ευχηθούμε να τα καταφέρει
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.